Kezdőoldal - Početna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztőség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matičaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

  2005. december

Címoldal
Hogy minden nap kis karácsony legyen
Újév, Újév, újesztendő...
Karácsonyi köszöntő
Elfogadták a 2006. évi költségvetést
Korszerű számítógép a Körkép szerkesztőségének
Adán megalakult a Rákóczi Szövetség helyi szervezete
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és a Bolyai Alapítvány
Megőrizni és ápolni anyanyelvünket
Karácsonyi varázs
Nekik is van hely a Nap alatt
A tanácsülésen hallottuk
A fejlődés mellett szavaztak a polgárok
Előadássorozat a helyi önkormányzatokról
Állásbörzét tartottak Adán
Átadták a felújított tornatermeket Adán
Jótékonysági bál Törökfalun
A tájékoztatási eszközök szerepe a többnemzetiségű közösségekben
Esélyegyenlőség az Európai Unióban
Egy kicsit dicsekedjünk is…
Több mint harminc éve egy fedél alatt a kedvencekkel
Vadásztalálkozó
Egészségünk érdekében
Pártba tömörülnek a környezetvédők
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Hírek, események
Zöld levél
Vidékünk páratlan termékei
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Kriminalitet. Tokom prošlog meseca otkriveno je više krivićnih dela, medju kojima se nalazi pronevera, falsifikovanje službenih isprava, izdavanje čeka bez pokrića, oštećenje tuđ e stvari, iznuda, zloupotreba službenog položaja, prevare i sl. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim delima iznosi 490.000 dinara. Evo nekoliko interesantnijih slučajeva:
    - Policija tokom kontrole saobraćaja privremeno je oduzela dva putnićka vozila zbog osnovane sumnje da su brojevi motora, odnosno saobraćajna dozvola falsifikovani. Vozila su iz Novog Bečeja i Sente. U oba slučaja pokrenut je postupak.
    - "Novaca nikada nije dovoljan" - pa najverovatnije iz ovih razloga S.I. iz Ade plaćala čekovima bez pokrića u 32 slučaja.
    - Neobična osveta. G. K. iz Ade, ul Vojislava Ilića našao je svoja kola 12. novembra ujutru što je ostavio ispred svoje kuće, bez krova! Tokom noći nepoznati izvršioci su isekli krov na vozilu čime su naneli štetu od 200.000 dinara.
    - Podneta je krivična prijava protiv T. B. iz Ade iz zakona o robnim rezervama, a pored toga utvrđeno je još četiori krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja. Pričinjena materijalna šteta iznosi 240.000 dinara.
    Javni red i mir. Što se tiče narušavanja javnog reda i mira, može reći, da protekli mesec bio mnogo mirniji od ranijih meseca. Prijavljeno je pet tuča, koji su se dogodili uglavnom u ugostiteljskim objektima pretežno pod dejstvom alkohola. U jednoj tuči u ugost. objektu Beli jorgovan na Obornjači, B.Đ. iz Utrina zadobio je teške telesne povrede, a što je interesantno, napadač je ostao nepoznat.
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu desilo se 7 saobraćajnih nezgoda, srećom nisu bile teške prirode. U tim nezgodama četvorica su zadobili telesne povrede, od čega jedno lice teže povrede. Ukupna materijalna šteta ioznosi 50.000 dinara. Učesnici u nezgodama u tri slučaja su biciklisti i motorna vozila. Od sedam nezgoda, tri se dogodila u ulici Moša Pijade. Pored navedenih, prijavljeno je četiri krađe bicikla.
    Borba protiv narkomanije. Dana 19. 11. izvršen je pretres kod M.Đ. iz Ade, zbog osnovane sumnje da se kod njega nalazi opojna droga. Mada droga nije pronađena, ali zato pronađena su sredstva za pravljenje i korišćenje, kao što su šprica, kašika za kuvanje, i sl. Sve je poslato na veštačenje i utvrđeni su tragovi droge, što ukazuje na korišćenje, pa zbog toga podneta je krivična prijava. U rezultatu pretresa spada i pronalaženje hladnog oružja – vojničkog bajoneta – pa zbog ilegalnog držanja ovog oružja, podneta je prekršajna prijava.
    Nadalje, policija je saopštila da je dana 26. 11. preduzeta mera zadržavanje od 48 sati protiv P. A. iz Ade, zbog osnovane sumnje da kod sebe ima opojnu drogu. Povodom ovog slučaja izvršen je pretres stana još kod pet lica u Adi i Molu zbog istih razloga.

decembar 2005.

Naslovna strana
Razmišljanja o velikom hrišćanskom prazniku Božiću
Usvojen je predlog budžeta za 2006. godinu
Poseta pokrajinskih funkcionera u Adi
Uloga medija u multietničkim zajednicama
Sastali su se stari lovci
Molski dobošar
Vesti iz policije
Akcije u saobraćaju
Novosti iz Zoo vrta
Impresum
ďťż

Design by VA