Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. február

Címoldal
Megoldódni látszanak az anyagi gondok
Emberek - képek - események
Ünnepség a középiskolában
Tisza
Magas rangú vendégek jártak Adán
Tartalmas lakossági fórum Adán
Még egy adai országos bajnok
Élmény a javából
Pásztorbál Moholon
Az adai Szarvas Gábor Könyvtár 2009. évi munkájáról
Megfenték késüket a böllérek!
Gondoljunk a jövőre!?
Kisműhelyből cégbirodalom
Farsangi mulatság
Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!
A moholi önsegítő csoport tevékenysége
Megkérdeztük
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Kávézzunk együtt
Hírek
Rendőrségi hírek
Teológiai gondolatok
Borászati sikerek Temerinben
Zöld levél
Játékból élt a játék
Horgászképzés
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

HORGÁSZKÉPZÉS
25 éves a sporthorgász iskola és a Tisza menti sporthorgász liga

    1986. március elején az újonnan választott vezetőség első ülésén Gyetvai Péter tanár úr azzal a javaslattal fordult a vezetőséghez, hogy tantervi oktatáson kívüli foglalkoztatás keretében szeretne a Cseh Károly iskolában sporthorgász tanfolyamot tartani. Mint újdonsült elnök azonnal csatlakoztam a javaslathoz, és ajánlottam az elnökségnek az ötlet támogatását, Ez megértésre is talált. Így elsőként a Tisza mentén megalakítottuk a sporthorgász iskolát. Gyetvai Péter, Marjanov Đorđe és Szakács Ferenc személyében az oktatók is megvoltak.
    Az első évben több mint százan jelentkeztek a tanfolyamra, a „záróvizsgát” (pecázást) az adai strandon tartottuk 96 diák részvételével, zuhogó esőben. Igaz, reggel az idő még szép napsütéses volt, de 9 órakor már hatalmas záporeső esett, és hogy a helyzet még rosszabb legyen, akkor magasították a töltést, így a versenypálya megközelítése csak bokáig érő sáron keresztül volt lehetséges.
    Három csoportra kellett osztani a versenyzőket, mert nem fértek el. Sajnos a győztesek nevét nem örökítettük meg kellőképpen. Ezért arra kérem őket, jelentkezzenek, hogy a jubileum alkalmával megajándékozhassuk őket.
    Az elmúlt 25 generációból a legsikeresebbek: Nagyhevesi Balázs, Velicki Srđan, Ülvöcki Gábor és Spasić Damir, ők eljutottak az Európa-bajnokságra, valamint Pálfi Zsolt, aki jelenleg Szerbiában a legjobb 10 versenyző között a 9-ik helyezett.
    Fellelkesedve a sikertől, még ebben az évben a Vajdasági Sporthorgász Szövetség évi közgyűlésén javasoltuk a Tisza menti liga megalakítását. Öt egyesület azonnal bejelentette részvételét: Csóka, Zenta, Magyarkanizsa, Péterréve és Törökkanizsa. Így 6 csapat részvételével megalakult a liga. Később annyira népszerűvé váltunk, hogy nemcsak Tisza menti községek csatlakoztak hozzánk, hanem Szabadka, Topolya, Szenttamás és Kikinda is benevezett a ligába. A liga népszerűségét bizonyítja, hogy rövid időn belül a diákokon kívül női és férfi csapatok is csatlakoztak.
    Az idén szeretnénk megünnepelni a 25. évfordulót, ekkor szeretnénk az eddig résztvevő egyesületek csapatain kívül vendégül látni Ada község testvérvárosainak csapatait is. Ezért az ünnepséget július 4-re tervezzük, amikor községünk is ünnepel. Ebből az alkalomból szeretnénk létrehozni vándorserleget Adai Horgásznapok néven, ami azt jelenti, hogy a jövőben minden évben Ada napja alkalmából tartanánk versenyt.

    Helyreigazítás
    Lapunk 127. (januári) számában, a 24. oldalon magyarázatot adtam a horgászengedélyek kiadásának módjáról, lehetőségéről. A tájékoztató utolsó mondata így hangzik: „A halászengedély 23.000 euróba kerül.” A kérdéses mondat helyesen: „A halászengedély 2300 euróba kerül”. 

Adankó Iván

februar 2010.

Naslovna strana
Ljudi - slike - događaji
Akcija „Očistimo Srbiju“
Molski dobošar
Aktivnost sindikata
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA