Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. november

Cmoldal
Mindennapi gondjaink
Községi hírek
A szegénység minden nemzet problémája
A lakosság tájékoztatása mindennél fontosabb
Sikeresen működik a közmunkák intézménye
Az önkormányzat munkájából
Újjáéledt a színház
Felhívni a figyelmet az idősek gondjaira
A háromnegyed évi terv teljesítéséről
A szakszervezet munkájának elismerése
Műhelymunkákkal a hatékonyabb nemzeti straégiáért
Csomagok adományokból
Egy régi életforma emlékei
A nemzet összetartozásának jelképe
Kiállítás, ünnepség
Sárguló vidékünk
Bot, pom-pom és díszes egyenruha
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
A rendőrségi felhatalmazásokról
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
A foglalkoztatottak védelme
Főnixként éledt fel hamvaiból a budzsáki horgásztanya
Különleges osztálytalálkozók
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Sikeresen mkdik a kzmunkk intzmnye
jabb munkalehetsgek Adn

    November 2-n Adn a kpvisel testlet nagytermben nneplyes keretek kztt alrtk a kzmunkkra vonatkoz jabb szerzdseket. Kzsgnkben ezttal ngy intzmny, vllalat illetve civil szervezet kapott lehetsget munkahelyek ltestsre, sszesen 49 munkssal. Ezek: a Halsz Jzsef MB, a Szegnysg Cskkentsvel foglalkoz Bizottsg, a Duga civilszervezet s a moholi Idsek s Nyugdjasok Otthona. A 49 tervezett munkahelyet 16 egyetemi, 3 fiskolai, 12 kzpiskolai s 18 ltalnos iskolai vgzettsg munkaer fogja betlteni.
    A kzmunkk elnevezs program nem ismeretlen kzsgnkben, hisz a fejlesztsi stratgihoz szorosan kapcsoldik. Az elmlt vben ezen a cmen 64 munkanlkli kapott kereseti lehetsget, fleg fiatalok s iskolzottak, sztnzve ket arra, hogy a szlhelykn maradjanak. A kzmunkk msik fontos clja, hogy anyagi segtsg s segly helyett munkalehetsget adjon a rszorulknak, hogy kpessgeiket s tudsukat alkalmazva rvnyeslhessenek. Mindemellett klnfle tanfolyamok, kpzsek rvn bvthetik is ismereteiket, fleg olyan terleteken, melyek a hivatsukhoz kapcsoldnak.
    - Sikeresen megvalstottuk az elz programot, tovbbvittk a szerzett tapasztalatokat gy ebben az vben is kt krben plyztunk a kzmunkkra. Emelt fvel jelenhetem ki, hogy projektumaink megrtsre talltak az illetkes szerveknl, s, amint ltjk, jabb 49 munkaert alkalmazhatunk. Rendkvl j az egyttmkds a Krnyezetvdelmi s Regionlis Fejlesztsi, a Sport-s Ifjsgi Minisztriummal, valamint a Nemzeti Foglalkoztatsi Hivatallal. Hatrozottan llthatjuk, hogy kzsgnkben fellnklt a szocilis politika s a foglalkoztats problmja, amit a gyakorlatban is megvalstunk jelentette ki rmnyi Ferenc polgrmester megnyit beszdben.
    Ki kell hangslyozni, hogy a kzmunkkrl az szak-bnti Krzet egsz terletre szl szerzdsek alrsra Adn kerlt sor. sszesen tz alr jelent meg. A ngy adai intzmnyen kvl itt rtk al a szerzdst a trkkanizsai Szocilis Kzpontnak, a nagykikindai Gerontolgiai Kzpontnak, a Jovan Popovi Knyvtrnak, a Torontl civilszervezetnek, a magyarkanizsai kpvisel-testletnek s a szintn nagykikindai llategszsggyi llomsnak a kpviseli is.
    A szerzdsek nneplyes alrsakor a hzigazdkon, rmnyi Ferenc polgrmesteren s Vesna Civri a Szivrvny elnke s a szegnysgcskkent iroda vezetjn kvl jelen volt Vladimir Ili, foglalkoztatsgyi llamtitkr, Vesna Piperski-Tucakov, ifjsgi s sportgyi llamtitkr, Vesna Raca-Radisavljevi, a Nemzeti Foglalkoztatsi Hivatal igazgathelyettese s Jelena Mitrovi, a Nemzeti Foglalkozatsi Hivatal nagykikindai rszlegnek igazgatja.

(Kpek a Kzsgi Hrek oldalon)

V.J.

novembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Uspešno funkcioniše institucija javnih radova
Prezentacija opštine Ada u Sloveniji
Zajedničkim snagama do posla
Iz rada lokalne samouprave
Devetomesečni izveštaj
Mladi pišu
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA