Kezdőoldal - Početna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztőség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matičaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

  2005. december

Címoldal
Hogy minden nap kis karácsony legyen
Újév, Újév, újesztendő...
Karácsonyi köszöntő
Elfogadták a 2006. évi költségvetést
Korszerű számítógép a Körkép szerkesztőségének
Adán megalakult a Rákóczi Szövetség helyi szervezete
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és a Bolyai Alapítvány
Megőrizni és ápolni anyanyelvünket
Karácsonyi varázs
Nekik is van hely a Nap alatt
A tanácsülésen hallottuk
A fejlődés mellett szavaztak a polgárok
Előadássorozat a helyi önkormányzatokról
Állásbörzét tartottak Adán
Átadták a felújított tornatermeket Adán
Jótékonysági bál Törökfalun
A tájékoztatási eszközök szerepe a többnemzetiségű közösségekben
Esélyegyenlőség az Európai Unióban
Egy kicsit dicsekedjünk is…
Több mint harminc éve egy fedél alatt a kedvencekkel
Vadásztalálkozó
Egészségünk érdekében
Pártba tömörülnek a környezetvédők
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Hírek, események
Zöld levél
Vidékünk páratlan termékei
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

KORSZERŰ SZÁMÍTÓGÉP A KÖRKÉP SZERKESZTŐSÉGÉNEK

    December 1-jén, szerény ünnepség keretében Ürményi Ferenc polgármester hivatalosan is üzembe helyezte azt a korszerű és nélkülözhetetlen számítógépet, amit az önkormányzat anyagi támogatásával szerelt be a Községi Körkép szerkesztősége. A számítógép átadására a szerkesztőség felújított helyiségében került sor az I. Helyi Közösség épületében, ahol az önkormányzat részéről a polgármester vezette küldöttség Zoran Dragin, alelnök, Micsiz József, tartományi képviselő és Horti György főépítész, valamint a Körkép szerkesztőségének néhány tagjai volt jelen.


Ürményi Ferenc polgármester átadja az új számítógépet a
Községi Körkép főszerkesztőjének, Gecse Istvánnak

    Gecse István főszerkesztő, megköszönve az ajándékot, hangsúlyozta, hogy rendkívül értékes és fontos műszaki felszereléshez jutott a szerkesztőség, hisz ezután minden itt helyben történik – a korrektúra, a tördelés, a lap grafikai szerkesztése – ezáltal sokkal minőségesebb és műszakilag kifogástalanabb lapot olvashat a közönség. Elmondta, hogy hat és fél éve minden megtorpanás nélkül havonta megjelenik az újságunk, noha eddig még műszaki és más fejlesztés nem történt. Pozitívan értékelte a szerkesztőség és a munkatársak odaadó munkáját, akik szinte szimbolikus tiszteletdíj fejében, de annál nagyobb lelkesedéssel, kitartóan és rendszeresen küldik írásaikat, törekedve arra, hogy a lap színvonala ne essen a megszokott nívó alá. Kitért még a példányszám növelésének lehetőségére is, hisz a visszajelzések azt igazolják, hogy igényt tart az olvasóközönség a Körképre, és mind többen szeretnének informálódni a szűkebb hazájukban történtekről.


A polgármester üzembe helyezi az új számítógépet

    Ürményi Ferenc köszöntő szavai után elmondta, hogy fontos a szerkesztőség fejlődése, a példányszám növelése, mert ez által még szélesebb réteget lehet tájékoztatni a napi, heti eseményekről. – Szeretnénk, ha a Körkép eljutna legalább a lakosság feléhez és, hogy időlegesen részletesen beszámolna az önkormányzat munkájáról, mert így átfogó tájékoztatást adna a polgároknak – emelte ki a polgármester. Az újság nyelvezetéről, nyelvi szerkesztéséről elmondta, hogy mindez kiváló, és magas szinten történik. – Úgy érzem, azok a törekvések, amelyek pozitívan hatnak egy közösség életére, mindig helyet kapnak az újságban, és objektíven tájékoztatják az olvasóközönséget. Nem várjuk el azt, hogy a helyi lap a mindenkori önkormányzat szócsöve legyen, ellenben minőséges, objektív tájékoztatási eszköz kell, hogy legyen, hogy megírjon minden rendellenességet, amit a községünkben tapasztalhatunk, melyekre pozitív irányban mutatnak rá, így ezek a problémák és gondok könnyebben és gyorsabban orvosolhatók – mondta a polgármester.


A szerkesztőség tagjainak egy csoportja

    - Külön megtiszteltetés ez számunkra, hogy az önkormányzat ezt a helyi lapot ilyen mértékben támogatni tudta - emelte ki Zoran Dragin alelnök. Fontos szerepet tulajdonít a Panoráma és az önkormányzat közötti jó viszony kiépítése terén elért eredményekre. Kihangsúlyozta, hogy a jövőben jobban odafigyelnek a támogatás lehetőségére is. Micsiz József, mint a Termometal magáncég igazgatója rövid beszédében elmondta, hogy munkaszervezete az első naptól kezdve a Körkép mellett foglalt állást, azóta támogatja is, és, hogy minden munkása rendszeresen megkapja a lapot, szinte együtt élnek vele. A szerkesztőségnek további sikeres munkát kívánt és azt, hogy a tízéves jubileumot is megünnepelhessük.

Vastag János

decembar 2005.

Naslovna strana
Razmišljanja o velikom hrišćanskom prazniku Božiću
Usvojen je predlog budžeta za 2006. godinu
Poseta pokrajinskih funkcionera u Adi
Uloga medija u multietničkim zajednicama
Sastali su se stari lovci
Molski dobošar
Vesti iz policije
Akcije u saobraćaju
Novosti iz Zoo vrta
Impresum


Design by VA