Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. február

Címoldal
Megoldódni látszanak az anyagi gondok
Emberek - képek - események
Ünnepség a középiskolában
Tisza
Magas rangú vendégek jártak Adán
Tartalmas lakossági fórum Adán
Még egy adai országos bajnok
Élmény a javából
Pásztorbál Moholon
Az adai Szarvas Gábor Könyvtár 2009. évi munkájáról
Megfenték késüket a böllérek!
Gondoljunk a jövőre!?
Kisműhelyből cégbirodalom
Farsangi mulatság
Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!
A moholi önsegítő csoport tevékenysége
Megkérdeztük
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Kávézzunk együtt
Hírek
Rendőrségi hírek
Teológiai gondolatok
Borászati sikerek Temerinben
Zöld levél
Játékból élt a játék
Horgászképzés
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. Januárban 14 bűntényt derített fel a rendőrség, ebből 13 az általános bűnözésre és 1 a gazdasági bűnözésre vonatkozik. A 13 bűntény közül 7 esetben ismert volt az elkövető, 5 esetben ismeretlen – amiből 4 esetet még a hónap folyamán felderített – egy alkalommal pedig az elkövetőt a helyszínen elfogták.
    Az elkövetett bűntények változatosak: minősített lopás (nagyobb mennyiségű pénzt loptak az elkövetők), mások vagyonában tett kár (ablakok beverése a Mlinprodukt és a Hubertus épületein), kukoricalopás, malacok lopásának kísérlete, csalás stb. A teljes anyagi kár 250.000 dinár körül mozog.
    – Ezenkívül bűnvádi feljelentés készült Zs. L. moholi lakos ellen általános veszély előidézésének alapos gyanúja miatt. Ugyanis a feljelentett egyik vadászaton figyelmetlenségből sörétes puskából könnyebben megsebesített két másik személyt.
    – Ugyancsak bűnvádi feljelentés készült J. J., M. J. adai és P. P., J. P. moholi illetőségű személyek ellen zsarolás elkövetésének alapos gyanúja miatt. A feljelentettek Adára hívták a kamenicai Saša B.-t azzal, hogy átadják neki a személygépkocsi használatára szóló meghatalmazást és a tartalék kulcsokat (a gépkocsit J. J.–től vásárolta), miközben kierőszakoltak tőle 200 eurót.
    – A legdrasztikusabb bűntény január 13-án történt Adán, az autóbusz-megállóval szembeni utca egyik házában, ahol K. Miklós, K. Imre, R. Branko adai és M. Erzsébet szabadkai lakosok K. Miklós házában rablótámadást hajtottak végre B. Drago bijeljinai illetőségű személy ellen, és ennek során súlyos testi sértést okoztak neki – eltörték a lábát – majd 10.000 dinárt vettek el tőle. A megtámadott B. Drago később belehalt a sérülésekbe. A négy tettest a rendőrség átadta a vizsgálóbírónak, az pedig 30 napos előzetes letartóztatást rendelt el ellenük.
    Közrend és közbiztonság. A múlt hónapban 8 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség 11 elkövető ellen, mindannyian nagykorúak. Az elkövetett vétségek: mások biztonságának veszélyeztetése, szidalmazás és sértegetés, valamint verekedésben való részvétel. A szabálysértések vendéglátó-ipari létesítményekben történtek, és ami még érdekes, mind 2010 január 1-én 0 és 1 óra között, tehát az újévi jókívánságok után, amikor már puszival és öleléssel kívántak egymásnak boldog újévet (lehet az elkövetők is.). 
    Közlekedésbiztonság. Januárban hatszor végzett helyszínelést a rendőrség forgalmi baleset ügyében. Sérülés nem történt, az anyagi kár viszont 125.000 dinár körül mozog. A balesetek okai főleg a figyelmetlenség: nem biztonságos parkolás – ebből kifolyólag ütközés hátramenet közben, egy esetben pedig a vezető ittas állapotban volt. A rendőrség az új közlekedési törvény értelmében egy vezetőt 12 órás „józanítóban” tartott, mivel az ellenőrzés alkalmával vérében több mint 1,20 ezrelék alkoholt állapítottak meg. Természetesen szabálysértési feljelentés készült ellene, és bevonták tőle a közlekedési engedélyt.


    • A Közlekedésbiztonságról szóló új törvény előirányozza, hogy a kisebb anyagi kárral járó balesetnél a balesetet elszenvedőknek nem kell értesíteniük a rendőrséget, elég ha mindkét fél kitölti az Európai jelentést, melynek alapján lehetővé válik a kár megfizettetése a biztosító társaságnál. Ha az érintettek nem töltik ki a jelentést, elhagyják a helyszint, és csak azután jelentik a rendőrségnek a koccanást, a rendőrség utólag nem végez helyszínelést, így a keletkezett kárt nem lehet megfizettetni.
    • Továbbra is ügyeljünk a szabályos megállásra és parkolásra, mert a rendőrség nem tolerálja a szabálytalankodókat, hanem a törvényben előírt rendszabályokat foganatosítja ellenük.
    • Ha a rendőrség ellenőrzés végett megállítja a gépkocsit, a vezető köteles a rendőrség intézkedései szerint viselkedni – átadni a kért okmányokat, azzal, hogy sem ő, sem az utasok nem szállhatnak ki a gépjárműből mindaddig, míg a rendőr nem ad rá engedélyt, vagy kéri fel, hogy szálljon ki. A gépjármű (személyautó) tartozéka mint eddig is: háromszög, elsősegély-doboz, vontatókötél, tartalék égők, pótkerék, valamint legújabban a fényvisszaverő mellény és az Európai jelentés.

februar 2010.

Naslovna strana
Ljudi - slike - događaji
Akcija „Očistimo Srbiju“
Molski dobošar
Aktivnost sindikata
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA