Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. január

Címoldal
Amikor az ünnepek véget érnek
Községi események
Szép vers
Községünk aktuális munkálatai
A község kitüntetettjei
Bíróságaink védelmében
Kiosztották a licenceket
Séta az egészségért
Isten veled, öntöde
2009, a magyar nyelv éve
Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje
Fehér táj
Ritkán látott torony
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Címeres nemeslevelek - IX.
Olvasói levél
Árnyas oldal
Tarka oldal
Karácsonyi-újévi kép-parádé
Politikai krónika
Impresszum

Kiosztották a licenceket

    Az egészségügyi dolgozókra vonatkozó törvény szerint csak licenccel, azaz működési engedéllyel rendelkező orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, egészségügyi nővérek, egészségügyi technikusok, fogász technikusok, fogtechnikusok és gyógyszerész technikusok dolgozhatnak önállóan az egészségügyben.
    A dolgozók ezután olyan szakmai továbbképzéseken, szemináriumokon vesznek majd részt, amelyek segítségével tudásukat és gyakorlati ismereteiket bővíthetik és erősíthetik meg, s ugyanakkor pontokat gyűjthetnek, amelyek alapján hét év múlva felújíthatják az önálló működésre feljogosító licencet.
    A múlt év végén, december 29-én a zentai városháza dísztermében a Regionális Vajdasági Orvosi Kamara elnöke dr. Zoran Bulatović ünnepélyes keretek között adta át a zentai körzetben dolgozó orvosok működési engedélyét.


A licencek adai kiosztásának rendezvényéről

    - Több mint fél évszázad után két éve alakult meg a Szerb Orvosi Kamara, amelytől elsősorban azt várjuk , hogy  fő feladatának tekintse az orvosok helyzetének, társadalmi elismertségének és egzisztenciális biztonságának javítását, szakmai, munkavállalói és általános érdekképviseletét, szem előtt tartva a betegellátás színvonalának folyamatos emelkedését - mondta az összejövetelen dr. Tóth Barna Elvira, a Szerb Orvostársaság vajdasági részlege zentai körzetének elnöke. Köszöntőjében azt is kiemelte, hogy az orvosoknak folyamatosan képezniük kell magukat, hogy néhány év múlva megújíthassák a most megszerzett licencet.
    A csókai, a zentai, a magyarkanizsai, a törökkanizsai és az adai orvosokat dr. Radoslav Bečejac, a Vajdasági Regionális Orvosi Kamara nagykikindai irodájának vezetőjén és dr. Sente Marko, a szabadkai iroda vezetőjén kívül Zenta polgármestere, Pék Zoltán is köszöntötte.
    Néhány nappal az orvosok előtt az adai egészségügyi technikusok is átvehették működési engedélyüket. Az adai Park Hotelban Ljubica Cešja, az egészségügyi technikusok kamarája igazgatóbizottságának tagja, valamint a Regionális Kamara elnöke Jelena Jašaragić adta át a középiskolai végzettségű egészségügyi dolgozóknak az önálló munkára feljogosító licencet, amelyet folyamatos szakmai továbbképzéseken való részvétellel hét év múlva nekik is meg kell újítaniuk.

Józó Mónika

januar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dodela javnih priznanja
Molski dobošar
Vesti
Vesti iz policije
Politička hronika
Impresum


Design by VA