Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. november

Címoldal
Mindennapi gondjaink
Községi hírek
A szegénység minden nemzet problémája
A lakosság tájékoztatása mindennél fontosabb
Sikeresen működik a közmunkák intézménye
Az önkormányzat munkájából
Újjáéledt a színház
Felhívni a figyelmet az idősek gondjaira
A háromnegyed évi terv teljesítéséről
A szakszervezet munkájának elismerése
Műhelymunkákkal a hatékonyabb nemzeti straégiáért
Csomagok adományokból
Egy régi életforma emlékei
A nemzet összetartozásának jelképe
Kiállítás, ünnepség
Sárguló vidékünk
Bot, pom-pom és díszes egyenruha
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
A rendőrségi felhatalmazásokról
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
A foglalkoztatottak védelme
Főnixként éledt fel hamvaiból a budzsáki horgásztanya
Különleges osztálytalálkozók
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

AZ ÖNKORMÁNYZAT MUNKÁJÁBÓL

    • A Tartományi gazdasági titkárság Ada község részére 2,9millió dinárt hagyott jóvá az ipari zóna szennyvízcsatornája társpénzelésére. A pénzt pályázat alapján ítélték meg, amelynek megvalósítását a községi menedzser, Koós Sándor végezte el.
    • Szegeden, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által szervezett tanácskozáson, Magyarország és Szerbia határon túli együttmûködésének 2007-2013 idõszakra szóló programja elnevezéssel, amelyen az IPA Alap irányába való pályázásról tájékoztattak, községünkbõl Sóti Ernõ vett részt.

    • Belgrádban, a Parlament kistermében, a Parlament elnöke és az UNDP szervezésében tanácskozást tartottak a szegénység elleni harc világnapja alkalmából. Községünkbõl Ürményi Ferenc községi elnök, Vesna Civriæ a Szivárvány egyesület nevében, valamint Žarka Svirèev és Józó Mónika vettek részt.

    • Magyarkanizsán a Képviselõ-testület ünnepi ülést tartott, amelyen községünket Ada község elnöke, Ürményi Ferenc képviselte.

    • Palicson, az 56-os magyar forradalom központi ünnepségén koszorúzást, míg a Népkörben filmvetítést tartottak Vajdaságiak az 1956-os forradalomban címmel. Részünkrõl Ada község elnöke, Ürményi Ferenc és Sóti Ernõ volt jelen.
    • VAT Kapitális Beruházási Alapja meghívására, Ürményi Ferenc községi elnök és Koós Sándor községi menedzser, Kern Imrénél, az Alap igazgatóhelyettesénél tett látogatást, az Ada községnek 229 369 803 dinár értékben jóváhagyott projektek koordinálása ügyében. Itt egyeztették az önkormányzat részérõl biztosítandó dokumentumokat, amelyek Bojan Pajtiæ igazgatóbizottsági elnök, és Ada község elnöke, Ürményi Ferenc által aláírandó szerzõdés elõkészítéséhez szükségesek.
    • Belgrádban, a Magyar Köztársaság Nagykövetségén, az 56-os forradalom emlékére megrendezett fogadáson, Ürményi Ferenc községi elnök vett részt.

    • A Tartományi Energetikai Titkárság 920 000 dinárt hagyott jóvá az Orlovaèa fürdõ projekt keretében a peloidok kivizsgálásának I. és II. fázisára.
    • Megtartották a Községi Tanács 54. ülését, amelyet Ürményi Ferenc községi elnök hívott össze, és Zoran Dragin alpolgármester vezetett le.

    • Ada KKT dísztermében, a községi menedzser Koós Sándor és az újvidéki VIP Alap szervezésében, tanácskozást tartottak meg Tudással a beruházásig – a munkaerõ piacképességének fejlesztése elnevezéssel, amelyet Ürményi Ferenc községi elnök nyitott meg.

    • Budapesten a beruházásokról tartottak meg tanácskozást, ahol a Vajdaságban esedékes beruházások lehetõségeirõl volt szó, és amelyen községünkbõl Zoran Dragin alpolgármester vett részt.

novembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Uspešno funkcioniše institucija javnih radova
Prezentacija opštine Ada u Sloveniji
Zajedničkim snagama do posla
Iz rada lokalne samouprave
Devetomesečni izveštaj
Mladi pišu
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA