Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. február

Címoldal
Megoldódni látszanak az anyagi gondok
Emberek - képek - események
Ünnepség a középiskolában
Tisza
Magas rangú vendégek jártak Adán
Tartalmas lakossági fórum Adán
Még egy adai országos bajnok
Élmény a javából
Pásztorbál Moholon
Az adai Szarvas Gábor Könyvtár 2009. évi munkájáról
Megfenték késüket a böllérek!
Gondoljunk a jövőre!?
Kisműhelyből cégbirodalom
Farsangi mulatság
Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!
A moholi önsegítő csoport tevékenysége
Megkérdeztük
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Kávézzunk együtt
Hírek
Rendőrségi hírek
Teológiai gondolatok
Borászati sikerek Temerinben
Zöld levél
Játékból élt a játék
Horgászképzés
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U januaru otkriveno je ukupno 14 krivičnih dela. Od toga jedno delo se odnosi na privredni kriminal, a 13 na opšti. Od tih 13 dela 7 je registrovano sa poznatim izvršiocem,  5 sa nepoznatim (od kojih je u toku meseca rasvetljeno 4 dela), i u jednom slučaju izvršilac je uhvaćen na delu. Najčešća dela su: teška krađa, oštećenje tuđe stvari, krađa kukuruza, pokušaj krađe prasica, prevara i sl. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 250.000 dinara. Evo nekoliko slučaja:
    – Dana 13. januara oko 21 sat u kući Mikloša K. u Adi (u uličici preko puta autobuske stanice), Mikloš K., Imre K., Branko R. iz Ade i Eržebet M. iz Subotice napali su Drago B. iz Bijeljine, kada su mu polomili nogu i oteli od njega 10.000 dinara. Policija je ubrzo uhvatio izvršioce i zbog osnovane sumnje da su počinili kriv.delo razbojništvo kao i  teške telesne povrede, privela je istražnom sudiji Višeg suda u Subotici, koji je osumnjičenima odredio pritvor u trajanju od 30 dana. Saznali smo, da je povređeni Drago B. kasnije preminuo.
    - Podneta je kriv. prijava protiv L. Ž. iz Mola, zbog osnovane sumnje da počinio kriv. delo izazivanja opšte opasnosti, jer je 10. januara  u toku lova u lovištu „Panonija“, zbog nepažnje u predelu glave sačmom ranio dva lica i naneo im lake telesne povrede.
    - Podneta je kriv.prijava protiv J. Jovanovića, M. Jovanovića iz Ade i Paje P. i Jovana P. iz Mola, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo iznude nad oštećenim Sašom B. iz Sremske Kamenice. Prijavljeni su pozvali Sašu B. da dođe u Adu, pod izgovorom da će mu dati punomoć a rezervni ključ od auta, koji je oštećeni kupio od J. J. i potom su ga na silu uveli u kuću Jovanovića i iznudili mu 200 eura.
    Javni red i mir. U prošlom mesecu podneto je 8 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv 11 lica – svi punoletnici, koji su remetili javni red i mir prema sledećem: ugrožavanje sigurnosti drugoga, vređanje i zlostavljanje kao i izazivanje tuče. Interesantno je da su navedeni prekršaji su se dogodili posle ponoći 1. januara 2010, znači već u novoj godini. Mesta događanja su ugostiteljski objekti. 
    Bezbednost saobraćaja.  U januaru registrovano je 6 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povređenih, a materijalna šteta se ceni na oko 125.000 dinara. Urzoci nezgode su: nepravilno parkiranje, udes usled nepažnje prilikom vožnje unazad i vožnja pod uticajem alkohola. Policija je jednog vozača zadržala 12 sati, iz razloga što prilikom konntrole saobraćaja vozač je bio pod uticajem alkohola i u krvi mu je nađeno više od 1,20 promila alkohola. Pokrenut je prekršajni postupak protiv njega, a vozačka dozvola je oduzeta.

februar 2010.

Naslovna strana
Ljudi - slike - događaji
Akcija „Očistimo Srbiju“
Molski dobošar
Aktivnost sindikata
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA