Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. június

Címoldal
Választások és a túlélés
Ballagás a Cseh Károly iskolában
A kenyér szava
Adán folyamatban van a mintegy 1100 méter mély kút kutatófúrása
Ballagás a Műszaki Iskolában
X. akasztói Sziki Napok
Sikeres jótékonysági fittnap
Látogatás az Európai Parlamentben, Brüsszelben
Pipacs
Keresztszentelés
Elballagtak a zeneiskolások - Végzős diákok hangversenye
Évzáró hangverseny a zeneiskolában
Csillagvirág néptánccsoport
Évadzáró a Csobolyóban
Üzenet a mának
Ötvenéves generációs találkozó
60 éves osztálytalálkozónk emlékére
Minden csepp számít!
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti közlemények
Könnycseppek egy régi komp után - II.
Zöld levél
Sakk
Sport
Tarka.barka
Impresszum

Ötvenéves generációs találkozó

    A Cseh Károly Általános Iskola központi épületének udvarában gyülekeztek május 28-án 10 órától azok a valamikori tanulók, akik 1966-ban fejezték be a VIII. osztályt; itt három osztály, a baraparti épület udvarában pedig két osztály egykori diákjai jöttek össze. 
    Az  osztályfőnöki órák 10,30 órakor kezdődtek az iskola régi épületének tantermeiben;  e  sorok szerzője a C osztály 50 éves  találkozójának osztályfőnöki óráján volt jelen mint vendég, az egyik volt diák képviseletében. Az órát Girizd Magdolna nyugdíjas magyartanárnő tartotta. Először is köszöntötte valamikori megjelent diákjait, majd a következőket mondta: „Ennyi év távlatából jó látni titeket, öröm számomra, hogy egy kicsit elbeszélgethetünk, visszaemlékezhetünk az 50 évvel ezelőtti órákra. Engedjétek meg hogy néhány gondolatot idézzek az Én iskolám című versből, amelyről úgy gondolom, hogy ehhez az alkalomhoz illő költemény. (…) A következő költemény felolvasása előtt annyit szeretnék mondani: a szeretet  a legfontosabb  dolog az életben, enélkül az emberek nem lennének boldogok, ezért fontos hogy szeressétek családtagjaitokat és egymást” – mondta Girizd Magdolna volt osztályfőnök, majd névsorolvasást tartott. Azután Bacsi Alajos, Balog Mária, Bernát Erzsébet, Bodor Veronika, Csányi Ferenc, Dupák Verona, Fehér Szilveszter, Firsing Ilona, Hangodi Gábor, Hircz László, Horvát Nándor, Hugyik Ferenc, Kiss Dezső, Pozsár Katalin, Solymosi Mária, Tóth Nándor, Tripolszki Sándor, Urbán Júlia és Vince Piroska beszámolt élete alakulásáról a VIII. osztály  befejezése után, arról hogy hol, mit dolgozott; többen megemlítették családi kapcsolatukat, családtagjaikat, unokáikat (kinek hány gyermeke, unokája van)! Végül dr. Csányi Ferenc volt osztályelnök és Bodor Veronika (egyik szervező) megköszönte Girizd tanárnőnek a  sokéves fáradozást, vesződést, azt,  hogy igyekezett  „beléjük sulykolni” a  magyar nyelvet és irodalmat, majd átadták az  osztály ajándékát és virágcsokrát.  Az osztályfőnöki óra 12,15-kor fejeződött be.
    Az 50 éves osztálytalálkozóra jött emberek azután levonultak a Fausto étterembe, ott gyönyörűen megterített asztalsorok várták őket. Ebéd előtt elkezdődött a baráti eszmecsere a volt osztálytársak között, hiszen többen már nagyon régen nem látták egymást (részben mert vidéken, külföldön élnek, másrészt mivel a C osztályosoknak 30 évvel ezelőtt volt utoljára osztálytalálkozójuk).  Az  ebéd nagyon finom volt, persze bőséges is.
    Az ebéd és némi frissítő elfogyasztása után a beszélgetés a késő délutáni órákig folytatódott, sőt másik osztályokból is odajöttek az asztalunkhoz ismerőseik üdvözlésére.  Sok mindenről szó esett, felidézték régi emlékeiket az iskoláról, órákról, az életükről; többen hosszú évek után most találkoztak újból egymással, leginkább azért, mert nem Adán élnek. Ötven év nem kevés idő, és az ilyen osztálytalálkozók nemcsak a volt osztálytársak számára igen jelentősek, hanem az osztályfőnökök részére is!

Bálizs Géza

jun 2016.

Naslovna strana
Oproštaj u Osnovnoj školi "Čeh Karolj"
Spasovdan
Opštinski info
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA