Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. június

Címoldal
Választások és a túlélés
Ballagás a Cseh Károly iskolában
A kenyér szava
Adán folyamatban van a mintegy 1100 méter mély kút kutatófúrása
Ballagás a Műszaki Iskolában
X. akasztói Sziki Napok
Sikeres jótékonysági fittnap
Látogatás az Európai Parlamentben, Brüsszelben
Pipacs
Keresztszentelés
Elballagtak a zeneiskolások - Végzős diákok hangversenye
Évzáró hangverseny a zeneiskolában
Csillagvirág néptánccsoport
Évadzáró a Csobolyóban
Üzenet a mának
Ötvenéves generációs találkozó
60 éves osztálytalálkozónk emlékére
Minden csepp számít!
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti közlemények
Könnycseppek egy régi komp után - II.
Zöld levél
Sakk
Sport
Tarka.barka
Impresszum

Évadzáró a Csobolyóban

    Ünnepi műsorral pecsételte meg a Csobolyó Művelődési Egyesület az ez évi sikeres munkát és eredményeket. Az egyesület növendékei izgalommal készültek erre a fellépésre, és örömteli délutánt szereztek produkcióikkal a nagyérdeműnek.
    Az ünnepséget az egyesület kultúrfelelőse, Lajkó Mária nyitotta meg üdvözlő szavaival, majd a Pitypang gyermekcsoport vette birtokba a színpadot a tanult népi gyermekjátékok és népdalok bemutatásával, de szavalataikkal is bizonyították rátermettségüket. A csoport vezetője, Bartusz Valéria azt vallja, hogy a folklór különböző területei a népzene, a népdal, a néptánc, népi játék óriási lehetőséget nyújtanak a gyermekek zenei és mozgáskultúrájának fejlesztésére, személyiségük formálására, ugyanakkor fontos a folklórismeret a jeles napok, az emberélet fordulói, a népi hiedelemvilág megismerésében. Az órák célja, hogy elmélyítse a gyerekekben a magyar népi kultúra iránti érdeklődést és a közösségi alkotás örömét. Az ősszel alakult gyermekcsoport tagságának támogató szülői háttere fontos szerepet játszik a közösség létezésében és eredményességében, hiszen így kerülhetett sor az első bemutatkozóra az idei Kőketánc szemlén és egy ezüst minősítésre a Szólj síp, szólj! népzenei vetélkedőn, amelyet a Csobolyó ME tagja, Pajor Tímea érdemelt ki. A népdalok tanításában Klima Döníz, a Vadvirág HK tagja is részt vesz, ugyanis a Kör elnöke, Varga Lívia a kezdetektől hasznos tanácsokkal látja el a csobolyósokat és nyújt segítséget szükség szerint. Áprilistól Zombori Péter csatlakozott az egyesülethez, aki tamburázni tanítja a muzsikálni vágyó gyermekeket. Péter növendékei szintén bemutatkoztak az évadzáró műsoron és kedvcsinálóként a Bodros tamburazenekar is fellépett egy dalcsokor erejéig a moholi színpadon. A fergeteges ünnepség keretében megtekinthetőek voltak azok a képzőművészeti alkotások is, amelyekkel a gyerekek részt vettek a Csobolyó ME rajzpályázatán, illetve az idei MIRK-en.
    A nyári szünidőben nem csendesedik el teljesen a Csobolyó ME, hiszen a közösségi házban a Csobolyó Filmklub keretében filmvetítéseket szervez a gyermekeknek. Ősztől viszont újra beindulnak a próbák, és a tevékenység néptánc-oktatással egészül ki. Az egyesület kellemes nyarat kíván minden tagjának és támogatójának, valamint várja vissza a növendékeket, és új tagok jelentkezését is szívesen fogadja.


Felvételek az évadzáró előadásról

Lajkó Szilvia,
fotók Világos Tibor

jun 2016.

Naslovna strana
Oproštaj u Osnovnoj školi "Čeh Karolj"
Spasovdan
Opštinski info
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA