Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. április

Címoldal
Csodára várva
Szívélyes, verses köszöntő Anyák Napjára
Községi hírek
Kezdődhet az építkezés
A tanácsülés határozatai
Diplomaosztás
Készülődnek a nagycsaládosok
Szervezetten a foglalkoztatás érdekében
A fémesek eldöntötték
Önkormányzati eseménynapló
Idejében felfedezve gyógyítható
Tavaszi események
Fába vésett látomások
Közünk a zsidókhoz
Színvonalas koncert a zeneiskola napján
Nyuszi járt a Törökfalusi Helyi Közösségben
Fogadás a polgármesternél
Új lehetőségek az adai Műszaki Iskolában
Hírek - események
Rendőrségi hírek
Tragikus autószerencsétlenség
Tanulóink írják
Nyelvi figyelő
Baj? Reménysugár?
Tengerkék gyöngyikék fürtjei
Zöld levél
Szokások, hit, jóslás vagy babona...
A munkáról szóló törvény
Kiváló eredmény a Puskás Kupán
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Az adai Második Helyi Közösségben történt
A TANÁCSÜLÉS HATÁROZATAI

    Az adai II. Helyi Közösség tanácsa március 29-i ülésén eredményes munkát végzett és több olyan határozatot is hozott, amelyek közvetlenül a területén élő lakosságot érintik. Ilyen például az, hogy az idén a Radnička utca teljes egészében, a Dositej Obradović, a Svetozar Marković, a Svetozar Miletić részben, a Marko Miljanov utca pedig a Barára leveztő járdaszakaszán kap új aszfaltréteget, a szeméttelep rendbetételére pedig a II. Helyi Közösség csak ugyanolyan értékben és ütemben választ ki pénzt, ahogyan ezt a moholi helyi közösség is meg fogja tenni.


A Macedón utca tavalyi aszfaltozása

    Az utcai világítással kapcsolatban úgy döntöttek, hogy a világítótesteket végképp rendbehozzák, és törekednek arra, hogy minden villanykaróra azonos típusú szerkezeteket szereljenek, a szerelést végző szakmunkástól pedig biztosabb és nagyobb garanciát, felelősséget követelnek az elvégzett szolgáltatásokra. A tanácstagok előtt Mikusák István, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója számolt be a vállalat idei terveiről. A beszámolót követő vitában több tanácstag is kifogásolta az Adica Igazgatóbizottságának eddigi munkamódszerét és munkafeltételeit, sőt az egyes fontos anyagok, például a 2006-os évről szóló ügyviteli beszámoló elmaradását. Szóvá tették azt is, hogy az Adica pénzügyi terve magasabb támogatási összegre számít a helyi közösségtől, mint amennyit erre a célra maga a közösség előirányozott, és hangsúlyozták, hogy csakis akkora összeggel kell számolni, amekkorát a helyi közösség tanácsa jóváhagy!
    Az igazgató ígéretet tett az észrevételekben felvetett igények mielőbbi teljesítésére. Megjegyzésként az is elhangzott, hogy a tanácstagok az idei belépőjegyek áráról még semmilyen kalkulációt sem kaptak, viszont nyomós okok vannak arra, hogy a helybeli fürdőlátogatók a belépőjegyek árára kielégítő kedvezményt kapjanak!


Több villanyfényt az utcákra

    Külön napirendi pontként tárgyaltak a Községi Körkép újság és az azonos elnevezésű Tájékoztatási Társaság tavalyi ügyviteléről, működéséről, eredményeiről és terveiről.  Itt a tanácstagok teljesen egyetértettek a beszámolóval és Gecse István főszerkesztő szóbeli kiegészítőjével, amelyik kedvező pénzügyi eredményekről, a lap szerkesztésének, tartalmának további fejlesztéséről szólt. Végeredményben a tanácstagok kedvezően nyilatkoztak a lapról és az előterjesztett beszámolót egyhangúlag el is fogadták.
    A sportkluboknak szánt idei pénzügyi támogatás megvitatásakor úgy döntöttek, hogy a megítélt összeget közvetítő nélkül, közvetlenül a klubok, szervezetek számlájára utalják át, magáról az elosztásról, azaz a konkrét összegekről pedig a most létrehozott háromtagú bizottság dönt. A bizottság tagjai: Tóth Erika, Karácsonyi József és Horti György.
    Elfogadták azt a javaslatot is, miszerint a földművesek helyi járulékának összegét, a búza eladási árából levezetve, hektáronként évi 210 dinárban állapítják meg. Az ülés további részében jóváhagyták egy új fénymásoló-gép beszerzését, és a benyújtott kérvények alapján a Műszaki Iskolának 50 000, a Bartók Béla Zeneiskolának 22 000, a Zeleni Signalnak (a Mit tudsz a közlekedésről? elnevezésű verseny lebonyolítására) 3000, a Zöld Sziget Ökológiai Mozgalomnak 5000, a Millecentenáriumi Emlékbizottságnak koszorúvásárlásra 3000, a Rákellenes Egyesületnek 3000, a Hortenzia kézimunkacsoportnak útiköltségre 1800, a Sampion Postagalamb-klub részére a tenyésztelep épületeinek rendebhozására, építőanyag-számlakifizetés útján 13000 dináros támogatást hagytak jóvá.

Szöveg és kép: Király János

april 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Izgradnja može da počne
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Molski dobošar
Vesti iz policije
Učenici pišu
Impresum


Design by VA