Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. április

Címoldal
Csodára várva
Szívélyes, verses köszöntő Anyák Napjára
Községi hírek
Kezdődhet az építkezés
A tanácsülés határozatai
Diplomaosztás
Készülődnek a nagycsaládosok
Szervezetten a foglalkoztatás érdekében
A fémesek eldöntötték
Önkormányzati eseménynapló
Idejében felfedezve gyógyítható
Tavaszi események
Fába vésett látomások
Közünk a zsidókhoz
Színvonalas koncert a zeneiskola napján
Nyuszi járt a Törökfalusi Helyi Közösségben
Fogadás a polgármesternél
Új lehetőségek az adai Műszaki Iskolában
Hírek - események
Rendőrségi hírek
Tragikus autószerencsétlenség
Tanulóink írják
Nyelvi figyelő
Baj? Reménysugár?
Tengerkék gyöngyikék fürtjei
Zöld levél
Szokások, hit, jóslás vagy babona...
A munkáról szóló törvény
Kiváló eredmény a Puskás Kupán
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

KEZDŐDHET AZ ÉPÍTKEZÉS
Több beruházásról döntött az Első Helyi Közösség tanácsa

    Az Első Helyi Közösség tanácsa március 27-én tartotta 18. ülését. Az előző ülés záró határozatainak elfogadása után Mikusák István, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója ismertette a vállalat idei terveit. A tanácstagok részéről több kérdés és javaslat is elhangzott. Többek között a nagy medence melletti tribün szanálásának fontosságát emelték ki, továbbá kérték, hogy a fürdőzők személyes dolgainak a megőrzésére is több hangsúlyt fordítsanak. Elhangzott olyan javaslat is, hogy a napijegy ne csak egyszeri belépésre szóljon, hanem aznap többször is lehessen használni. Utána községünk alelnöke, Zoran Dragin adott részletes tájékoztatót az idei tervekről, beruházásokról. Beszámolt a NIP által pénzelt programokról, a szennyvízcsatorna hálózat építéséről és a regionális szeméttelepről. Kitért a hídépítéssel kapcsolatos munkálatokra, az ipari zóna kiépítésére, amely már elkezdődött, és ami a legfontosabb, új munkahelyek megnyitására ad lehetőséget. Kiemelte az egyházaknak nyújtott támogatásokat, a kinti településeken történő beruházásokat, és nem utolsósorban a munkássport-olimpiára való felkészülés fontosságát hangsúlyozta. A tanácstagok kérdéseire is kimerítő válaszokat adott, amelyekből egyértelműen leszögezhetjük, hogy az elmúlt két év munkájának eredménye szemmel látható.


Pillanatkép a közterületek rendezéséről

    A továbbiakban a tanács a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére benyújtott árajánlatokat vitatta meg. A legkedvezőbbet az Obnova É. V. adta át, ami azt jelenti, hogy a napokban már el is kezdődhet a csatorna építése a November 29. utca egy szakaszán, melynek beruházási értéke 1,7 millió dinár.


Hamarosan folytatódik a szennyvíz-levezető csatorna építése

    Ezt követően épül majd ki az a szakasz, amely összeköti a Kossuth Lajos utcát a Rade Končar utcával. Ennek a szakasznak a kiépítése 600.000 dinárba kerül. A szeméttelep szanálására, mint közös programra az idén több mint fél millió dinárt választanak ki. Szó volt továbbá az utak javításáról is, amely május elejére várható.
    Az ülés annak a tíz kérvénynek a megvitatásával ért véget, amelyekben különböző szervezetek és egyesületek kértek anyagi támogatást munkájukhoz.

Gecse István

april 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Izgradnja može da počne
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Molski dobošar
Vesti iz policije
Učenici pišu
Impresum


Design by VA