Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. november

Cmoldal
Mindennapi gondjaink
Községi hírek
A szegénység minden nemzet problémája
A lakosság tájékoztatása mindennél fontosabb
Sikeresen működik a közmunkák intézménye
Az önkormányzat munkájából
Újjáéledt a színház
Felhívni a figyelmet az idősek gondjaira
A háromnegyed évi terv teljesítéséről
A szakszervezet munkájának elismerése
Műhelymunkákkal a hatékonyabb nemzeti straégiáért
Csomagok adományokból
Egy régi életforma emlékei
A nemzet összetartozásának jelképe
Kiállítás, ünnepség
Sárguló vidékünk
Bot, pom-pom és díszes egyenruha
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
A rendőrségi felhatalmazásokról
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
A foglalkoztatottak védelme
Főnixként éledt fel hamvaiból a budzsáki horgásztanya
Különleges osztálytalálkozók
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

HREK

Vltozs az len
j vezetsg a G17 Pluszban

    A prt kzsgi szervezetben htfn rendes tisztjt kzgylst tartottak, amelyen a tagsg Blint Ferenc adai vllalkozt vlasztotta meg a G17 Plusz kzsgi szervezetnek j elnkv - tudtuk meg Duan Telekitl, a prtszervezet rgi elnktl. Emellett a helyi szervezet j elnksgi tagjait is megvlasztottk Sofija emovi, Kos Vilmos, Trk Rudolf, Krtvlyesi Ticin, Duan Teleki s Marko Adamovi szemlyben. (Adamovi a helyi prtszervezet ifjsgi tagozatnak a vezetje). - Szinte teljes egszben lecserldtt a vezetsg. Ezt gy akartuk, mert gy reztk, hogy a tovbbi munkhoz j s lendletes emberekre van szksg. A rgiek kzl egyedl n maradtam a vezetsgben, hogy segtsem az j elnksg munkjt - mondta Duan Teleki.

csin

Megalakult az LDP

    Pntek este Adn megalakult a Liberlis Demokrata Prt kzsgi szervezete. Az alakul kzgylsen Goran Halgaev adai vllalkozt vlasztottk meg a helyi prtszervezet vezetjv. Emellett mg megvlasztottk a kzsgi prtszervezet elnksgi tagjait, nv szerint a kvetkezket: Tth Gbor, Prgai Tibor, Hank Lszl, uri Bernadett, Dejan Bogievi s Bajusz Bla. Goran Halgaev elmondta, hogy az LDP-nek az adai kpvisel-testletben is van kpviselje, miutn Tth Gbor, a Vajdasgi Szocildemokrata Liga kzsgi kpviselje az LDP tagja lett.

(csin)

Fogy a lakossg

    Az adai kzsg lakossgnak szma az utbbi nhny vtizedben nagymrtkben cskkent. A mlt szzad hetvenes veiben mg mintegy 23 000 lakos lt a kzsgben, a legjabb adatok szerint, ma alig tbb mint 18 000. Mintegy 2800 embernek nincs munkja, a munkanlkliek fele pedig fiatal. A kzsg lakosai kzl csaknem 2000-en mg az ltalnos iskolt sem vgeztk el.

(csin)

Plyzat, tanfolyamok

    A Kzsgi Tzolt Szvetsg elnksge oktber 5-n 18 rai kezdettel a tzoltotthonban megtartott gylsn tbb fontos tmakrt vitatott meg. A bvtett elnksgi lsen a Szvetsg vezetsge mellett megjelentek az adai, moholi, trkfalui testletek kpviseli vezeti. Az lst Vlasity Zoltn, a TSz elnke vezette.
    Elsnek a Tartomnyi Tzolt Szvetsg plyzati felhvsrl trgyaltak Mirl is van ebben sz? Arrl, hogy a VTSz levelet intzett a vajdasgi tzolt szvetsgek vezetinek, amelyben a Nemzeti Fejlesztsi Alapbl pnzeszkzket tzolt otthonok ptsre vagy a meglv otthonok adaptlsra, tzoltautk beszerzsre, valamint felszerels bvtsre szolgl plyzatra hvta fel a figyelmet. Az szak-bnti krzet 3 laktanya ptsi lehetsgt, ill. 3 specilis autt kap, a krds az, hogyan elosztani e keveset a 6 kzsg kztt?
    Tbbek kztt errl is trgyaltak e krzet tzolt szvetsgeinek, egyesleteinek vezeti az oktber 25-n Nagykikindn megtartott megbeszlsn. Ajnlottk hogy Ada a tzoltotthon adaptlsra vonatkoz pnzeszkzket plyzza meg. Azonban ehhez a kzsgi nkormnyzat segtsge is szksges, ugyanis a plyzat egyik felttele erre vonatkozik. A vita sorn tbb ptjelleg ajnlat hangzott el.
    A msodik napirendi pont a pionr-ifjsgi s felntt, j nkntes tzoltk felksztsre vonatkozott. A moholi TT kpviseli ajnlottk, hogy nluk is szervezzk meg a tanfolyamot s a vizsgt, amit a szvetsg vezeti el is fogadtak. Az altiszti tanfolyamot a zentaiak szerveznk meg, gy Adn nem lenne ilyen jelleg tovbbkpzs. Elhangzott egy javaslat Vlasity Zoltn elnk rszrl, hogy szervezzenek egy tudsfeljtst a rgi tzoltk rszre is. E javaslatot a jelenlevk tmogattk.
    Sz volt tovbb arrl is hogy az TT-ek munka- s pnzgyi tervt minl elbb el kell ksztenie, hogy a szvetsg tervvel egytt idben beadhassk a kzsgi nkormnyzatnak.

Blizs Gza

novembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Uspešno funkcioniše institucija javnih radova
Prezentacija opštine Ada u Sloveniji
Zajedničkim snagama do posla
Iz rada lokalne samouprave
Devetomesečni izveštaj
Mladi pišu
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA