Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. január

Címoldal
Amikor az ünnepek véget érnek
Községi események
Szép vers
Községünk aktuális munkálatai
A község kitüntetettjei
Bíróságaink védelmében
Kiosztották a licenceket
Séta az egészségért
Isten veled, öntöde
2009, a magyar nyelv éve
Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje
Fehér táj
Ritkán látott torony
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Címeres nemeslevelek - IX.
Olvasói levél
Árnyas oldal
Tarka oldal
Karácsonyi-újévi kép-parádé
Politikai krónika
Impresszum

Amikor az ünnepek véget érnek

    Elmúltak az ünnepek, és elemzéseiken is már régen túl vagyunk. Az újévi ünnepek alatt az önkormányzat igyekezett a kedvünkbe járni, egyhetes kikapcsolódást kínált a központban felállított hatalmas fűtött sátorban. Színes programok közül választhattak az odalátogatók. Együttesek, énekesek váltották egymást nap mint nap. Volt ott csomagosztás a legkisebbeknek, több télapó várta őket, de itt volt a magyarországi Bikini együttes is, továbbá Bencsik Tamara, a Megasztár döntőse és még sokan mások. A rendezvénysorozatot színes tűzijáték zárta újév éjszakáján. Természetesen megjegyzések is voltak, miért karácsonyböjt estéjén kezdődött az ünneplés, és a helyszínre is voltak elmarasztaló vélemények, de ezt már megszokhattuk. Mindent összegezve, a kisebb hibák ellenére is a többség pozitívan értékelte a rendezvénysorozatot és az igyekezetet. Egyedül hóból esett kevés, így a gyerekek ismét szegényebbek lettek, nem élvezhették a szánkázás örömeit és a hóemberkészítés élményét.
    Az ünnepek után természetszerűen jönnek a hétköznapok. Most kivételesen szürkébbekre és hidegebbekre sikeredtek. Jött a földgázhiány és újra keresett lett a szenes kályha és a tűzifa. Sok háztartás a bizonytalan ellátás és a gáz ára miatt visszaállt a jól bevált szilárd tüzelőanyagra. Fát és szenet mindig lehet kapni. Az amúgy sem rózsás helyzetben levő gazdaságunknak pedig egyáltalán nem hiányzik ez a termeléskiesés.
    Így év elején aktuális és egyre több beszámolót hallunk az önkormányzati vezetőktől, pártoktól a tavalyi év munkájáról, de főleg arról, melyik párt mennyi eszközt szerzett a már megkezdett nagyberuházások folytatására és újabbak megkezdésére. Dicséretes, hiszen azért kapták a megbízatást, hogy mindent megtegyenek községünk fejlődése érdekében. Az, hogy melyik párt pontosan mennyi pénzt hozott községünkbe, így a négyéves megbízatási ciklus kezdetén szerintem másodlagos. Ezek az adatok a választások előtt lehetnek érdekesek. Most az a legfontosabb, hogy közösen tegyenek mindazokért a célokért, amelyeket a választások előtt hangoztattak, amelyek hasonlóak és arra hivatottak, hogy elősegítsék mindannyiunk boldogulását itt, szülőföldünkön.

Gecse István

januar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dodela javnih priznanja
Molski dobošar
Vesti
Vesti iz policije
Politička hronika
Impresum


Design by VA