Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. május

Címoldal
Választottunk
Községi hírek
Tájékoztató a Start up kölcsönökről
A vándorserleg Adán maradt
Három pályázatot nyert a II. Helyi Közösség
Ember tervez, Isten végez!
Cél az Európai Unió
Folytatódik a New Ada Dance sikersorozata
Bemutatjuk Ada község Szociális Gondozói Központját
A salzburgiak hangversenye a templomban
Hétfő, a borbély vasárnapja
Szent György napja
Anyák napi képeslap
Örvendj népem!-fesztivál Adán
Adai és moholi címeres nemeslevelek - I.
Nyelvi figyelő
A déli végeken
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Szép vers mára
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Sportoldal
Elsőáldozók
Impresszum

Kedvező hitelek a fiatal vállalkozók részére
Tájékoztató a Start up kölcsönökről

    A fiatal vállalkozók számára igényelhető kölcsönökről számolt be Dejan Jovanović, a kis és középvállalatok fejlesztésével foglalkozó köztársasági ügynökség igazgatója valamint Oliver Ognjenović, az ügynökség vajdasági részlegének igazgatóhelyettese a Városháza dísztermében tartott kerekasztal-beszélgetésen
    A vállalkozói tribünön elhangzott, hogy a Gazdasági és Területfejlesztési Minisztérium már az elmúlt évben is kínált kedvező hiteleket a kezdő vállalkozók számára, de a Start up kölcsönök iránt az észak - bánáti körzetben nem volt nagy érdeklődés, mindössze négy fiatal vállalkozó pályázott, közülük hárman meg is kapták a kért kölcsönt. Az idén szeretnék, ha több vállalkozónak, vállalkozó kedvű fiatalnak kelthetnék fel a figyelmét, mert azoknak, akiknek van ötletük, elképzelésük kitűnő lehetőséget jelent ez az alacsony kamatú kölcsön, amelyhez kezesre sincs szükség, és a törlesztését csak egy év múlva kell elkezdeni.
    - A fiatal vállalkozók számára igényelhető hitelpályázatokat május 15-ig nyújthatják be. Nem lehet mezőgazdasági termelésre, infrastrukturális beruházásokra, gépkocsi-vásárlásra, taxi-vállalat és szerencsejátékkal foglalkozó vállalkozás indítására, de ezeken kívül bármilyen, a termelés beindításához szükséges alapeszköz vásárlására pályázhatnak a vállalkozók - magyarázta Dejan Jovanović.


A kerekasztal-beszélgetés vezetői

    Micsiz József Attila, a kis- és középvállalatok fejlesztésével foglalkozó köztársasági ügynökség igazgatóbizottságának elnöke elmondta, hogy az igazgatóbizottság felvetette azt a lehetőséget, hogy ne határidőhöz, hanem az előirányzott pénzeszközök elhasználásához kössék a pályázatok nyitva tartását, és amennyiben május után is folytatódnak ezek a motiváló erejű hitelpályázatok az igazgatóbizottság elnökeként szorgalmazni fogja ezt az elképzelést. Micsiz József Attila hozzátette azt is, hogy az ügynökség a kezdő vállalkozók oktatásával is foglalkozik, és ez a képzés azért is fontos, mert ha a vállalkozók már az induláskor megismerkednek a legfontosabb tudnivalókkal: az üzleti terv készítésének szabályaival, a legalapvetőbb marketing ismeretekkel, elkerülhetik a legnagyobb vállalkozói buktatókat.
    Ha lesz elegendő jelentkező, akkor belgrádi oktatók közreműködésével Adán is megszervezik a tanfolyamot – hangzott el a kerekasztal-beszélgetés során.
    A fiatal vállalkozók és a vállalkozó kedvű fiatalok a Start up kölcsönökről információt, a pályázatok kidolgozásához pedig segítséget kaphatnak a Községi Ifjúsági Irodában a köztársasági ügynökség megbízottjától, Körtvélyesi Tícián-tól.(Lenin u. 1., tel.: 854-30).

Józó Mónika

maj 2008.

Naslovna strana
Opštinske Vesti
Vesti
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Potpisan Opšti kolektivni ugovor
Sportska strana
Impresum


Design by VA