Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. január

Címoldal
Amikor az ünnepek véget érnek
Községi események
Szép vers
Községünk aktuális munkálatai
A község kitüntetettjei
Bíróságaink védelmében
Kiosztották a licenceket
Séta az egészségért
Isten veled, öntöde
2009, a magyar nyelv éve
Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje
Fehér táj
Ritkán látott torony
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Címeres nemeslevelek - IX.
Olvasói levél
Árnyas oldal
Tarka oldal
Karácsonyi-újévi kép-parádé
Politikai krónika
Impresszum

Séta az egészségért

    Egy nemrégiben végzett felmérés szerint mintegy tíz év múlva szinte minden második amerikai cukorbeteg lesz, és a helyzet Európában sem kedvezőbb.
    Korunk betegségének kialakulásáért a felgyorsult életvitel, a stressz és az egészségtelen étkezés okolható - hallhatjuk a szakemberektől, orvosoktól.
    Egésznap rohanunk, és arról, ami a legfontosabb, az egészségünkről megfeledkezünk, de változtatni sohasem késő, s rendszeres mozgással, egészséges étkezéssel megelőzhető a betegség, amelyet nem is annyira betegségnek, inkább állapotnak szoktak nevezni, hiszen a cukorbetegek ugyanolyan teljes életet élhetnek, mint mások, azzal a különbséggel, hogy jobban oda kell figyelniük arra, hogy mit és mikor esznek.
    A múlt év végén az adai Egészségház szervezésében a cukorbetegek községi szervezete és a községbeli általános iskolások egészségügyi sétán vettek részt. A cukorbetegek világnapja alkalmából szervezett felvonulás célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód, a helyes táplálkozás és a mozgás jelentőségére.
    A diákok a cukorbetegek számára kék színű gyertyát gyújtottak és kék léggömbökkel a kezükben sétáltak el az üdülőközpontig, ahol dr. Horvát Arezsina Erika és dr. sci. med. Radosavljević Branislav szólt a cukorbetegség kialakulásáról és megelőzésének lehetőségéről, a cukorbetegek községi szervezete pedig almát és kekszet osztott a séta résztvevőinek.

Józó Mónika

januar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dodela javnih priznanja
Molski dobošar
Vesti
Vesti iz policije
Politička hronika
Impresum


Design by VA