Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. június

Címoldal
Szomorú ünnep
Községi hírek, események
Szép vers mára
Formális hiba komoly következményekkel
Várakozás…
A Közlekedés-biztonságról szóló törvény
Aki a legmagasabb fokra tette a mércét
Szakszervezeti tiltakozás
Indiánokra emlékezünk
A jó gépésznek mindenhez értenie kell
A nevelést tanulni kell
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Sikeresen versenyző tanulók
Tavasz a cseneji tanyákon
Hírek
Rendőrségi hírek
Teológiai gondolatok
"Lenyúlt a magasból és felvett engem"
Az adai egyházközség története
Az adai zsidóságról
Zöld levél
Az én varázsteám
A cukorbetegség
Együtt az élő Tiszáért
Sajnálunk pusztuló természet
Az 5. Böködi-kupa
Az adai bérmálkozók
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

„Lenyúlt a magasból és felvett engem!” (Zsolt 18,17)

    Június hatodikán ezzel a mottóval került megrendezésre a VII. Örvendj népem! nevet viselő keresztény fesztivál váro-sunkban! Hosszú előkészület előzte meg ennek a rendezvénynek a megtartását – mint minden évben – hiszen, ahogy a mondás is tartja: A jó munkához idő kell!
    Az utolsó napok szeszélyes időjárása – a sok kiszámíthatatlan esőzés­sel, igencsak kipróbálta a hitünket. Mivel a fesztivált szabadtéren tartottuk – egyáltalán nem mindegy, hogy milyenek az időjárási körülmények. Istennek hála, azon a napon megtapasztalhattuk, hogy bár az esőfelhők jöttek és mentek, gyülekeztek felettünk, de nem áztattak el minket. Sokan ebben is egy „égi jelet” láttak, megtapasztalták, hogy valóban Isten tetszése szerinti ez a rendezvény!

    Ft. Szauer Miklós atya köszöntő szavaival kezdődött el a program, melynek felépítése különbözött az eddig megszokottaktól, hiszen kimarad­tak a műhelymunkák, és csak a központi színpadon váltották egymást a különböző dicsőítő zenekarok, tanúságtevők, meg igehirdetők. Így meghall­gathattuk a vajdasági Ébredés zenekar koncertjét, egy szabadkai hölgy ta­núságtételét, majd ft. Vajda Károly atya igehirdetését. Utána a szintén vaj­dasági Gózán együttes koncertezett, majd egy felvidéki vendégünk beszélt arról, hogy mit tett az életében Isten. Ezt folytatta a budapesti Kunszabó Zoltán állandó diakónus tanítása, aminek a végén megnyíltak templomunk kapui, és ott a jelenlevő atyák várták azokat, akik a bűnbánat szentségében keresték a megbékélést Istennel. Ez idő alatt, a fiatalok nagy örömére, a Vészbejárat nevet viselő budapesti keresztény rap együttes uralta a szín­padot, majd Csiszér László folytatta a koncertezést zenekarával. Ezután kezdődött a nap fénypontja, amelyre az egész tér tele lett emberekkel (megközelítőleg ezren voltunk ott)! Dr. Németh László atya – a nagybecskereki püspök – és a jelenlevő papság közreműködésével, szent­misét tartottunk a téren! A zárókoncerten pedig  budapesti vendégünk volt , a Lakatos Projekt nevű együttes, amelynek tagjai csodálatos zenei tiszta­sággal és fergeteges énekhangokkal megáldva dicsérték az Istent!
    Az egész délutánt áthatották a megközelítőleg kétszáz gyermeket lefog­laló programok is. A profi Sisa Shooo keresztény gyerekanimátor-csapat Magyarországról, és képzett óvónők, hitoktatók gondoskodtak arról, hogy a gyerekek számára is szép élmény jelentsen ez a nap.
    Hálásak vagyunk, elsősorban Istennek, hogy létrejöhetett ez a fesztivál, utána pedig a sok önzetlen támogatónak, akik a nehéz gazdasági helyzet ellenére anyagilag mellénk álltak, és segítettek bennünket! Isten fizesse meg nekik, százszorosan!
    Annyit mondhatok, hogy jövőre nagy bizonyossággal újra megrendezésre kerül ez, a Vajdaságban egyedülálló keresztény rendezvény Adán!

L. Zsuzsanna

juni 2009.

Naslovna strana
Spasovdan - Krsna slava
Vesti iz policije
Pozdrav mojim bivšim pacijentima
Politička hronika
Impresum


Design by VA