Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. november

Cmoldal
Mindennapi gondjaink
Községi hírek
A szegénység minden nemzet problémája
A lakosság tájékoztatása mindennél fontosabb
Sikeresen működik a közmunkák intézménye
Az önkormányzat munkájából
Újjáéledt a színház
Felhívni a figyelmet az idősek gondjaira
A háromnegyed évi terv teljesítéséről
A szakszervezet munkájának elismerése
Műhelymunkákkal a hatékonyabb nemzeti straégiáért
Csomagok adományokból
Egy régi életforma emlékei
A nemzet összetartozásának jelképe
Kiállítás, ünnepség
Sárguló vidékünk
Bot, pom-pom és díszes egyenruha
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
A rendőrségi felhatalmazásokról
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
A foglalkoztatottak védelme
Főnixként éledt fel hamvaiból a budzsáki horgásztanya
Különleges osztálytalálkozók
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Bot, pom-pom s dszes egyenruha
Az adai Venus Tncklub mazsorett csoportja a kzelmltban rszt vett a tivati EB-n,oktber derekn pedig megnyertk a mazsorettek versenyt Pancsovn

    Csillog-villog, dszes ltzk s kalap vagy valamilyen ms fejfed, csizma, plca, illetve pom-pom - ez egy mazsorett viselete. A ltvnyos ltzk azonban csupn kiegsztje annak a megfesztett koncentrcit ignyl produkcinak, amely a tncmozdulatok mellett zsonglrmutatvnyba ill elemeket is tartalmaz. A mazsorettek fleg tinilnyok, akik indulkra s latin-amerikai dallamokra lpnek fel. A mfaj az utbbi vekben nlunk is egyre npszerbb, mra orszgos szvetsgk is van a mazsorett csoportoknak. Adn hrom ve alakult meg a Vnusz Tncklub mazsorett csoportja. Boros Mrta s Petrics Zoltn koreogrfus-csoportvezetk irnytsval huszonki-lenc - 12 s 16 v kztti - tinilny edz a Vadvirg Hagyomnypol Kr szkhzban. A koreogrfusok szerint a mazsorettek sokat kell, hogy gyakoroljanak, s ktelez az otthoni gyakorls is. Az edzseken elsajttjk az elemeket, de ez magban nem elg a sikerhez, komoly munka, kitarts szksges a gyerekek s az edzk rszrl is. Ebbl Adn nincs hiny, hiszen az adai mazsorettek oktber elejn a tizenegyedikek lettek a montenegri Eurpa-bajnoksgon, amelyet az European Majorettes Association szervezsben rendeztek meg Tivatban.

    - A versenyen kilenc orszg tbb mint 50 csapata vett rszt mintegy 1400 versenyzvel. Tizent szenior csapattal versenyeztnk, s vgl tizenegyedikek lettnk. Els alkalommal szerepeltnk az Eurpa-bajnoksgon, tapasztalatlanok voltunk minden tren: zenben, koreogrfiban s ltzkben. Elzleg nem tjkoztattak bennnket s nem ismertk a kvetelmnyeket. Ennek ellenre bszkk vagyunk arra, hogy joncknt ngy csapatot megelztnk - mondta Petrics Zoltn. - A lnyok hetente hromszor gyakorolnak. Ktszer kt rt, illetve egyszer hrmat. A kontinensbajnoksgon a kivl eredmnyhez mr msfl hnappal korbban napi nyolc ra gyakorlsra lenne szksg. A kvetkez EB-n is szeretnnk rszt venni. Tivatban sok csapattal ktttnk bartsgot, akik j tancsokkal lttak el bennnket. Kiderlt, hogy kellemesen csaldtak az adaiakban, kevesebbet vrtak tlnk. A pardn elsk lettnk, de a formciban nagyon visszaestnk, mert a bottechniknkon mg van javtanival. A szvetsgnek szigor szablyai vannak, s ezek szerint pontozzk a ruht, a megjelenst, az eladsmdot, valamint a bottechnikt.
    Az EB-n az adai s szontai lnyok kpviseltk orszgunkat. Nlunk kevs mazsorett csoport van, ezrt nem volt selejtez, hanem a Szerbiai Mazsorett Szvetsg elnknek ajnlatra vettek rszt a versenyen - hallottuk a csoportvezettl.

    Oktber derekn rendeztk meg Belgrdban s Pancsovn az I. Nemzetkzi Mazsorett s Brass Band Fesztivlt. Ezen a Venus mazsorett csoport kivlan szerepelt, els lett a szenioroknl a formcis bot s pom-pom kategriban, ezenkvl a Boros Mrta s Petrics Zoltn ltal kidolgozott produkci elnyerte a legjobb koreogrfinak jr djat. Az adaiak megszereztk a djak tbb mint felt, s a fesztivl vndorserlegt is.
    - A fesztivllal egybekttt versenyen montenegri s hazai mazsorettek vettek rszt. Az els nap Belgrdban vonultunk fel a Mihajlo Knez utcban, ahol nagy sikert arattak a lnyok, akiket a kivlan jtsz rendrsgi fvszenekar ksrt. Msnap dlutn Pancsovn is volt egy felvonuls, majd este 8 rakor kezddtt a verseny a hadseregott-honban - mondta Petrics Zoltn.

    Az adai mazsorettek szvesen lpnek fel utcablokon s fesztivlokon. Szerepeltek mr itthon, Magyarorszgon s Franciaorszgban. A csoport sikereihez sokban hozzjrulnak a vezetsg tagjai: Boros Zoltn, Fehr Tibor, Fehr Mrta, Petrics Klra s Latk Kroly. Petrics Zoltn megjegyezte, hogy anyagi gondokkal kzdenek, s csak a szponzoroknak ksznheten jutottak el Tivatba is. Az egyeslet fszponzorai a szlk.

Csin

novembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Uspešno funkcioniše institucija javnih radova
Prezentacija opštine Ada u Sloveniji
Zajedničkim snagama do posla
Iz rada lokalne samouprave
Devetomesečni izveštaj
Mladi pišu
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA