Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. január

Címoldal
Amikor az ünnepek véget érnek
Községi események
Szép vers
Községünk aktuális munkálatai
A község kitüntetettjei
Bíróságaink védelmében
Kiosztották a licenceket
Séta az egészségért
Isten veled, öntöde
2009, a magyar nyelv éve
Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje
Fehér táj
Ritkán látott torony
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Címeres nemeslevelek - IX.
Olvasói levél
Árnyas oldal
Tarka oldal
Karácsonyi-újévi kép-parádé
Politikai krónika
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. A múlt év decemberében összesen 21 különféle bűntényt regisztrált a rendőrség. Közülük többsége  az ún. könnyebb esetek közé tartozik, de volt néhány súlyosabb bűntény is, mint pl.:
    - Bűnvádi feljelentés készült egy zentai polgár ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy a kábítószerek előállításának és terjesztésének bűntettét követte el. A gyanúsított egy közlekedési rutin ellenőrzés alkalmával bukott le, ugyanis a rendőrök a személygépkocsijában bizonyos mennyiségű drogot találtak.
    - Bűnvádi feljelentést tett a rendőrség P. D. moholi lakos ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy a közrendről szóló törvényt megszegve akadályozta, és lehetetlenné próbálta tenni a hivatalos személyt munkája végzése közben.
    - Ismeretlen elkövető ellen emelt bűnvádi feljelentést a rendőrség azzal a gyanúval, hogy betöréses lopást követett el a Bonita magánkereskedés kárára. A betörést követően az üzletből különféle árut vitt el több mint 78.000 dinár értékben.
    - Tömegverekedésben való részvétel vétsége miatt készült bűnvádi feljelentés S. A., K. Z., N. B., és D. A. adai lakosok ellen, akik az UNO kávézóban összeverekedtek, minek következtében D. A. húzta a legrövidebbet     – súlyos testi sérüléseket szenvedett.
    - Ugyancsak súlyos testi sérülés okozása miatt jelentette fel a rendőrség P. A. és P. Sz. adai személyeket, akik a Flamingó kávézóban verték agyba-főbe egymást. P. Sz. súlyos testi sérülést szenvedett.
    Közrend és közbiztonság. Amíg az előző hónapokban alig történt közrend és közbiztonság elleni vétség, addig decemberben újra csúcsot döntöttek a rendbontók. Összesen 10 szabálysértési feljelentés készült 15 személy ellen (mind férfi, közöttük egy kiskorú) a következő vétségek miatt: verekedésben való részvételért 4 esetben, nyilvános helyen történő illetlen viselkedés miatt 3, mások sértegetése, tömegverekedésben való részvétel és nyilvános helyen történt verekedés be nem jelentése miatt 1-1 feljelentés készült. A szabálysértések vendéglátói létesítményekben (8), az utcán (1) és más helyen (1) történtek.
    Közlekedésbiztonság. Ami a közlekedés biztonságát illeti, decembert nyugodtan gyászos hónapnak tekinthetjük. Összesen 10 balesetet regisztrált a rendőrség községünk területén, ebből 2 halálos kimenetelű, 3 súlyos testi sérüléssel járó, 2 könnyebb testi sérüléssel és 3 „csak” anyagi kárral végződött. Az össz anyagi kár 460.000 dinár.
    A két legsúlyosabb, halállal végződő baleset december 23-án és 25-én történt. 23-án Moholon az Adai út 14. sz. ház előtt egy tehergépkocsi lesodort az útról egy ugyanabba az irányba haladó kerékpárost, aki az elszenvedett sérülésekbe belehalt. A másik eset 25-én Adán történt éjjel a Đ. Đaković utcában, amikor az úttesten fekvő T. S. adai lakoson áthajtott egy személygépkocsi. A rossz látási viszonyok miatt a gépkocsi vezetője nem vette észre az úton fekvő személyt, így a szerencsétlenség elkerülhetetlen volt. Utólagosan megállapították, hogy az áldozat T. S. ittas állapotban volt.

januar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dodela javnih priznanja
Molski dobošar
Vesti
Vesti iz policije
Politička hronika
Impresum


Design by VA