Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. november

Címoldal
Mindennapi gondjaink
Községi hírek
A szegénység minden nemzet problémája
A lakosság tájékoztatása mindennél fontosabb
Sikeresen működik a közmunkák intézménye
Az önkormányzat munkájából
Újjáéledt a színház
Felhívni a figyelmet az idősek gondjaira
A háromnegyed évi terv teljesítéséről
A szakszervezet munkájának elismerése
Műhelymunkákkal a hatékonyabb nemzeti straégiáért
Csomagok adományokból
Egy régi életforma emlékei
A nemzet összetartozásának jelképe
Kiállítás, ünnepség
Sárguló vidékünk
Bot, pom-pom és díszes egyenruha
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
A rendőrségi felhatalmazásokról
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
A foglalkoztatottak védelme
Főnixként éledt fel hamvaiból a budzsáki horgásztanya
Különleges osztálytalálkozók
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

IZ RADA LOKALNE SAMOUPRAVE

    • Pokrajinski sekretarijat za privredu je odobrio opštini Ada 2,9 miliona dinara za sufinansiranje izrade kanalizacije u industrijskoj zoni. Sredstva su odobrena na osnovu konkursa, èiju realizaciju je izvršio opštinski menadžer, Šandor Koš.
    • U Segedinu, na konferenciji organizovane od strane Uprave za Nacionalni Razvitak na temu „Program prekograniène saradnje Maðarske i Srbije u programskom periodu 2007-2013“ na kojoj su iznete moguænosti konkurisanja IPA Fondovima, iz naše opštine uèestvovao je Erne Šoti.

    • U Beogradu, u maloj sali Narodne Skupštine, u organizaciji UNDP i predsednika Parlamenta, Olivera Duliæa, održana je konferencija povodom  Svetskog dana borbe protiv siromaštva. Iz naše opštine su prisustvovali predsednik opštine, Ferenc Irmenji, Vesna Civriæ ispred Udruženja „Duga“,  Žarka Svirèev i Monika Jozo.
    • Sveèanoj sednici SO Kanjiža, našu opštinu je predstavljao predsednik opštine Ada, Ferenc Irmenji.

    • Na centralnoj proslavi godišnjice maðarske revolucije iz 1956. na Paliæu su položeni venci i u prostorijama „Népkör“-a prikazan film „Vojvoðani u revoluciji 1956“. Iz naše opštine prisustvovali su predsednik opštine, Ferenc Irmenji i Erne Šoti.
    • Na zahtev Fonda za kapitalna ulaganja APV je organizovana poseta predsednika opštine, Ferenca Irmenji i opštinskog menadžera Šandora Koš, kod zamenika direktora Imreta Kern, radi dogovora o koordinaciji  projekata odobrenih opštini Ada u vrednosti od 229 369 803 dinara. Na sastanku su usaglašavane aktivnosti za obezbeðenje potrebne dokumentacije sa strane Lokalne samouprave i za pripremu preduslova za potpisivanje ugovora izmeðu predsednika Upravnog odbora, Bojana Pajtiæa i predsednika opštine, Ferenca Irmenji.
    • Na prijemu u Ambasadi Republike Maðarske u Beogradu, koji je organizovan povodom godišnjice Revolucije iz 1956. prisustvovao je i predsednik opštine, Ferenc Irmenji.

    • Pokrajinski sekretarijat za energetiku je odobrio 920 000 dinara za I i II fazu ispitivanja peloida u okviru projekta „Banja Orlovaèa“. Sredstva su odobrena na osnovu konkursa, èiju realizaciju je izvršio opštinski menadžer, Šandor Koš.
    • Održana je 54. sednica Opštinskog veæa, koji je sazvao predsednik opštine, Ferenc Irmenji, a vodio zamenik predsednika opštine Zoran Dragin.
    • Seminar u organizaciji opštinskog menadžera, Šandora Koš i VIP Fonda iz Novog Sada, u sveèanoj sala SO Ada, pod nazivom “Znanjem do investicije – unapreðenje konkurentnosti radne snage“ otvorio je predsednik opštine Ferenc Irmenji.
    • Održan je seminar o Investicionim programima u Budimpešti, gde se razmatrale moguæe investicije u Vojvodini. Iz naše opštine je prisustvovao Zoran Dragin, zamenik predsednika opštine.

novembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Uspešno funkcioniše institucija javnih radova
Prezentacija opštine Ada u Sloveniji
Zajedničkim snagama do posla
Iz rada lokalne samouprave
Devetomesečni izveštaj
Mladi pišu
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA