Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. január

Címoldal
Amikor az ünnepek véget érnek
Községi események
Szép vers
Községünk aktuális munkálatai
A község kitüntetettjei
Bíróságaink védelmében
Kiosztották a licenceket
Séta az egészségért
Isten veled, öntöde
2009, a magyar nyelv éve
Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje
Fehér táj
Ritkán látott torony
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Címeres nemeslevelek - IX.
Olvasói levél
Árnyas oldal
Tarka oldal
Karácsonyi-újévi kép-parádé
Politikai krónika
Impresszum

Dodela javnih priznanja

    Na sednici Skupštine opštine Ada održanoj dana 29. l2. 2008 godine, dodeljena su javna priznanja građanima i pravnim licima, koji su svojim radom i aktivnošću izuzetno doprineli razvoju, afirmaciji i napretku opštine Ada. Ovom prilikom javna priznanja je primilo šestoro građana i tri pravna lica, tj. udruženja.
    Povelja je dodeljena:
    – ZORANU DRAGINU iz Ade, koji je u dva mandata, na funkciji predsednika Izvršnog veća opštine i zamenika predsednika opštine, svojim predanim radom izuzetno doprineo ukupnom razvoju opštine, izgradnji njene infrastrukture i verskih objekata, realizaciji zajedničkih investicija, unapeđenju poljoprivrede, kao i razvoju dobrih međunacionalnih i međuljudskih odnosa, i tako svojim primerom podsticao stav da vrednim radom za dobrobit građana može da se postigne da nam život bude bolji i lepši, opravdavajući time ukazano mu poverenje građana.
    – IŠTVANU SEKE iz Ade, zbog doprinosa u oblasti sporta i fizičke kulture, zbog celokupne njegove karijere posvećene rukometu, kao igraču i kao treneru, kao sportisti koji je uzdigao ženski rukometni klub i svojim radom doprineo mnogim osvojenim medaljama i time proslavio sportski duh građana opštine Ada.
    Medalja je dodeljena:
    – JANOŠU VAŠTAG iz Ade, koji je tokom svog životnog i radnog veka kao aktivan član Saveta Prve mesne zajednice Ada, na mnogim poljima društvenog rada utiče na unapređanje života svojih sugrađana , nesebično daje svoju pozitivnu energiju za informisanje građana opštine Ada, dajući tako svoj doprinos lepšem i sadržajnijem životu.
    – KUD „ARANYKAPU“ Ada (medalju je preuzela Eva Šoti), koje kroz svoj desetogodišnji rad neguje tradiciju mađarskog folklora i time nas uči ljubavi prema tradiciji i kulturi mađarskog naroda, noseći glas o opštini i njenim građanima u zemlji i u inostranstvu kao tolerantnim, multikulturalnim , okrenutim tradiciji, pesmi i igri.
    – SNEŽANI DOŠIĆ iz Mola, direktorici Osnovne škole „Novak Radonić“ u Molu, koja je za svoj životni poziv izabrala plemenitu profesiju učitelja, pod čijom rukom su se školovala mnoga deca, kako u opštini Ada, tako i u srpskoj gimnaziji u Budimpešti, i koja je svoju pozitivnu energiju pretočila u vredan i predan rad koji daje rezultate na poboljšanju uslova školovanja, organizovanju raznih manifestacija na srpskom, mađarskom i romskom jeziku, te razvoju multikulturalnosti i multietničke tolerancije na području opštine Ada.
    Pohvala je dodeljena:
    – LOKALNOM LISTU „PANORAMA-KÖRKÉP” iz Ade, (pohvalu je preuzeo Ištvan Geče, glavni urednik), koji kroz svoje desetogodišnje postojanje informiše građane opštine Ada i građane u dijaspori o značajnim događajima sa teritorije naše opštine, upoznaje nas sa svim zbivanjima vrednim pažnje vezanih za postignute rezultate pojedinaca i kolektiva i dobrim primerima utiče na poboljšanje života i rada u našoj zajednici.
    – IŠTVANU BARANJI iz Mola, zbog ostvarenih rezultata na polju istraživačkog rada svog rodnog mesta Mol, koje je njegovim entuzijazmom i predanim radom preraslo u monografiju pod nazivom „Mohol rendezett tanácsú nagyközség-mezőváros”, koje daje pečat nezaboravu Mola.
    – DOBROVOLJNOM VATROGASNOM DRUŠTVU iz Mola (pohvalu je preuzela Elvira Telečki), koje jula ove godine slavi 123 godine postojanja, koje u svom sastavu ima duvački orkestar od 1887 godine, koje tokom postojanja i rada ima u svojim redovima vredne i predane ljude, sa izrazitim osećajem odgovornosti za zajednicu i humanu crtu neprolaznog karaktera.
    – RADOVANU TEŠIĆU iz Mola, zbog svog predanog rada u oblasti sporta, naročito u okviru Plivačkog kluba „Delfin“ kroz koji su proplivale generacije dece okićene medaljama za koji je on zaslužan kao njihov trener i koji postignute rezultate plivačkog kluba u zdravom sportskom duhu afirmiše u zemlji i u inostranstvu.
    Javnih priznanja je nagrađenima uručio Aron Čonka, predsednik Skupštine opštine Ada.

januar 2009.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dodela javnih priznanja
Molski dobošar
Vesti
Vesti iz policije
Politička hronika
Impresum


Design by VA