Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. június

Címoldal
A tények és a valóság
Képes krónika
Ada község napjának programja
Szeptemberben elkezdődhet a híd építése
Támogatás a városháza átépítésére
Inárcsi falunap, 2006.
Megújul a Vadvirág Hagyományápoló Kör épülete
Tavaszi Vadvirág-fesztivál
Bécsi kincsek
A II. Helyi Közösségből
Új kút Törökfaluban
Pünkösdi népszokások
Első lépések a siker felé
Fiatalok a rák ellen
Derülátóan nézni a jövőt!
Akit moholiként tisztelünk
Színvonalas előadás
A Kőketánc jubilált
Közlekedési verseny
Nyelvi figyelő
Törvény az egyházakról
TŰZ  - evangelizáció Adán
Fogadás a községi elnöknél
Alkohol-ügy
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Elismerés az aktivistáknak
A mángold
Kirakat
Fiatalok írják
Megemlékezés
Köszönetnyilvánítás
Felhívás
Munkaakció Moholon
Postás sporttalálkozó
Gratulálunk!
Elismerések, minek az?
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Adai elsőáldozók 2006-ban
Tarka oldal
Impresszum

PRVA MESNA ZAJEDNICA
OSTVARLJIVI PLANOVI

    Savet Mesne zajednice na svojoj sednici početkom aprila doneo je planove za ovu godinu, stim da su u prvi plan stavljene zajedničke investicije i od njih najgoruće - pitanje nastavka izgradnje kanalizacione mreže i prečistača. Pošto je ova tema u našoj mesnoj zajednici stalno aktuelna i dokumentacija za izgradnju pojedinih deonica uvek stoji u pripravnosti, ove godine sopstvenim snagama planiramo izgradnju po deonicu kanalizacije u ulici 29. Novembra i u Krajiškoj. U ulici JNA smo već otpočeli i još u nekoliko ulica ćemo izgraditi i urediti kanale za odvod kišnice. Betonske cevi za polaganje ispod ulaza i dalje ćemo obezbediti.
    Od planiranih 10 miliona dinara priliva u 2006. godini, na održavanje i obnavljanje puteva usmeriće se 3,5 miliona dinara, jer deo troškova izgradnje puta u ulici Hajduk Veljka od prošle godine treba sada otplatiti. U aprilu smo obnovili, odnosno novim slojem asfalta je presvučen put u ulici Ive Lole  Ribara u dužini od 450 metara, kao i deo puta u ulici Rade Popovića. Ovi troškovi su premašili 1 milion dinara. Popravka puteva će se nastaviti tokom leta.


Iskopani su kanali za odvod kišnice u ulici JNA

    Za izradu trotoara planira se 700.000 dinara. Izgradiće se novi trotoar od betona u ulici Aranj Janoša. Popravke se vrše svake godine, tako će doći na red obnavljanje trotoara u ulici Doša Andraša - pored jaslice, kao i u drugim ulicama, prema potrebama.
    Svake godine izdvajamo sredstva i  za ozelenjavanje. U martu smo svim zainteresovanima obezbedili sadnice ruža i mladih stabala. Po našim ulicama, na mestu isušenih i povađenih drva zasadili smo blizu 100 novih stabala. Počelo je i košenje trave i održavanje po trgovima i ulicama, kao i renoviranje igrališta. Ovih dana, na veliku radost dece, postavljena je ljuljaška na placu u ulici Paje Radosavljevića br. 15. Na našu inicijativu, pre par godina, na ovoj adresi oronulu kuću, koja je već predstavljala opasnost za prolaznike, morala je Lokalna samouprava ukloniti, jer se vlasnik iste nalazi na nepoznatoj adresi.
    Sa pola miliona dinara smo učestvovali u saniranju smetlišta. Sa 5% našeg prihoda doprinosimo funkcionisanju Rekreacionog centra, sa daljih 2%-a održavanju objekata škola i zabavišta, dok za pomoć društvenih organizacija i kulturnih i sportskih društava smo također 2% prihoda,  odnosno 200.000 dinara namenili.
    Permanentno se održava ulična rasveta i vrši kresanje drva tamo, gde grane smetaju električnim vodovima.
    Osim nabrojanih, namera nam je da podržimo  i učestvujemo u svim onim zajedničkim akcijama i investicijama na teritoriji naše opštine, koje  su u saglasnosti sa programom mesnog samodoprinosa.

Sekretar Prve MZ Ada,
Geče Ištvan

jun 2006.

Naslovna strana
Konferencija o lokalnom održivom razvoju u Somboru
Program Dana opštine Ada
Ostvarljivi planovi
Folk festival u Pefkohoriju (Grčka)
Molski dobošar
Alkohol
Vesti iz policije
Radna akcija u Molu
Takmičenje poštanskih radnika
Impresum


Design by VA