Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. január

Címoldal
Amikor az ünnepek véget érnek
Községi események
Szép vers
Községünk aktuális munkálatai
A község kitüntetettjei
Bíróságaink védelmében
Kiosztották a licenceket
Séta az egészségért
Isten veled, öntöde
2009, a magyar nyelv éve
Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje
Fehér táj
Ritkán látott torony
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Címeres nemeslevelek - IX.
Olvasói levél
Árnyas oldal
Tarka oldal
Karácsonyi-újévi kép-parádé
Politikai krónika
Impresszum

ÁRNYAS OLDAL

    Azt hiszem mindenkinek ismerősek ezek a kifejezések: WC, illemhely, latrina (nyitott WC), kissé vulgárisan klotyó, klozet, újabban szanitáris központ. Ha feltesszük a kérdést Adán hol és melyik megnevezett objektumot lehet használni folyó ügyeink elintézésére, egyetlen választ adhatnánk: sehol! Pedig nem így van. Adán ugyanis négy (4) nyilvános illemhelyet tartunk számon: egy a legszűkebb központban, kívülről tetszetős, szép, vadonatúj, ami már hónapok óta készen áll de a kulcsa mintha elveszett volna, így belülről még senki sem látta.

    A másik nyilvános WC, ami a latrina megnevezésnek teljes egészében eleget tesz, a katolikus templom udvarában illetve kertjében, a templom mögött található, és láss csodát, ez „működik”. Ez az egyetlen hely ahova kitaposott út vezet, mint az a képen is látható. Hogy milyen állapotban van, arról jobb nem beszélni, de megemlíthető, hogy erre az „objektumra” kitűnő a rálátás a mellette lévő iskola tantermeiből.

    A harmadik illemhely, amelyre ugyancsak a latrina megnevezés illik, kb. egy km-re van a központtól a katolikus temetőben áll egymagában. Ehhez sem fűznék kommentárt, itt is mindent elmond a kép.

    Van még egy illemhely (?) a ravatalozó épületében, de oda életveszélyes bemenni, a tisztaságról meg ne is beszéljünk.
    Szóval kivagyunk WC-kből!
    Mondhatnánk úgy is hogy van, de nincs. Hogy miért nem nyitott ki az a várva várt objektum a központban, nagyon is érdekli a polgárokat, de az hogy még most sem használható, már egyenesen bosszantó. Az illetékesek ezt nem veszik észre? Hiába volt az öröm és viszonylagos megnyugvás, hogy többé nem kell szorongnunk, esetleg más, nem nyilvános illemhelyet felkeresni, a helyzet maradt a régi. Meddig?

Vastag János

januar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dodela javnih priznanja
Molski dobošar
Vesti
Vesti iz policije
Politička hronika
Impresum


Design by VA