Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. április

Címoldal
Ilyen még nem volt Adán!
Nemcsak fogyórúrázók figyelmébe
Tavaszi nagytakarítás
Közérdekű információk a mezőgazdasággal foglalkozók bejegyzéséről
Akadozó vagyon- visszaszármaztatás
Teljesen a Tiéd!
A kormány segítit a hídépítést
Gyermekvédelem és szegénység
Egyre több Adán a munkanélküli
Tíz éve a családokért
10 éves a Tűzsziget TINCSE
Moholi édesnemes paprika
Helyi közösségi választás Moholon
A szeretet és a tolerancia jegyében
A Cseh Károly Általános Iskola tanulóinak sikere az Újvidéken megtartott József Attila- centenáriumon
Örömteli arcok
Első hely a Bátaszéki Matematikaverseny országos döntőjéről
Ada kulturális és sportéletének fellendítéséért
Tisza-menti tavasz Magyarkanizsán
Újra hallattak magukról az amatőr költők
A Cseh Károly Általános Iskola oldala
Változatos nyugdíjak
Nyelvi figyelő
58. Zöld levél
Rendezik az állatkert helyzetét
Allergia
Elnökváltás a lovasklubban
Hírek
Rendőrdégi hírek
Értesítés
Szórakozási kirakat
Tarka oldal
Impresszum

Dinkić pénzügyminiszter Adán
A KORMÁNY SEGÍTI A HÍDÉPÍTÉST!

    Április 6-án, a déli órákban Adára látogatott Mlađan Dinkić, a szerb kormány pénzügyminisztere, és miután egyórás megbeszélést folytatott Ürményi Ferenc községi elnökkel és munkatársaival, a Városháza nagytermében előadást tartott a termet zsúfolásig megtöltő adai üzletembereknek, vállalkozóknak és egyéb szakembereknek. Dinkić miniszter kíséretében volt még Goran Anđelić, a miniszter bankrendszeri ügyekkel foglalkozó segédje, Verica Kalanović, Szerbia fejlesztési alapjának igazgatóbizottsági tagja, Vladimir Ilić, az adóhivatal elnöke és mások.
    Dinkić miniszter a másfél órás előadása és az ezt követő beszélgetés alatt ismertette a pénzügyminisztériumi tevékenység alapvető célkitűzéseit, gazdaságjavító törekvéseit, különös tekintettel Ada község (siralmas) gazdasági helyzetére, amit a községi vezetőkkel folytatott előzetes tárgyalásokon ismert meg.


Mlađan Dinkić köztársasági pénzügyminiszter...

    Elmondta, hogy a pénzügyminisztérium mindent megtesz azért, hogy segítse a helyi infrastruktúra fejlesztését, hogy megállítsák, sőt visszafordítsák azt a nagyméretű elvándorlást, melynek során mintegy négyezer munkaképes egyén hagyta el a környéket. Ennek során már az idén segíteni fogják a két iskolai sportcsarnok felújítását, 2006-ban pedig a tiszai híd felépítését.
    Ismertette továbbá a kormány és a pénzügyminisztérium munkahelyteremtő törekvéseit, melynek során kedvezményes hitelfelvételi lehetőséget biztosítanak azoknak a vállalkozóknak, akik új munkahelyeket nyitnak, sőt járulékfizetési felmentéseket adnak azoknak, akik 45-50 éves, vagy e kor feletti dolgozókat alkalmaznak.
    Dinkić hangsúlyozta, hogy a pénzügyminisztériumi törekvései a következő három célkitűzésre irányulnak:
    1. fejleszteni az infrastruktúrát (közművesítést), melynek keretében tovább építenék a 10-es nemzetközi folyosót, amelynek része lesz majd az adai híd is,
    2. serkenteni a kivitelt,
    3. növelni a foglalkoztatottságot (csökkenteni a munkanélküliséget).


...előadást tartott Adán a munkanélkülieknek szánt kölcsönökről.

    A jelenlévők közül elsőnek Micsiz József-Attila adai tartományi képviselő mondta el hozzászólását, melynek során ötleteket adott a fémfeldolgozó ipari vállalkozások strukturális átalakítására és a nemzetközi, multinacionális vállalatok tevékenységébe való bekapcsolódásukra (amire már sikeres példát is említett). Egy felszólaló a honi fészekrakó program keretében nyújtandó kölcsönökről kérdezett, Bilicki Rudolf adai kötödés-vállalkozó pedig a hazai piac külföldi dömpingáru-elleni megvédésének szükségességére mutatott rá. Dušanka Vučurović, a Standard Kommunális Közvállalat megbízott igazgatója a privát, jótékonysági behozatal körüli ellentmondásokra mutatott, rá és tett fel konkrét kérdéseket.
    Dinkić miniszter megelégedettséggel vette a hozzászólásokat, és segítségképp megígérte, hogy hamarosan közzéteszik a sajtóban a száz legsikeresebb hazai exportőrt, hogy ez által is segítsék a vállalkozói, termelői, szolgáltatási profilok kialakítását és fejlesztését. Más szóval, így akarnak tippet adni a vállalkozóknak.
    Ürményi Ferenc városelnök végezetül megköszönte a látogatást, a tartalmas tárgyalásokat és bejelentette, hogy Dinkić minisztertől ígéretet kaptak Ada község idei költségvetésének 15 millió dináros megsegítésére. Ezt a miniszter is megerősítette.

Király János

april 2005.

Naslovna strana
Izložba što još nije bila u Adi
Vlada pomaže izgradnju mosta!
Na talasima Radio Ade
Pesničko veče Ađanskih amatera
Molski dobošar
Vesti iz policije
Obaveštenje
Impresum


Design by VA