Kezdőoldal - Početna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztőség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matičaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

  2005. december

Címoldal
Hogy minden nap kis karácsony legyen
Újév, Újév, újesztendő...
Karácsonyi köszöntő
Elfogadták a 2006. évi költségvetést
Korszerű számítógép a Körkép szerkesztőségének
Adán megalakult a Rákóczi Szövetség helyi szervezete
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és a Bolyai Alapítvány
Megőrizni és ápolni anyanyelvünket
Karácsonyi varázs
Nekik is van hely a Nap alatt
A tanácsülésen hallottuk
A fejlődés mellett szavaztak a polgárok
Előadássorozat a helyi önkormányzatokról
Állásbörzét tartottak Adán
Átadták a felújított tornatermeket Adán
Jótékonysági bál Törökfalun
A tájékoztatási eszközök szerepe a többnemzetiségű közösségekben
Esélyegyenlőség az Európai Unióban
Egy kicsit dicsekedjünk is…
Több mint harminc éve egy fedél alatt a kedvencekkel
Vadásztalálkozó
Egészségünk érdekében
Pártba tömörülnek a környezetvédők
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Hírek, események
Zöld levél
Vidékünk páratlan termékei
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. Az általános és gazdasági bűnözést illetően több bűntény felderítésére került sor, mint pl.: sikkasztás, hivatalos okiratok hamisítása, fedezet nélküli csekkel való fizetés, mások értékeinek megkárosítása, önbíráskodás, hivatali helyzettel való visszaélés stb. A keletkezett kár 490.000 dinárt tesz ki. Íme néhány az érdekesebbek közül:
    - A rendőrség a forgalom ellenőrzése közben két személygépkocsit is lefoglalt, azzal az alapos gyanúval, hogy egyiken a motorszám, a másik esetében pedig a forgalmi engedély hamisított. Mindkét jármű vidéki, egyik törökbecsei, a másik pedig zentai bejegyzésű. Mindkét esetben megindult e megfelelő eljárás.
    - „Pénzből soha sincs elég” – ez vezérelhette S. I. adai lakost is, amikor 32 esetben fizetett fedezetlen csekkel, ezért eljárást indított ellene e rendőrség.
    - Különös bosszú? G.K. adai lakos (Vojislav Ilić utca), gépkocsiját november 12-én reggel tető nélkül találta. Az éj leple alatt valakik a háza előtt hagyott járműnek egyszerűen kivágták a tetejét, amivel mintegy 200.000 dináros kárt okoztak a tulajdonosnak.
    - Bűnvádi feljelentést tett a rendőrség T. B. adai lakos ellen elsősorban az árutartalékról szóló törvény rendelkezése alapján, ugyanakkor még négyrendbeli hivatallal való visszaélést állapított meg. A teljes anyagi kár 240.000 dinár.
    Közrend és közbiztonság. Ami a közrend és a közbiztonság helyzetét illeti, megállapítható, hogy ebben a hónapban nyugodtabbak voltak a körülmények, mint az előzőekben. Mindössze öt verekedést jelentettek a rendőrségnek, melyek általában vendéglőkben és ittas állapotban történte. A völgyparti Fehér orgona nevű kocsmában, pl. B. Gy. törökfalui lakost úgy helyben hagyták, hogy súlyos testi sérüléseket szenvedett. Ami ebben az esetben érdekes, a támadó kiléte ismeretlen maradt.
    Közlekedésbiztonság. Az elmúlt hónapban 7 forgalmi baleset történt, szerencsére nem volt súlyosabb kimenetelű közöttük. A résztvevők közül négyen szenvedtek testi sérülést, közülük csak egy sérült meg súlyosabban. Az anyagi kár 50.000 dinárra tehető. A balesetekben főleg kerékpárosok (3) voltak a szenvedő alanyok. Érdekes megemlíteni még azt is, hogy a hétből három forgalmi baleset a Mosa Pijade utcában történt. Ide tartozik még, hogy négy kerékpárlopást jelentettek a rendőrségnek.
    Narkománia elleni küzdelem. November 19-én házkutatást tartott a rendőrség M. Gy. lakásán, azzal az alapos gyanúval, hogy kábítószer tart otthon. Noha drogot nem találtak, előkerült több olyan tárgy, mely kétséget kizáróan a kábítószer előállítására és használatára utal: fecskendő, azt a kanál, amelyben melegítette a drogot stb. Elemzésre küldték őket.. Ennek eredménye kimutatta, hogy drogokkal érintkeztek, így bűnvádi feljelentés készült M. Gy ellen. A házkutatás alkalmával egy illegálisan tartott hideg fegyvert – bajonettot – találtak nála, s ez miatt pedig szabálysértési feljelentés készült ellene.
    A rendőrség tájékoztatása szerint, november 26.-án 48 órai fogva tartást rendeltek el P. A. adai lakos ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy kábítószer van a tulajdonában. Ennek kapcsán még öt személynél tartottak házkutatást Adán és Moholon ugyanezen okból kifolyólag.

decembar 2005.

Naslovna strana
Razmišljanja o velikom hrišćanskom prazniku Božiću
Usvojen je predlog budžeta za 2006. godinu
Poseta pokrajinskih funkcionera u Adi
Uloga medija u multietničkim zajednicama
Sastali su se stari lovci
Molski dobošar
Vesti iz policije
Akcije u saobraćaju
Novosti iz Zoo vrta
Impresum


Design by VA