Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. április

Címoldal
Ilyen még nem volt Adán!
Nemcsak fogyórúrázók figyelmébe
Tavaszi nagytakarítás
Közérdekű információk a mezőgazdasággal foglalkozók bejegyzéséről
Akadozó vagyon- visszaszármaztatás
Teljesen a Tiéd!
A kormány segítit a hídépítést
Gyermekvédelem és szegénység
Egyre több Adán a munkanélküli
Tíz éve a családokért
10 éves a Tűzsziget TINCSE
Moholi édesnemes paprika
Helyi közösségi választás Moholon
A szeretet és a tolerancia jegyében
A Cseh Károly Általános Iskola tanulóinak sikere az Újvidéken megtartott József Attila- centenáriumon
Örömteli arcok
Első hely a Bátaszéki Matematikaverseny országos döntőjéről
Ada kulturális és sportéletének fellendítéséért
Tisza-menti tavasz Magyarkanizsán
Újra hallattak magukról az amatőr költők
A Cseh Károly Általános Iskola oldala
Változatos nyugdíjak
Nyelvi figyelő
58. Zöld levél
Rendezik az állatkert helyzetét
Allergia
Elnökváltás a lovasklubban
Hírek
Rendőrdégi hírek
Értesítés
Szórakozási kirakat
Tarka oldal
Impresszum

92 RENDŐRSÉGI HÍREK 92

    A rendőrség márciusban is hatékonyan dolgozott. Több érdekes és veszélyesnek minősíthető esetet tárt fel, amelyekben megfelelő eljárást kezdeményezett.
    - A hónap folyamán több olyan személygépkocsit foglalt le melyeken vagy az alvázszám, vagy a motorszám hamisítására utaló nyomokat talált. Ideiglenesen elkobozta a NS rendszámú Volkswagent Jaša Tomićról, a KI rendszámú Mercedest Törökfaluból, a Z-101 NS rendszámút Újvidékről, és a KI rendszámú Jugo-Skalat Moholról.
    - A többszöri fegyverlegalizálási lehetőség ellenére is több illegálisan tartott fegyvert talál a rendőrség a lakosoknál. A múlt hónap folyamán egy kiskaliberű puskát, egy revolvert, egy légpuskát, egy vadászpuskát (biztonsági okokból) és egy „ugró” aknát kobozott el adai és moholi lakosoktól.
    - A közrend és a közbiztonság elleni vétség miatt 9 feljelentést tett (ezek mind súlyosabb esetek) a szabálysértési bírónál. Ebből 5 verekedés, 3 ittas személy alkoholos itallal való kiszolgálása, míg egy esetben duhajkodás vétsége volt. Az esetek nagy többsége az italozókban, diszkókban (Kariacci, Eldorádó, Flamingó, Zanzibár, Páros csillag), az utcán és magánház udvarán történtek.
    - A múlt hónapban két komolyabb forgalmi baleset történt. Egyik Moholon, amikor egy személygépkocsi kerékpárost ütött el, és könnyebb sérüléssel megúszta, míg a másik az Ada és Zenta közötti úton történt, amikor a jármű lerepült az útról. Könnyebb sérülésen kívül az anyagi kár mintegy 50.000 dinár. Április 5-én viszont halálos kimenetelű baleset történt Moholon. Reggel 5.30 óra körül a JNH utca 4-es számú ház előtt M.J. (1929) moholi lakos személygépkocsijával elütötte az előtte szabályosan haladó H.N. (1961) adai kerékpárost, és ő az elszenvedett sérülésektől a helyszínen meghalt.
    - Motorlopás és autófeltörés fényes nappal. Március 19-én az Október 8 utcában lévő üzlet elől ismeretlen egyén ellopott egy automatik motorkerékpárt az alatt az idő alatt, amíg a tulajdonosa az üzletben tartózkodott. 22-én pedig a munkaidő alatt (7,30 és 13.30) Ada központjában, a posta előtti parkolón feltörték G.I. személygépkocsiját, és elvitték belőle a kazetofonos autórádiót.
    - Annak érdekében, hogy elejét vegyék a „kalóz” hang-és képanyag törvénytelen forgalmazásának, valamint a szerzői jog védelme érdekében, a kikindai rendőrség az Északbánáti Körzet területén 7 bűnvádi feljelentést tett 8 személy ellen azzal az alapos gyanúval, hogy törvényellenesen használták a szerzői jogokat. Az akció során 2400 különféle tartalmú „kalóz” kompakt diszket koboztak el. Ennek kapcsán március 22-én az adai piacon tetten érték és elővezették K.G. adai lakost, aki törvényellenesen árulta a fent leírt lemezeket.
    - Március 14-én bűnvádi feljelentés készült K.A. vlasotincei vállalkozó ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy 5.300.000 dinár megvalósított érték után nem fizette be az előírt adót.

april 2005.

Naslovna strana
Izložba što još nije bila u Adi
Vlada pomaže izgradnju mosta!
Na talasima Radio Ade
Pesničko veče Ađanskih amatera
Molski dobošar
Vesti iz policije
Obaveštenje
Impresum


Design by VA