Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. október

Címoldal
Lenne mit változtatni a fiatalok életében
Községi hírek
Háromnegyedévi összegzés
Önkormányzati eseménynapló
A baráti együttműködés végleg megköttetett
Mit mondott a magyar konzul?
A magyar nyelv és kultúra a világhálón
A színvonalasabb, korszerű egészségügyi ellátásért
Magyar nyelvű helyi lapok találkozója
Tájházi élmények
Örömkönnyek és csillogó szemek
Ismét az adaiak vitték el a pálmát és a számítógépet
Völgyparti szélmalom
Őszi hónapok vidékünkön
Napsugaras ősz
Koszorúzás, megemlékezés az aradi vértanúkról…
Összetartozás, közösség...
Mivel és hogyan fűteni – örökös kérdés
Fiatalok írják
Hittanosok tollából
Őszi hangulatban
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Válasz az olvasói levélre
Az eltűnt idő nyomában
Napos oldal
Tarka oldal
Impresszum

Tribina o poboljšanju položaja žena

    10.10.2007. godine Forum žena Demokratske stranke  je organizovao tribinu na temu Predlog mera za poboljšanje položaja žena na tržištu rada kroz program podsticanja zapošljavanja i samozapošljavanja žena.
    Tribina je održana u Svečanoj sali SO Ada, gde su  Pokrajinski sekretar za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova g-din Miroslav Vasin i direktor Garancijskog fonda APV, g-din Goran Vasić obavestili građane opštine Ada o mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja lica, kao i o konkretnim merama za stimulisanje istih putem kreditnih linija i subvencija.
    Tema položaja žena na tržištu rada takođe je bila zastupljena. Posebno je stavljen akcenat  na objavljivanje javnog poziva od strane Pokrajinskog sekretarijata za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova, u okviru Programa privrednog razvoja APV, za prikupljanje ponuda za dodelu ugovora o javnoj nabavci usluge izvođenja osnovne informatičke obuke za 315 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje filijala u APV.
    Osim ove obuke u okviru gore pomenutog programa biće organizovane i druge besplatne edukacije, koje će preko programa dokvalifikacije i prekvalifikacije građana biti u cilju smanjenja nezaposlenosti, i omogućavanja boljih uslova za samozapošljavanje i zapošljavanje.
    Garancijski Fond APV ima ulogu olakšavaja pristupa finansijskom tržištu i obezbeđenja povoljnijih uslova kreditiranja od onih koje nude banke individualnim poljoprivrednim proizvođačima, privatnim preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima čije je prebivalište odnosno sedište na teritoriji APV.
    Osnovna delatnost Fonda se realizuje kroz izdavanje garancija bankama kao sredstva obezbeđenja urednog vraćanja bankarskih kredita. U skladu sa Strategijom razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u RS, i planom privrednog razvoja APV apostrofirane su četiri oblasti koje su od značaja za razvoj privrede APV:
    1. Podrška blagovremenoj nabavci mineralnih đubriva i postepeno saniranje posledeca neadekvatne i nedovoljne upotrebe istih.
    2. Podrška nabavci nove poljoprivredne mehanizacije
    3. Podrška izvozno orijentisanim proizvodnim programima malih i srednjih preduzeća u cilju otklanjanja disbalansa u razmeni sa inostranstvom
    4. Podrška radno neaktivnim ženama i ženama predzetnicima koje delatnost obavljaju manje od tri godine u cilju realizacije Programa ravnomernog privrednog razvoja APV, kao i podsticanje privrednih aktivnosti ženske populacije i njihovo zapošljavanje.

Gavrilović D.

oktobar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Tribina o poboljšanju položaja žena
Mladi pišu
Visoki funkcioneri u poseti Adi i kod mosta
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA