Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. május

Címoldal
Választások 2012
Községi hírek, események
Pünkösd
Községi hírek
Tizenkét kérvényezőt segítenek
Tanácstag-választást tartottak
Választás 2012 - Ada község
Megszavazták az új helyi járulékot
Tavaszi éremeső a középiskolában
Papírrepülő
Beszámoló a Törökfalusi Helyi Közösség munkájáról a 2012-tes évben
Ha újra itt a nyár...
Szervezett látogatás a mezőgazdasági vásárra
Kisképek III. nemzetközi kiállítása
120 éve született Rákosi
Díjkiosztó után
Hírek
Művelődési hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XVII.
Zöld levél
Fiatalok írják
Nyelvi jogaink Szerbiában - 5.
Önkéntes munkával - 2.
Országos bajnok az adai Potisje-Pletex
Az eltúnt idő nyomában
Elsőáldozók 2012.
Tarka oldal
Impresszum

Országos bajnok az adai Potisje-Pletex

    Adán rendezték meg az 1997-es utánpótlás-korosztály számára a férfi-kézilabdabajnokság szerbiai döntőjét. Az adai Potisje-Pletex Kézilabdaklub utánpótláscsapata országos bajnoki címet szerzett a tizenöt éves fiúk korcsoportjában, miután április utolsó vasárnapján Adán küzdelmes és kemény mérkőzésen 16:14-es arányban legyőzte a belgrádi Crvena zvezda csapatát az országos bajnokság döntőjében. Az adai egyesület több mint ötvenéves fennállása óta most rendezhetett első alkalommal korosztályos országos döntőt a Szerbiai Kézilabda-szövetséggel karöltve. A bajnoki címről döntő tornán tizenegy korosztályos csapat vett részt az ország egész területéről, köztük egyedüli vajdasági gárdaként az adaiak. A résztvevők: Crvena zvezda, Sinđelić, Rukobel, Studentski Grad, SC Voždovac, Partizan (Belgrád), Smederevo, Sloga (Kraljevo), Knez Lazar (Kruševac), Jabuka és Potisje-Pletex (Ada).
    A tornarendszer szerint lebonyolított országos döntőben április 28-án rendezték meg a csoportmeccseket négy csoportban három-három, illetve egy esetben két csapat részvételével, majd másnap következtek a helyosztó mérkőzések.

    A torna végső sorrendje: 1. Potisje-Pletex, 2. Crvena zvezda, 3. Studentski grad, 4. Jabuka, 5. Sloga, 6. SC Voždovac, 7. Partizan, 8. Sinđelić, 9. Smederevo, 10. Knez Lazar, 11. Rukobel. A helyosztó meccsek eredményei: Potisje–Crvena z. 16:14, Jabuka–Studentski G. 17:19, SC Voždovac–Sloga 17:18, Sinđelić–Partizan 25:27, Smederevo–Knez L. 26:18, Rukobel–Knez L. 18:21.
    Az edzői szakzsűri megválasztotta a torna legjobb játékosait. A legjobb kapus Nikola Rendulić lett (Crvena z.), a legjobb játékos Stefan Manojlović (Potisje-P.), a legeredmé-nyesebb góllövő címet 30 találattal Aleksandar Maksić (Smederevo) érdemelte ki, a legkiválóbb védőjátékosnak Miroslav Jovanovskit választották meg. A szakzsűri emellett megválasztotta a torna all star csapatát is, köztük két adai játékossal, Nagy Lénárddal és Stefan Manojlovićtyal. A legkiválóbb játékosoknak az emlékplakettet, valamint a dobogós csapatoknak a serlegeket és érmeket Bilicki Zoltán adai polgármester, Tóth Tamás köztársasági képviselő és Tóbiás József tartományi képviselő, a Potisje-Pletex Kézilabdaklub elnöke adta át. Miodrag Milovac a Szerbiai Kézilabda-szövetség képviselőjeként ugyancsak emlékplakettet adományozott a házigazdáknak.
    Goór Róbert, az adai csapat edzője elmondta, Ada és a férfi-kézilabdaklub számára jelentős elismerésnek számított, hogy az országos bajnokság döntőjének házigazdái lehettek egy olyan korosztályos csapattal, amelynek győzelmében a kezdetektől bíztak.
    – A játékosok szívvel-lélekkel küzdöttek és csapatként szerepeltek a tornán, előtte pedig hétről hétre megdolgoztak az edzéseken az eredményért, amelynek a jutalma végül az országos bajnoki cím lett. Ezt nemcsak a csapat és én éltem meg óriási sikerként, hanem az adai közönség is. A sikerben sok embernek része volt, köztük a szülőknek, a támogatóknak, a helyi önkormányzatnak és a klubvezetésnek is. Ezek a játékosok második alkalommal lettek országos bajnokok, első alkalommal a tizenhárom éves korosztály tagjaként szerezték meg a bajnoki címet. A kiváló eredménnyel a sportágat is népszerűsítjük Adán és a környéken, várhatóan ennek hallatán sokkal több gyerek kezd majd el kézilabdázni. Továbbá a sikerek révén előbb vagy utóbb visszakerül méltó helyére az adai férfi-kézilabdasport is – mondta Goór Róbert.
    Az adai csapat játékosai: Nagy Csongor, Holló Ákos, Szollár Ádám, Darko Dragin, Rácz Árpád, Hanák András, Uroš Borzaš, Szőke Szabolcs, Stefan Manojlović, Ginder Tamás, Szabó Bence, Apró Ádám, Nagy Lénárd, Gömöri Imre, Srđan Iličin.

Szöveg és kép: Csincsik Zsolt,
Magyar Szó

maj 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Vesti iz opštine
Izglasan je novi samodoprinos
Vesti
Vesti iz policije
Mladi pišu
Aktivnosti sindikata
Prva pričest 2012.
Šarena strana
Impresum


Design by VA