Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. június

Címoldal
Választások és a túlélés
Ballagás a Cseh Károly iskolában
A kenyér szava
Adán folyamatban van a mintegy 1100 méter mély kút kutatófúrása
Ballagás a Műszaki Iskolában
X. akasztói Sziki Napok
Sikeres jótékonysági fittnap
Látogatás az Európai Parlamentben, Brüsszelben
Pipacs
Keresztszentelés
Elballagtak a zeneiskolások - Végzős diákok hangversenye
Évzáró hangverseny a zeneiskolában
Csillagvirág néptánccsoport
Évadzáró a Csobolyóban
Üzenet a mának
Ötvenéves generációs találkozó
60 éves osztálytalálkozónk emlékére
Minden csepp számít!
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti közlemények
Könnycseppek egy régi komp után - II.
Zöld levél
Sakk
Sport
Tarka.barka
Impresszum

SPORT
A magyar labdarúgás újjászületése

    1972. június 14. Brüsszel, EB elődöntő, Magyarország–Szovjetunió. 2016. Június 14. Bordeaux, a párosítás Ausztria–Magyarország csoportmérkőzés. Napra pontosan 44 év telt el a két időpont között, ezen időszak alatt Magyarország labdarúgó válogatottja 10 Európa-bajnokságon nem vett részt. Nagyon hosszú idő, több generáció is megpróbálta kiharcolni a kijutást, ám a siker csak nem akart jönni, a csalódottság, a melankólia, a hitehagyottság egyre nagyobb méreteket öltött.
    Azonban a mostani selejtező sorozat rájátszásában a Norvégia elleni eredményesen megvívott két mérkőzés azt jelentette, hogy Magyarország csapata újra részt vesz az európai futball ünnepélyen. Ami pedig ezután következett, az egy sokáig tartó valóra vált álom volt és élményutazás. Következett az első meccs, amelyet hatalmas érdeklődés kísért. Magyarország első ellenfele Ausztria volt, amely komoly játékerőt képvisel, és magabiztosan megnyerve a saját csoportját utazott ki az EB-re. A magyar csapat azonban nem rettent meg, nagyon szép játékot nyújtva, ötletesen játszva 2:0-s győzelmet aratott, és ezzel jelezte is, hogy visszatért az európai labdarúgás palettájára. A csoportbeli második mérkőzésen Izland válogatottja várt a magyarokra, akik először szerepeltek EB-n, és a selejtezők során olyan csapatot szorítottak maguk mögé, ezáltal kiejtve őket, mint Hollandia nemzeti tizenegye.  A meccsen Izland büntetőből szerezte meg a vezetést, ezt egészen a végéig hatékonyan őrizte, ám ekkor egy jobb oldali középre gurítás után az izlandi védő saját kapujába juttatta a labdát, és meglett a hőn áhított döntetlen. Két kör után így 4 ponttal állt Magyarország, és azzal a megnyugtató tudattal várhatta az utolsó kört, hogy mindenféleképp továbbjut, csak a helyezése a kérdéses. Ekkor az a Portugália volt még hátra, amely 2 pontjával igencsak győzelmi kényszerben volt, ha tovább akart jutni. Ám a magyarok ismét jól játszottak, és az EB eddig (egyik) legjobb mérkőzését produkálva egy látványos gólokkal tűzdelt parádés 3:3-at játszottak. Ez pedig azt jelentette, hogy 5 pontjával, veretlenül saját csoportjának élén végzett a magyar csapat. Előzetesen, ha valaki ezt a sorrendet jósolta volna, valószínűleg megmosolyogták volna. Azonban ez nem álom volt, még ha talán sokaknak annak is tűnt. Magyarország megszerezte az első helyet Izland, Portugália és Ausztria előtt. Az egész ország, de itt nálunk, Vajdaságban is kitört a futball-láz, mindenki egy emberként szurkolt a nemzeti válogatottnak. A nyolcaddöntőben következett az igazi főpróba, a világranglista vezető belga alakulat, amely az úgynevezett „aranygenerációt” képező sztárjaival várta a mérkőzést.


Magyarország labdarúgó válogatottja Bordeauxban, a dicsőséges magyar-osztrák mérkőzés előtt

    A tízedik percben meg is szerezték a vezetést, a magyarok ezt követően igyekeztek támadásokat szervezni, azonban a belgák talán ezen a meccsen játszottak a legjobban eddig a tornán. A második félidőben pedig megvillant Eden Hazard, az ellenfél egyik legjobbja, aki előbb gólpasszal, majd egy tetszetős góllal vétette magát észre. A 91. percben azután még Carrasco is betalált, beállítva a 4:0-s végeredményt. Ennek ellenére teljes mértékben büszkék lehetünk a magyarok teljesítményére, a vereség ellenére is a szurkolók egy emberként énekelték el a himnuszt a játékosokkal a mérkőzés után.      Magyarország hosszú idő után tért vissza a labdarúgás elitjébe, látványos támadófocit is játszva, és bizakodhatunk a jövőt illetően, hogy ez egy újabb sikeres korszak első lépése volt. Szép volt fiúk, hajrá Magyarország!

Gecse Attila


Kiváló adai horgászok

    Földvárról az adaiak hozták el mind a három serleget
    Május 28-án Palicson tartották a Pionir-kupát. Ezen egyesületünk 9 versenyzővel vett részt: Pálfi Péter, Pálfi Patrik, Aleksza Krisztián a kicsiknél (10 éves korig) csapatban elsők, Kalmár Csongor, Palatinus Egon és Bezdán Dórián pedig ugyanebben a kategóriában harmadik helyezettek. A nagyoknál egyéniben Aleksza Tamás 3., Bálizs Miklós 4., Holi Dominik 3., csapatben pedig 4. lettek. Összesítettben a 9 versenyző 8 éremmel és 2 serleggel gazdagították egyesületünk gyűjteményét.
    Június 4-én tartották Péterrévén a Kecsege kupát, ahol a 21 résztvevő csapat közül csapatunk (Aleksza Tamás, Aleksza János és Szabó Zsolt) a harmadik helyen végzett.
    Május 29-én startolt a községi liga 8 csapat részvételével. Az első forduló után az Első Helyi Közösség csapata vezeti a mezőnyt. A nők egyéniben versenyeznek: 1. Deák Szuzanna., 2. Sípos Valéria és 3. Kádár Mária
    Június 19-én Földváron 29 versenyző részvételével tartott horgászversenyen 7 versenyzőnk (Pálfi Patrik, Pálfi Péter, Aleksza Krisztián, Palatinu Egon, Lóci Norbert, Kalmár Csongor és Krizsán Miklós) vett részt.


A palicsi Pionir-kupa nyertes sporthorgász-csapata

Adankó Iván

jun 2016.

Naslovna strana
Oproštaj u Osnovnoj školi "Čeh Karolj"
Spasovdan
Opštinski info
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA