Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. április

Címoldal
Csodára várva
Szívélyes, verses köszöntő Anyák Napjára
Községi hírek
Kezdődhet az építkezés
A tanácsülés határozatai
Diplomaosztás
Készülődnek a nagycsaládosok
Szervezetten a foglalkoztatás érdekében
A fémesek eldöntötték
Önkormányzati eseménynapló
Idejében felfedezve gyógyítható
Tavaszi események
Fába vésett látomások
Közünk a zsidókhoz
Színvonalas koncert a zeneiskola napján
Nyuszi járt a Törökfalusi Helyi Közösségben
Fogadás a polgármesternél
Új lehetőségek az adai Műszaki Iskolában
Hírek - események
Rendőrségi hírek
Tragikus autószerencsétlenség
Tanulóink írják
Nyelvi figyelő
Baj? Reménysugár?
Tengerkék gyöngyikék fürtjei
Zöld levél
Szokások, hit, jóslás vagy babona...
A munkáról szóló törvény
Kiváló eredmény a Puskás Kupán
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

A FÉMESEK ELDÖNTÖTTÉK:
megalakul a fémmegmunkálók asszociációja

    Valamivel több, mint harminc fémipari vállalkozó részvételével április 16-án megtartották azt az értekezletet, amelyen a szakmabeliek tömörítéséről esett szó. Micsiz József, a kezdeményező bizottság egyik tagja, hivatkozva a március 16-án tartott megbeszélésre, újra megindokolta a fémesek tömörítésének fontosságát, azt, hogy szükségessé vált az egyesületük megalapítása. Elmondta, hogy a 80-as években volt a legerősebb a fémipar, majd jöttek a 90-es évek a teljes gazdasági összeomlással, amit tetőzött az embargó stb. – Ma már túl vagyunk ezeken a gondokon, újabb és újabb lehetőségek kínálkoznak a fémfeldolgozó iparban is, amit eddig mindenki úgy hasznosította, ahogyan tudta. A felmerülő problémákat úgyszintén mindenki egyedül oldotta meg. Szervezetten viszont sokkal hatékonyabban, sikeresebben léphetnének fel a hazai, de a külföldi piacon is. Mára már megteremtődtek azok a feltételek, amelyek indokolttá teszik egy ilyen társulás létrehozását és működését (az ipari övezet kiépítése, kapacitások bővítése, a külföldi piac stb.) – hangsúlyozta Micsiz úr. Mindenesetre számos kérdés vár még megoldásra, ami a társulás hatékony működésére vonatkozik, amiről a jövőben még sokat kell beszélni.

    Miklós Nándor, a Műszaki Iskola igazgatója felvázolta a szakemberek képzésének feltételeit a rendes iskoláztatás alatt, illetve az átképzések lehetőségeit a vállalkozók szükségleteivel összhangban. Ennek kapcsán szó esett többek között, az ösztöndíjazás lehetőségeiről is, amit a vállalkozók viselnének, ellenértékként pedig képzett szakembert kapnának.
    Néhány hozzászólás után a jelenlevő 33 fémes egyhangúlag egyetértett a társulás megalakításával, és egyben felhatalmazta a kezdeményező bizottságot, melynek tagjai: Micsiz József vállalkozó, Koós Sándor községi menedzser és Miklós Nándor, a Műszaki Iskola igazgatója, hogy készítse elő az összes szükséges dokumentációt az alakuló közgyűlésre, amit rövid időn belül megtartanának.

V. J.

april 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Izgradnja može da počne
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Molski dobošar
Vesti iz policije
Učenici pišu
Impresum


Design by VA