Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. november

Címoldal
Mindennapi gondjaink
Községi hírek
A szegénység minden nemzet problémája
A lakosság tájékoztatása mindennél fontosabb
Sikeresen működik a közmunkák intézménye
Az önkormányzat munkájából
Újjáéledt a színház
Felhívni a figyelmet az idősek gondjaira
A háromnegyed évi terv teljesítéséről
A szakszervezet munkájának elismerése
Műhelymunkákkal a hatékonyabb nemzeti straégiáért
Csomagok adományokból
Egy régi életforma emlékei
A nemzet összetartozásának jelképe
Kiállítás, ünnepség
Sárguló vidékünk
Bot, pom-pom és díszes egyenruha
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
A rendőrségi felhatalmazásokról
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
A foglalkoztatottak védelme
Főnixként éledt fel hamvaiból a budzsáki horgásztanya
Különleges osztálytalálkozók
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendõrségi hírek 92

    Bûntények. Október hónapban 8 bûnvádi feljelentést tett a rendõrség különféle bûncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt. Két kerékpárt loptak el, egyiket Törökfaluban, ahonnan még 200 eurót és 3000 dinárt vitt el rabló. Bûnvádi feljelentés készült egy személy ellen orvvadászat és tiltott fegyverhasználat miatt. Ugyanakkor még egy feljelentés készült egy személy ellen, aki illegálisan tartott fegyvert és lõszert. Minõsített lopás történt a Sokoli-Potisje gyárban, amikor a tettesek 1 900 000 dinár értékben különféle alkatrészeket, öntvényt, rezet vittek el. A gazdasági bûnözés terén két bûnvádi feljelentés készült hivatali helyzettel való visszaélés és okirat-hamisítás alapos gyanúja miatt, illetve a meghatalmazásokkal való visszaélés és úgyszintén okirat-hamisítás miatt. A feljelentett személyek vidékiek voltak.
    A nagykikindai rendõrség elõzetes letartóztatásba helyezte Dušan T. (1956) adai, Ðorðe (1946) és Dušan (1975) J. Ð. szabadkai lakosokat, azzal az alapos gyanúval, hogy visszaéltek hivatali helyzetükkel és mintegy 150 000 dinárral megkárosították az újvidéki NIS Petrol  vállalat adai benzinállomását. Ez év október közepétõl november elejéig Dušan T., mint az adai benzinállomás fõnöke, kihasználva hivatali helyzetét, lehetõvé tette Ðorðe és Dušan J. Ð-nek, hogy egy megfelelõ szerszámmal blokkolják a töltõpumpa mérõmûszerét, ami által ellenõrizetlen mennyiségû üzemanyaghoz jutnak, amit tovább értékesíthettek. A kerületi vizsgálóbíró mindhármuk ellen 30 napig terjedõ elõzetes letartóztatást rendelt el.
    Közlekedésbiztonság. Több forgalmi baleset is történt a múlt hónap folyamán Ada és Mohol területén, szerencsére nem történt komolyabb sérülés sem anyagi kár. Adán négy esetben regisztráltak balesetet összesen 44 000 dináros kárral és komolyabb sérülés nélkül, Moholon két baleset került a nyilvántartásba. A közúti szerencsétlenségeket személygépkocsik, motorkerékpárok, kerékpárok, tehergépkocsik vezetõi idézték elõ.
    Közrend és közbiztonság. A múlt hónap viszonylag nyugodt volt, ami a közbiztonságot és a közrendet illeti. Két esetben tett szabálysértési feljelentést a rendõrség verekedés miatt, amit összesen négyen követtek el, éspedig az UNO-ban és az utcán. Ugyanakkor egy bûnvádi feljelentés is készült családon belüli erõszak elkövetése miatt.

novembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Uspešno funkcioniše institucija javnih radova
Prezentacija opštine Ada u Sloveniji
Zajedničkim snagama do posla
Iz rada lokalne samouprave
Devetomesečni izveštaj
Mladi pišu
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA