Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. június

Címoldal
Választások és a túlélés
Ballagás a Cseh Károly iskolában
A kenyér szava
Adán folyamatban van a mintegy 1100 méter mély kút kutatófúrása
Ballagás a Műszaki Iskolában
X. akasztói Sziki Napok
Sikeres jótékonysági fittnap
Látogatás az Európai Parlamentben, Brüsszelben
Pipacs
Keresztszentelés
Elballagtak a zeneiskolások - Végzős diákok hangversenye
Évzáró hangverseny a zeneiskolában
Csillagvirág néptánccsoport
Évadzáró a Csobolyóban
Üzenet a mának
Ötvenéves generációs találkozó
60 éves osztálytalálkozónk emlékére
Minden csepp számít!
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti közlemények
Könnycseppek egy régi komp után - II.
Zöld levél
Sakk
Sport
Tarka.barka
Impresszum

Csillagvirág néptánccsoport
25 éves a Vadvirág Hagyományápoló Kör

    Fontos számomra a tánc. Az életemet jelenti. Ha beteg vagyok, akkor is táncolok, mert ez meggyógyít. A néptáncot nem adnám fel semmiért! A tánccsoport pedig a második családom. Itt mindenki szinte a testvérem, és nagyon fontosak számomra – jegyezte meg Péter Alíz, a Csillagvirág néptánccsoport tagja.
    A néptánc művészete azok számára, akik ezt évek óta űzik, nemcsak fogalmat jelent, hanem életvitelt is. Nagymértékben meghatározza egy fiatal személyiségének kialakulását az, ha egy olyan közösség tagja, amelyet harmónia, szeretet és összetartás leng körül. A néptánc testi-lelki gazdagságot ad.


A Csillagvirág néptánccsoport

    A csoporttal Varga Imola kezdett foglalkozni, ő adta a formáció nevét és a következőképpen beszélt az együttesről: A Csillagvirág néptánccsoport öt éve alakult és az óta folyamatos kemény munka, ugyanakkor eredményes évek állnak mögöttük. Belevaló csapat! Segítőkészek, összetartanak, és ennyi együtt töltött idő alatt össze is értek. A csoport tagjai a táncon kívül énekelnek és hangszeren is játszanak. Jó kedélyű társaság.  Néptánc vetélkedőkön eddig a dobogó első két fokán végeztek, és az Interetno fesztiválon is részt vettek. Csoport- és művészeti vezetőként is büszke vagyok rájuk!
    Resócki Rolland néptáncoktató és koreográfus is elégedettséggel szólt:  A kezdetektől nagyon jó csapat. Próbára fülig érő szájjal érkeznek, lelkiismeretesen bemelegítenek, az egész próba alatt koncentráltan és összeszedetten vesznek részt, és mindezek után, a próba végén még nagyobb mosollyal indulnak haza, mint amivel megérkeztek. Talpraesett és nagyon ügyes csapat! A kezeim között még ilyen csoport nem volt, és örülök, hogy ők vannak! Az idei eredményük, az arany minősítés nagyon kellett nekik és megérdemelték! Ez az arany még egy nagyot lendített a hozzáállásukon, még nagyobb erővel, lendülettel és fáradhatatlanul állnak munkához. Nagyon jó baráti közösség annak ellenére, hogy vannak közöttük középiskolások és olyanok, akik most lesznek felsősök. Óriási közösségi erő ez a csapat, ami a Vadvirág nevéhez köthető, hiszen az itt kialakult légkör működteti ezt a közösséget. Nagyon jó csapat!
    A Csillagvirág néhány tagja a következőkkel jellemezte a csoportot:
    Kocsis Tamás: Két éve táncolok, és nagyon szeretem. Új barátaim lettek és ez a közösség nagyon jó csapat!
    Virág Borbála: Öt éve táncolok, és ebből három éve vagyok a Csillagvirág csoportban. Nagyon szeretek itt táncolni, mert összetart a csapat, mindig jó hangulatban telnek a próbák, és ez a közösség a második családom így 15 testvérem van!
    Bakurek Barbara: Elsős korom óta táncolok.  A Csillagvirág a második családom. Nagyon megkedveltem a társaságot és szeretek a Vadvirágba jönni.
    Klima Döníz: A Csillagvirág néptánc-együttesre a második családomként tekintek. Ez a közösség össze van szokva, ismerjük egymást, számíthatunk egymásra, barátságunk feltétel nélküli, és nem tudnám mindennapjaimat úgy elképzelni, hogy valamelyik táncos társammal ne értekezzek. Oktatóink számára is fontosak vagyunk, így nem esik nehezünkre a munka, hiszen nemcsak a táncról szólnak a próbáink, hanem az együtt töltött idő szépségéről.
A néptánc legősibb kifejezőeszközünk, és olyan erővel bír, ami kultúránkat, hagyományunkat életben tartja és közösségeket teremt. A közösségi élet pedig neveli az embert a kultúra magasabb szintű megismertetésével és az egyéni érdekek háttérbe szorításával. Legmesszebbre visszanyúló nemzeti értékünk.

Lajkó Szilvia

jun 2016.

Naslovna strana
Oproštaj u Osnovnoj školi "Čeh Karolj"
Spasovdan
Opštinski info
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA