Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. május

Címoldal
Választások 2012
Községi hírek, események
Pünkösd
Községi hírek
Tizenkét kérvényezőt segítenek
Tanácstag-választást tartottak
Választás 2012 - Ada község
Megszavazták az új helyi járulékot
Tavaszi éremeső a középiskolában
Papírrepülő
Beszámoló a Törökfalusi Helyi Közösség munkájáról a 2012-tes évben
Ha újra itt a nyár...
Szervezett látogatás a mezőgazdasági vásárra
Kisképek III. nemzetközi kiállítása
120 éve született Rákosi
Díjkiosztó után
Hírek
Művelődési hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XVII.
Zöld levél
Fiatalok írják
Nyelvi jogaink Szerbiában - 5.
Önkéntes munkával - 2.
Országos bajnok az adai Potisje-Pletex
Az eltúnt idő nyomában
Elsőáldozók 2012.
Tarka oldal
Impresszum

TAVASZI ÉREMESŐ A KÖZÉPISKOLÁBAN

    Azt tartják, hogy egy iskolát, egy középiskolát, tanulóinak eredményei alapján lehet minősíteni, hiszen különösen egy szakközépiskola számára fontos, hogy jó szakemberek kerüljenek ki az iskolapadokból, olyan szakemberek, akik nemcsak szakterületük kiváló ismerői, hanem akár az anyanyelvi, a művészeti vagy a sportversenyeken is megállják a helyüket. Az eredmények és a számos szakmai  elismerés láttán elmondhatjuk, hogy az adai Műszaki Iskola diákjai ebben az iskolaévben is kitettek magukért, bizonyítottak, nem várták meg a májust, számukra már az április meghozta az éremesőt.
    Április 19-e és 22-e között rendezték meg Budapesten a Puskás Kupát, az iskolák közötti nemzetközi sportvetélkedőt, amelyen az középiskolák öt sportágban (asztalitenisz, atlétika, sakk, labdarúgás és teke) mérkőzhettek meg.
    Ez alkalommal a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola, a Gábor Dénes Gimnázium, a szegedi  Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola, a  miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola, a  pécsi Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola, a  szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium, a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Ipari Iskolacsoport, a budapesti Puskás Tivadar Távközlési Technikum és az adai Műszaki Iskola csapatai versenyeztek. Az adai iskola asztalitenisz és labdarúgó csapata a második helyen végzett, a sakkozók, a tekézők és az atlétika csoport pedig a verseny legjobbjának bizonyult. Az összesített eredmény alapján  az adai iskola újra elhozhatta a vándorserleget.


Nagy odafigyelést és tudást igénylő verseny


A gépészeti verseny legjobbjai

    Az adai középiskola diákjai a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén is részt vettek. Az óbecsei döntőn Nagy Norbert (III/4) saját versével első helyezést ért el, Topolcsányi László (IV/1) novellájáért megkapta a Symposion különdíját, Takács Sándor (I/2) prózamondását pedig első díjjal jutalmazta a bírálóbizottság. Két diák, Kozma Lajos (I/3) és Csuzdi Gábor (I/3) vett részt a középiskolások körzeti anyanyelvi versenyén, és Csuzdi Gábor a szabadkai köztársasági versenyre is eljutott.
    Az iskola szavalói közül Bartuc Bettina (IV/2 ) bizonyult a legeredményesebbnek,ő eljutott  a szécsányi tartományi szavalóversenyre is, sőt a május elején Zentán megtartott Wass Albert szavalóversenyen második helyen végzett. Az utóbbi versenyen Csuvik Viktor harmadik helyezett lett.
A Műszaki Iskola diákjai számára nagy kihívást és igazi próbatételt jelentenek a szaktantárgyi versenyek.


Az autószerelők és tanáraik

    Nemrégiben az adai Műszaki Iskola rendezte meg a gépésztechnikus számítógépes szerkesztők körzeti versenyét, amelyen 11 vajdasági középiskola tanulói mérettettek meg. Érkeztek versenyzők a szabadkai Ivan Šarić Műszaki Iskolából, a pancsovai Gépészeti Középiskolából, a kulai Mihajlo Pupin Műszaki Középiskolából, de a versenyen részt vettek az újvidéki Gépészeti Középiskola, az óbecsei Műszaki Iskola, a zsablyai Október 22-e Középiskola, az apatini Műszaki Iskola és Diákotthon, a Sremska Mitrovica-i Nikola Tesla Műszaki Középiskola, a magyarkanizsai Beszédes József Középiskola, a bácspalánkai Május 9-e Műszaki Iskola és az adai Műszaki Iskola diákjai is. Az adai tanulók itt is szép eredményt értek el: Cakó Szabolcs (IV/2) első lett, Annus Róbert (IV/2) harmadik, Balog Máté (IV/2) ötödik, Retek Imre pedig a  hatodik helyen végzett.
    Újvidéken az autószerelők számára szervezett tartományi versenyen Lonc Sándor és Zita Leopold vett részt, mindketten kiváló eredményt értek el. A köztársasági építészeti versenyre ie eljutottak az adai diákok. Nyerges Ármin (III/8) harmadik helyen végzett, Frankó Boglárka (III/8) munkája a kilencedik, Boros Gyevi Katalin dolgozata pedig a tizenötödik lett.

Józó Krizsán Mónika

maj 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Vesti iz opštine
Izglasan je novi samodoprinos
Vesti
Vesti iz policije
Mladi pišu
Aktivnosti sindikata
Prva pričest 2012.
Šarena strana
Impresum


Design by VA