Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. június

Címoldal
A tények és a valóság
Képes krónika
Ada község napjának programja
Szeptemberben elkezdődhet a híd építése
Támogatás a városháza átépítésére
Inárcsi falunap, 2006.
Megújul a Vadvirág Hagyományápoló Kör épülete
Tavaszi Vadvirág-fesztivál
Bécsi kincsek
A II. Helyi Közösségből
Új kút Törökfaluban
Pünkösdi népszokások
Első lépések a siker felé
Fiatalok a rák ellen
Derülátóan nézni a jövőt!
Akit moholiként tisztelünk
Színvonalas előadás
A Kőketánc jubilált
Közlekedési verseny
Nyelvi figyelő
Törvény az egyházakról
TŰZ  - evangelizáció Adán
Fogadás a községi elnöknél
Alkohol-ügy
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Elismerés az aktivistáknak
A mángold
Kirakat
Fiatalok írják
Megemlékezés
Köszönetnyilvánítás
Felhívás
Munkaakció Moholon
Postás sporttalálkozó
Gratulálunk!
Elismerések, minek az?
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Adai elsőáldozók 2006-ban
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    A rendőrség szempontjából nézve a májusi hónap eléggé összetett és sokrétű munkát követelt. Bejelentések alapján 11 különböző bűntényt regisztráltak, 9 közlekedési baleset történt valamint 5 közrend elleni vétséget jegyeztek.
    Bűntények. Az elkövetett bűntények között első helyen a lopás bűntette áll (5). Ebből két esetben a nyitva hagyott személygépkocsikból loptak el a tettesek különféle tárgyakat (peca felszerelés, mobiltelefon stb.). Figyeljünk jobban az autónkra, és zárjuk be, amikor az utcán hagyjuk! Ezenkívül még három betöréses lopás történt, amikor a tettesek üzletet, szálást törtek fel, de betörtek a moholi Slovenijales épületébe is, ahonnan a szegénységet visszaszorító iroda által összegyűjtött ruházati cikkeket vittek el. Történt továbbá egy családon belüli erőszak majd egy rablás, amikor három fiatal megtámadott egy kiskorút, megverték, és elvették tőle a mobiltelefonját. Négy román állampolgár ellen pedig, akik tiltott kereskedelemmel foglalkoztak, az országból történő kiutasítást és meghatározott időre szóló belépési tilalmat rendeltek el.
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban 9 kisebb-nagyobb forgalmi baleset történt községünk területén, szerencsére komolyabb sérülés nélkül. Az anyagi kár 124.000 dinárt tesz ki. A balesetek okai főleg a vezetők figyelmetlenségének következménye (három baleset a parkoló helyen történt,). A balesetben résztvevők elsősorban a személygépkocsik vezetői, (9), tehergépkocsik (3), kerékpárosok és motorosok (2).
    Közrend és közbiztonság. Májusban a kihágások száma valamelyest csökkent az előző hónapokhoz viszonyítva. Három verekedést jegyeztek, amelyek nyilvános helyen (utcán, kávéházakban) történtek. Két esetbe illetlen viselkedés és sértegetés miatt tett szabálysértési feljelentést a rendőrség.
     A felsoroltakon kívül két holtestet is találtak Tiszában. Május 3-án a komp közelében egy női holtestet vetett partra a víz, amit azonosítottak. Május 31.-én Ada–Zenta között lévő szivattyú közelében egy másik holtestre bukkantak, de azonosítani nem lehetett, mivel a test már bomlásnak indult.

jun 2006.

Naslovna strana
Konferencija o lokalnom održivom razvoju u Somboru
Program Dana opštine Ada
Ostvarljivi planovi
Folk festival u Pefkohoriju (Grčka)
Molski dobošar
Alkohol
Vesti iz policije
Radna akcija u Molu
Takmičenje poštanskih radnika
Impresum


Design by VA