Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. május

Címoldal
Választások 2012
Községi hírek, események
Pünkösd
Községi hírek
Tizenkét kérvényezőt segítenek
Tanácstag-választást tartottak
Választás 2012 - Ada község
Megszavazták az új helyi járulékot
Tavaszi éremeső a középiskolában
Papírrepülő
Beszámoló a Törökfalusi Helyi Közösség munkájáról a 2012-tes évben
Ha újra itt a nyár...
Szervezett látogatás a mezőgazdasági vásárra
Kisképek III. nemzetközi kiállítása
120 éve született Rákosi
Díjkiosztó után
Hírek
Művelődési hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XVII.
Zöld levél
Fiatalok írják
Nyelvi jogaink Szerbiában - 5.
Önkéntes munkával - 2.
Országos bajnok az adai Potisje-Pletex
Az eltúnt idő nyomában
Elsőáldozók 2012.
Tarka oldal
Impresszum

VESTI IZ OPŠTINE

Mol: Muzička škola se seli u novu zgradu

    U petak, 27. aprila 2012. godine, u prisustvu predsednika opštine Ada Zoltana Bilickog, pokrajinskog poslanika Jožefa Tobiaša,  člana opštinskog veća Atile Buču, kao i Ticijana Kertvelješi su na zgradi izmeštenog odelenja u Molu  razotkrili ploču Osnovne muzičke škole „Bartok Bela“ iz Ade. Škola novi dom dobija u zgradi bivšeg „Anuška“ kluba. Lokalna samouprava opštine Ada  je ovu nekretninu za Muzičku školu kupila još u februaru. Vrednost objekta je oko 3 miliona dinara, a potrebna sredstva za renoviranje i rekonstrukciju planiraju nabaviti putem konkursa.
    - Očekuje nas još mnogo posla,kako bismo zgradu prilagodili našim potrebama – rekla je u svom pozdravnom govoru direktorica Muzičke škole, Ildiko Roža – ali će se uloženi rad u mnogo strukome vratiti kroz kvalitetniju nastavu, napretku kulturnog života i smanjenju troškova. Odelenje u Molu ima svoju budućnost – dodala je ona.
    - Do sada je sudbina Odelenja u Molu bila neizvesna zato je na molbu direktorice Lokalna samouprava kupila ovu nekretninu, koja može da molskoj deci služi kao Muzička škola – izjavio je Predsednik opštine, Zoltan Bilicki. - Zgrada ima binu  i u zatvorenom i u otvorenom prostoru, i raspolaže sa odgovarajućom infrastrukturom za  kulturno uzdizanje dece u primerenom okruženju, i sa time doprinese kulturnom napretku naše opštine.
    Za ovu proslavu su učenici škole pripremili  prikladan program.

(pzs)

Konstitutivna sednica  Socijalno-ekonomskog Saveta

    Dana, 04. maja  2012. godine,  u opštini Ada, u kabinetu predsednika, održana je konstitutivna sednica Socijalno - ekonomskog Saveta opštine Ada.
    Na ovoj sednici  verifikovan je mandat 9 članova Saveta i to po tri od svakog socijalnog partnera za naredni četvorogodišnji period. Savet čine od strane opštinskog Veća opštine Ada, predsednik opštine Zoltan Bilicki, zamenik predsednika opštine Tibor Vilagoš i član opštinskog Veća Erne Šoti,  od strane Unije poslodavaca Srbije za Vojvodinu, predsednik Opšteg udruženja  preduzetnika Ada Silvester Vaš, direktorica Mlinprodukt-a Ada Ilona Pinter, vlasnik i direktor Sipex-a doo Ada Slavko Kos, i od strane Saveza samostalnih sindikata opštine Ada, Miroslav Belančić, Gabor Jozo i Jožef Karačonji.
    Za predsedavajućeg Saveta u prvoj godini,  jednoglasno je izabran poverenik povereništva Saveza samostalnih sindikata opštine Ada  Miroslav Belančić, za sekretara je imenovan Roland Janković na mandatni period od 5 godina, i istovremeno je ovlašćen da nadležnom Ministarstvu podnese Zahtev za registraciju SES opštine Ada.
    Savet je takođe  usvojio i svoj Poslovnik o radu.
    Prisutni socijalni partneri su izrazili želju i nadu, da će ovo telo aktivno funkcionisati u narednom periodu i time neposredni doprineti afirmaciji socijalnog dijaloga i sveukupnom razvoju cele opštine.

maj 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Vesti iz opštine
Izglasan je novi samodoprinos
Vesti
Vesti iz policije
Mladi pišu
Aktivnosti sindikata
Prva pričest 2012.
Šarena strana
Impresum


Design by VA