Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. június

Címoldal
Választások és a túlélés
Ballagás a Cseh Károly iskolában
A kenyér szava
Adán folyamatban van a mintegy 1100 méter mély kút kutatófúrása
Ballagás a Műszaki Iskolában
X. akasztói Sziki Napok
Sikeres jótékonysági fittnap
Látogatás az Európai Parlamentben, Brüsszelben
Pipacs
Keresztszentelés
Elballagtak a zeneiskolások - Végzős diákok hangversenye
Évzáró hangverseny a zeneiskolában
Csillagvirág néptánccsoport
Évadzáró a Csobolyóban
Üzenet a mának
Ötvenéves generációs találkozó
60 éves osztálytalálkozónk emlékére
Minden csepp számít!
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti közlemények
Könnycseppek egy régi komp után - II.
Zöld levél
Sakk
Sport
Tarka.barka
Impresszum

Évzáró hangverseny a zeneiskolában

    A Bartók Béla Alsó Fokú Zeneiskola június 15-én 18 órai kezdettel a színházban tartotta évzáró hangversenyét. A közönséget (és gyerekeket) Bács Annamária igazgatónő köszöntötte és évzáró beszédet mondott; ebből szeretnék néhány gondolatot megosztani a kedves olvasókkal:  „ A diákok, tanárok is örülnek, amikor szeptemberben elkezdik a zeneiskolát, és év közben szorgalmasan tanulnak, gyakorolnak tanáraik irányításával, akik szorgalmasan foglalkoznak velük. Iskolánk tanulói nemcsak szorgalmasan tanulnak, hanem különféle versenyeken sikeresen szerepelnek és községünk rendezvényein is fellépnek. A zeneiskola tartalmas, eseménydús évet zár le a mai évzáró hangversennyel. Néhány jelentősebb rendezvényt kiemelnék: Hangversenyt szenteltünk Bartók Béla halálának 70. évfordulója tiszteletére, itt tartottuk meg a XIII. Vajdasági Gitárfesztivált, május második felében pedig elbúcsúztunk végzős tanulóinktól. Örömmel jelenthetem be, hogy már 37 új tanuló beiratkozott a zeneiskolánkba különböző hangszer-szakokra és az énekszakra. (…) Ezúttal szeretnék köszönetet mondani a szülőknek, hogy biztatták gyermekeiket, hogy tanuljanak, gyakoroljanak – ezáltal is minél jobb eredmény elérésére buzdítva őket!  Megköszönném a községi Önkormányzatnak, az I. és a II. Helyi Közösségnek és a Tartományi Oktatási Titkárságnak, valamint azoknak a magáncégeknek, amelyek anyagilag támogattak minket; tanárainknak a szorgalmas és kitartó oktatást, a tanulóknak a jó tanulást. Találkozunk ősszel” – fejezte be az igazgatónő.


A zeneiskola végzős (ballagó) diákjai tanáraikkal

    Itt jegyezném meg, hogy a zeneiskolában működik hegedű-, zongora-, gitár-, harmonika-, fuvola-, klarinét- és ének-szak az előkészítőtől a VI. osztályig!
    A hangverseny első fellépője a „kiskórus” volt (Laták Zsuzsanna vezetésével, Gyermekdalokkal), zongorán kísért Kléman Rudolf tanár. – Ő kísérte azokat a diákokat is, akik hegedűn, fuvolán, klarinéton muzsikáltak.  Azután Zaj Orsolya és Berec Katinka zongora-négykezes muzsikálását élvezhettük (felkészítő tanárnőjük: Nagypál Ilona), majd Lévai Lili fuvolán játszott, Őt követte Bovánovics Emília hegedűn (tanára: Kurunczi Andor); utána Gaši Ersan muzsikált zongorán (tanárnője Ilija Vera), majd a másodikos gitárosok 4 tagú csoportja lépett színpadra Szabó Zoltán gitártanár vezetésével – a felkészítő tanáruk is ő volt. Ezután a  következő diákok következtek: Pataki Viktor (zongora – tanárnője Törtelyi Kurunczi Mária),  Holló Renáta (klarinét – tanára Pintér Olivér),  Szollár Leona (hegedű – tanára Nagy Árpád), Tóth Dalma (zongora – felkészítő tanára Kléman Rudolf), Živančev Predrag (gitár – tanárnője Sárvári Krisztina),  Lehócki Kata (fuvola – tanára Tarapcsik JózsefLévai Lilinek is ő volt a tanára),  Fehér Ivon (zongora – tanárnői Milošev Marrina és Subotički Nadina). Őket követte Csasznyi Hilda énekszólója (gitárkísérettel, zongorán közreműködött tanárnője Koncz Éva), majd Kaszás Amarylla lépett fel, aki zongorán muzsikált (tanárnője Rózsa Ildikó); azután Bognár Odett Plavi jorgovan című népdalt muzsikálta el tamburán (tanárnője Čupić Annamária).  A Tamburazenekar és Vonós Kamaraegyüttes (vezényelt Čupić Annamária, a tamburazenekar felkészítő tanárnője is ő volt, míg a vonósokat Kurunczi Andor tanár készítette fel) Schubert Szerenád című népszerű szerzeményét muzsikálta el – gitárszóló: Szabó Zoltán tanár.  E zenekart végül a Gitár Kamaraegyüttes követte Szabó Zoltán vezetésével, aki felkészítő tanáruk is volt.  Hallottuk Forest, A. Slovenski, Rossini, Schubert és más zeneszerzők alkotásait!
    A hangverseny végén Bács Annamária kiosztotta az okleveleket és ajándékokat az (országos, nemzetközi, stb.) versenyeken igen sikeresen szereplő tanulóknak – akik I., II., III. helyezést értek el! Jó pihenést kívánunk a diákoknak, és a sikerekért gratulálunk nekik!


Önkormányzati jutalomkönyvek kiosztása


Bács Annamária igazgatónő a megjutalmazott diákokkal


Bovánovics Emilia


Živančev Predrag


A kiskórus fellépés közben

Bálizs Géza,
fényképezte Vámos Attila

jun 2016.

Naslovna strana
Oproštaj u Osnovnoj školi "Čeh Karolj"
Spasovdan
Opštinski info
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA