Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. február

Címoldal
Megoldódni látszanak az anyagi gondok
Emberek - képek - események
Ünnepség a középiskolában
Tisza
Magas rangú vendégek jártak Adán
Tartalmas lakossági fórum Adán
Még egy adai országos bajnok
Élmény a javából
Pásztorbál Moholon
Az adai Szarvas Gábor Könyvtár 2009. évi munkájáról
Megfenték késüket a böllérek!
Gondoljunk a jövőre!?
Kisműhelyből cégbirodalom
Farsangi mulatság
Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!
A moholi önsegítő csoport tevékenysége
Megkérdeztük
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Kávézzunk együtt
Hírek
Rendőrségi hírek
Teológiai gondolatok
Borászati sikerek Temerinben
Zöld levél
Játékból élt a játék
Horgászképzés
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

HÍREK

BÍRÓSÁG

    A VMSz lakossági fórumán tett ígéretemhez híven, amikor is bejelentettem, hogy az adai bíróság jelenlegi helyzetéről tárgyalni fogok a Szabadkai Alapbíróság elnök asszonyával, szeretném elmondani a következőket:
    E hó 10-én fogadott Sonja Vidanović elnök asszony, aki már előzőleg konzultált Józsa Lászlóval, az MNT elnökével is. Nos, a bírónő elmondta, hogy a községi helyzetünket ő 2010. jan. 1-től ismeri. Ez alapján, és főleg azután, hogy levélben fordultam hozzá, valamint hogy az adai bíróságon dolgozók (technikai személyzet) fellebbezést nyújtottak át a kiadott végzésekre a következőket foganatosította (ezt válaszlevelében meg is írta,. egy nappal később kaptam kézhez), hogy az adai bíróságon a heti két nap helyett egész heti bírói jelenlét lesz (mindennap másik bíró)
    – Az egy technikai személy mellé már egy gyakornokot helyezett ki, azzal az eshetőséggel, hogy a munkások által benyújtott fellebbezés a továbbiakban mire fog majd lehetőséget adni.
    – Ígéretet tett, hogy a büntetőjogi pereken kívül (amelyek mindenképen Szabadkán lesznek) minden más ügyet helyben tárgyalnak, tehát nem kell – talán – majd utaznunk.
    – Sajnos ebben a percben többet nem tehet, azzal hogy türelmünket kéri addig is, míg az új rendszer nem indul be. Megpróbálja majd a bíróságunknak az utóbbi években történt leépülését a lehetőségeihez mérten helyrehozni.

Világos Tibor
Ada község alelnöke


WEISER RABBI ADÁN JÁRT


Gyüre István, Weiser rabbi, Világos Tibor

    A brooklyn-i (New York) zsidóság elöljárója a múlt hónapban Európai körútja során (Németország – Frankfurt, München, Ausztria – Bécs, Magyarország – Budapest, Szerbia – Ada, Románia – Kolozsvár) nálunk járt. A községünkben eltöltött 2 órányi idő alatt tiszteletét tette az alpolgármesteri kabinetben, valamint meglátogatta az adai zsidó temetőt. Az itteni jogi képviselőjével, Gyüre István ügyvéddel együtt az adai zsidó temető körüli vagyonjogi dolgokról tárgyaltunk valamint kérdésként a moholi zsidó temető státusa is felmerült. A rabbi úr ígéretet tett, hogy legközelebbi látogatását hosszabb időre fogja tervezni, amikor is részletesebben tudnánk ezekről a dolgokról beszélni.

Világos Tibor


    2010. január 31-én Világos László szervezésében a Molprevoz autóbuszával mintegy 60 adai és moholi kistenyésztő-állatbarát látogatta meg a 34. zombori baromfi, galamb-, nyúl- és madárkiállítást.

(KJ)


    Az adai Tiny Sun / Napocska / Sunčica közössége köszönetet mond mindazon személyeknek, akik segítő kezet nyújtottak a sérült gyermekek felé a 2009-es évben.

    – Adica Közvállalat.
    – II. Helyi Közösség
    – Micsíz Attila (Termometal/)
    – Panorama – Körkép - Ada
    – Pikolo-market, Ada
    – Id. Tóth Árpád (T-1.)

    Szeretetet adni csak őszintén lehet...

februar 2010.

Naslovna strana
Ljudi - slike - događaji
Akcija „Očistimo Srbiju“
Molski dobošar
Aktivnost sindikata
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA