Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. november

Címoldal
Együttes erõvel többet elérhetünk
Hol maradtak el a fekvõrendõrök?
A pénzügyek összegzése
Hamarosan megszûnnek a telefonálási gondok
Gyógyfürdõ tartományi támogatással
Szóba került a hídépítés is
Messzi tájak szerelmese
Három tornaterem megújul
A törökfalui Helyi közösségben történt
Köztéri emlékmûvek, szobrok, emléktáblák
Ahol szeretik az anyanyelvüket
Az élmény a legfontosabb
Polomik Heléna
Ki is az a Mikulás?
Bûbájok, varázslatos ünnepek
Krisztushívõk szerepe
Az alkoholizmus
Amatõrszemle
Fiatalok írják
Nelvi figyelõ
Rendõrségi hírek
Zöld levél
Az õsz dicsõsége
Harmadik az Európa-bajnokságon
Sport
Mûvészsarok
Árnyas oldal
Tarka oldal
Akikért a harang szól
Impresszum

92 Rendõrségi hírek 92

    Bûntények. A rendõrségtõl kapott tájékoztató szerint, októberben 14 bûnvádi feljelentés készült különbözõ bûntények miatt. Legtöbb a lopás bûntette, ezek közül 5 a könnyebb esetek közé tartozik mivel az elszenvedett anyagi kár alacsony, 4 viszont már minõsített lopás, ahol esetenként az anyagi kár már jóval magasabb, továbbá, két bûnvádi feljelentés készült csalás elkövetése miatt, majd egy-egy feljelentés készült mások vagyonában tett kár miatt, gépkocsi-feltörés, fedezetlen csekk kiadása és tiltott kereskedelem miatt. A teljes anyagi kár 205.900 dinár.
    A 9 lopás tárgyát illetõen két-két esetben tyúkokat valamint kerékpárt loptak, de van a jegyzéken kõolaj, tûzifa, sõt még disznó is. A csalás bûntette ez esetben az utcai árusoktól vásárolt tûzifa mennyiségére vonatkozik, amikor jóval kevesebbet raktak le, mint amennyit a vásárló kifizetett. A másik esetben pedig a benzint szállító gépkocsi vezetõje csapta be a magánbenzinkút tulajdonosát nagyobb értékû ki nem tankolt üzemanyaggal. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy akik lopásra adták fejüket, sem a helyet, sem a körülményt nem vesznek figyelembe, csak az alkalmas pillanatot. Így történt meg, hogy a temetõben parkoló, igaz nem bezárt kocsiból loptak el kb. 10.000 dinárt.
    A fentieken kívül bûnvádi feljelentés készült kábítószer elõállítása alapos gyanúja miatt, hivatalos személy megfenyegetése miatt, majd egy be nem jegyzett légpuskát foglalt le a rendõrség, azzal, hogy a tulajdonos ellen szabálysértési feljelentést tett. A hónap folyamán a rendõrségre egy erõszakos halálesetrõl is érkezett bejelentés (öngyilkosság akasztással).
    Közrend és közbiztonság. Ezen a területen továbbra is a nyilvános helyen történõ verekedések állnak az elsõ helyen. A helyszín ebben az esetben pedig: az Uno, Annuska klub, Cariacci, az utca stb. Utána következik az illetlen viselkedés és mások sértegetése (Montreal, Fehér orgona). Minden esetben a rendõrség megtette a törvényes lépéseket, szabálysértési feljelentést tett minden elkövetõ ellen: 5 esetben verekedés miatt, 3 esetben illetlen viselkedés, l esetben pedig sértegetés miatt. Úgy tûnik, az utóbbi idõben a lányok is egyre agresszívabbak lettek, mert egy verekedés résztvevõi kizárólag nõk voltak. A helyszín természetesen italozó.
    Közlekedésbiztonság. Az elmúlt hónap folyamán szokatlanul nagyszámú forgalmi baleset történt, ezek közül 12 komolyabb következménnyel járt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy halálos baleset nem történt, 5 alkalommal szenvedtek a résztvevõk könnyebb testi sérülést, míg 7 esetben kisebb-nagyobb anyagi kár keletkezett, melynek nagysága 192.000 dinár. A balesetek résztvevõi elsõsorban a gépkocsivezetõk, gyalogosok, kerék- és motorkerékpárosok, tehergépkocsik, de ezúttal még fogatos kocsi is szenvedõ alanya volt a balesetnek.

novembar 2005.

Naslovna strana
Zajedničkim snagama više možemo postići
Uskoro bolje telefonske veze
Molski licideri
Molski dobošar
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA