Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. június

Címoldal
Szomorú ünnep
Községi hírek, események
Szép vers mára
Formális hiba komoly következményekkel
Várakozás…
A Közlekedés-biztonságról szóló törvény
Aki a legmagasabb fokra tette a mércét
Szakszervezeti tiltakozás
Indiánokra emlékezünk
A jó gépésznek mindenhez értenie kell
A nevelést tanulni kell
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Sikeresen versenyző tanulók
Tavasz a cseneji tanyákon
Hírek
Rendőrségi hírek
Teológiai gondolatok
"Lenyúlt a magasból és felvett engem"
Az adai egyházközség története
Az adai zsidóságról
Zöld levél
Az én varázsteám
A cukorbetegség
Együtt az élő Tiszáért
Sajnálunk pusztuló természet
Az 5. Böködi-kupa
Az adai bérmálkozók
Tarka oldal
Politikai krónika
Impresszum

92 RENDŐRSÉGI HÍREK 92

    Bűntények. Májusban összesen 13 bűntényt regisztrált a rendőrség, ebből 3 gazdasági bűnözésre vonatkozik és 10 az általános bűnözéssel kapcsolatos. Négy esetben ismert volt az elkövető, míg hat alkalommal ismeretlen tettesek követték el a bűntényt, öt esetet még a hónap folyamán felderített a rendőrség.
    Néhány kirívó eset:
    – Méhkaptárokat lopott el Valkai sor közeléből a „mézlegelőről” F.R. felsőhegyi és F.N. adai lakos, saját maguknak akarták megtartani a kaptárokat.
    – A Nagypál-tanya környékén működő öntözőrendszerről ismeretlen tettesek leloptak több szórófejet, ezáltal mintegy 100.000 dináros kárt okoztak.
    – Május 15-én éjjen Adán az utcán három kiskorú (két moholi és egy adai) minden ok nélkül rátámadt az adai illetőségű 47 éves T. S.-re, agyba-főbe verték, olyannyira, hogy súlyos testi sérüléseket szenvedett, többek között koponyatörést is. Az áldozatot az újvidéki kórházba szállították további kezelésre, a három garázda ellen pedig bűnvádi feljelentést tett a rendőrség súlyos testi sérülés elkövetésének alapos gyanúja miatt.
    – A rendőrség bűnvádi feljelentést tett két 20 éves (E.L. és N.B.) és négy 16-17 éves kiskorú (R.L., O.B., O.E., P.M.) mindannyian moholi lakosok ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy erőszakosan és szemtelenül viselkedtek a 26 éves M.M. adai lakossal szemben. Május 23-án az egyik italozóban az öt feljelentett sértegette M.M.-t, aki egy hölgy társaságában tartózkodott. Hogy elkerülje a további sértegetéseket és esetleges tettlegességet, elhagyta az italozót, beszállt a gépkocsijába, de az öt duhajkodó továbbra is zaklatta. Egyik pillanatban sikerült elindítani a gépkocsiját, ekkor elütötte E.L.-t, könnyebb testi sérülést okozva neki. Ezek után a rendőrség M.M. ellen is bűnvádi feljelentést tett általános veszély előidézése gyanújával.
    Közrend és közbiztonság. Májusban 10 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség. Ebből 6 verekedésben való részvételre vonatkozik, 2 a biztonság veszélyeztetésére és 2 illetlen, erőszakos és szemtelen viselkedésre. A szabálysértések az utcán, (6), italozóban (1), magánháznál (1) és más helyen (2) történtek. Érdekes, hogy a 10-ből 6 szabálysértés munkanapon történt, általában 18 és 22 óra között. A feljelentések 9 elkövető ellen készültek, közülük egy nő ellen.
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban 4 forgalmi baleset történt (áprilisban 10). Ezek közül 3 esetben következett be testi sérülés, közülük egy súlyos és életveszélyes – ez utóbbi motoros baleset, alkalmatlan védősisak használata miatt.
    Mivel már javában tart a fürdési idény, nagyszámú vendég látogatására számíthatunk a strandfürdőben. A rendőrség felhívja az érdekeltek figyelmét, hogy nagyobb gondot fordítsanak személyes holmijukra, értéktárgyaik megőrzésére, és lehetőleg ne hagyják a leparkolt gépkocsijukban.

juni 2009.

Naslovna strana
Spasovdan - Krsna slava
Vesti iz policije
Pozdrav mojim bivšim pacijentima
Politička hronika
Impresum


Design by VA