Kezdőoldal - Početna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztőség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matičaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

  2005. december

Címoldal
Hogy minden nap kis karácsony legyen
Újév, Újév, újesztendő...
Karácsonyi köszöntő
Elfogadták a 2006. évi költségvetést
Korszerű számítógép a Körkép szerkesztőségének
Adán megalakult a Rákóczi Szövetség helyi szervezete
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és a Bolyai Alapítvány
Megőrizni és ápolni anyanyelvünket
Karácsonyi varázs
Nekik is van hely a Nap alatt
A tanácsülésen hallottuk
A fejlődés mellett szavaztak a polgárok
Előadássorozat a helyi önkormányzatokról
Állásbörzét tartottak Adán
Átadták a felújított tornatermeket Adán
Jótékonysági bál Törökfalun
A tájékoztatási eszközök szerepe a többnemzetiségű közösségekben
Esélyegyenlőség az Európai Unióban
Egy kicsit dicsekedjünk is…
Több mint harminc éve egy fedél alatt a kedvencekkel
Vadásztalálkozó
Egészségünk érdekében
Pártba tömörülnek a környezetvédők
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Hírek, események
Zöld levél
Vidékünk páratlan termékei
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Karácsonyi varázs

    Az idén, november 30-án nyílt meg az adai Csillagszeműek bölcsődében a már hagyományossá váló egyhetes karácsonyi vásár. Harmadik alkalommal rendeztek meg az intézmény óvónői. A vásáron az óvónők által készített karácsonyi díszeket, kiegészítőket, valamint ünnepi ajándéktárgyakat és képeslapokat vásárolhattak az érdeklődők. A szervezők minden alkalommal igyekeznek Ádvent előtt megrendezni a vásárt. Ezzel is hozzájárulnak az ünnepi hangulat megteremtéséhez, amit – mint mondták –a vásár vendégkönyvének egyik bejegyzése is alátámaszt: „A karácsonyi előkészületekhez hozzátartozik a vásár megtekintése, ami lendületet ad az ünnepekhez. A vásáron árad a szeretet és a melegség hangulata”.
    – Ezt mi pedagógusok is így tartjuk, próbálva a karácsonyi készülődés hangulatát megteremteni. A mi üzenetünk, nemcsak őriznünk kell ezt, hanem továbbadnunk is. Ez az állandó, időtlen staféta beragyogja az ünnepnapokat, boldogítja a készülődést. Szem előtt tartjuk, hogy közös munkánk példaértékű a gyermekek számára. Mivel így az ünnep varázsa és szépsége a nehézség ellenére is beivódik a gyerekek és a családok életébe. Az ünnep, ha igazi legbelül születik. Lesz színe, dallama, íze és illata. Hiszen a fa alatt és az ünnepi asztal körül nem csupán családtagok találkoznak – mondták az óvónők.
    Szerintük az emberek várják a vásárt. Ezért úgy gondolják, sikerült a hagyományteremtés. A látogatók kérik és elvárják az újításokat a termékek között. A kézimunkák üzenetet, mondanivalót rejtenek magukban, ezt az emberek nagyra értékelik. Sokan dicsérik a kiállítási tárgyakat, mások több újításra számítottak.
    Az idei megnyitó ünnepség is jól sikerült. A Gyurgyalag óvónői kórus már több alkalommal kereste meg maga válogatta versekkel a Baraparty együttest. Az idei karácsonyi vásár megnyitója alkalmából már harmadik alkalommal mutatták be közösen a zenekar stílusát tükröző megzenésített költeményeket. Az ünnepséget a helyi kisiskolás énekkar fellépése, valamint az óvónők irodalmi összeállítása tette még ünnepélyesebbé. A vendégeket családias hangulatban, mézeskaláccsal és forralt borral fogadták a bölcsődében.
    A Csillagszemű bölcsőde óvónői megjegyezték, hogy az előkészületi munkák fárasztók voltak, de a vendégkönyvben szereplő üzenetek és a vásár napjai alatt hallott jókívánságok új lendületet adtak, és ettől feltöltődtek.

csin

decembar 2005.

Naslovna strana
Razmišljanja o velikom hrišćanskom prazniku Božiću
Usvojen je predlog budžeta za 2006. godinu
Poseta pokrajinskih funkcionera u Adi
Uloga medija u multietničkim zajednicama
Sastali su se stari lovci
Molski dobošar
Vesti iz policije
Akcije u saobraćaju
Novosti iz Zoo vrta
Impresum


Design by VA