Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. november

Címoldal
Együttes erõvel többet elérhetünk
Hol maradtak el a fekvõrendõrök?
A pénzügyek összegzése
Hamarosan megszûnnek a telefonálási gondok
Gyógyfürdõ tartományi támogatással
Szóba került a hídépítés is
Messzi tájak szerelmese
Három tornaterem megújul
A törökfalui Helyi közösségben történt
Köztéri emlékmûvek, szobrok, emléktáblák
Ahol szeretik az anyanyelvüket
Az élmény a legfontosabb
Polomik Heléna
Ki is az a Mikulás?
Bûbájok, varázslatos ünnepek
Krisztushívõk szerepe
Az alkoholizmus
Amatõrszemle
Fiatalok írják
Nelvi figyelõ
Rendõrségi hírek
Zöld levél
Az õsz dicsõsége
Harmadik az Európa-bajnokságon
Sport
Mûvészsarok
Árnyas oldal
Tarka oldal
Akikért a harang szól
Impresszum

A TÖRÖKFALUI HELYI KÖZÖSSÉGBEN TÖRTÉNT

    Az elmúlt egy hónap leforgása alatt magas rangú vendégek jártak a Törökfalui Helyi Közösség területén. Számunkra minden vendég fontos, aki e vidékre eljön, vagy átutazóban megáll, és magába zárta szeretetünket. Fontos, hogy amit megtapasztalnak, azt továbbadják másoknak, akik még nem jártak erre, és nem is tudnak e vidékrõl és lakosairól. A jó hír mindig messze eljut, és az emberek érdeklõdését felkelti.
    Varga Imre a Magyar Köztársaság szabadkai fõkonzulja október 25-én Ada községbe látogatott. Egyik végsõ útvonala a mi kicsiny vidékünk volt. Az adai önkormányzat kíséretével, Ürményi Ferenc polgármester úrral és Zoran Dragin alelnök úrral érkeztek. A találkozási hely Törökfalun volt a szabadtéri színpadnál. Vendégeinket Berze Tibor tanácselnök és Molnár József titkár fogadta. Elõtte megnézték a völgyparti szélmalmot, amely felújításra várakozik, valamint az új útszakaszt, amely az adai önkormányzat segítségével valósult meg. Mivel, hogy a fõkonzul úr Szabadkára sietett, itt Törökfalun csak egy kis idõt tartózkodott a falu központjában. A járókelõk megcsodálták és kérdezgették, hogy mi történik a színpadon, de a fõkonzul úr is megjegyezte, hogy ilyen vendéglátásban még nem volt része, és nagyon meg volt elégedve.
    November 2-án a Szerb Köztársaság pénzügyminiszter-helyettese, Goran Anðeliæ úr volt hivatalos a helyi közösség területére. A 15.000.000,00 dinárt érõ beruházás megnyitójára érkezett adai és zentai vendégekkel. Völgyparton 2,2 km hosszú útszakaszt újítottunk fel, ennek a megnyitója került sor az egykori Július 7. birtok településközpontjában. A vendégeket a Tisza menti Önkéntes Tûzoltó Testület fúvószenekara és az egybegyûlt helybeliek fogadták. A vendégek között volt a fiatalos megjelenésû Anðeliæ úr, három gyermek magyar, szerb és roma nyelven elhangzott verssel köszöntötte. Ada Község polgármestere, Ürményi Ferenc és Molnár József, a helyi közösség titkára köszöntötték magyarul és szerbül a magas rangú vendéget és a jelenlévõket, majd megkérték Anðeliæ urat, hogy hivatalosan adja át az elkészült útszakaszt. Miközben a fúvósok zenéltek, Anðeliæ úr elvágta a szalagot, amit két kislány fogott. Az útszakasz hivatalos átadása után a vendégek még egy kis idõre ellátogattak a völgyparti szélmalomhoz. A községi és helybeli meghívottakat a völgyparti helyi közösség épületében szerény megvendégelésben részesítették a helybeliek. Itt az egybegyûltekhez Ada polgármestere, Ürményi Ferenc, Zoran Dragin alelnök, valamint Micsíz József tartományi képviselõ és a községi képviselõ testület tagja szólt.
    A 2,2 km hosszú útszakasz megvalósulásához a szükséges anyagi eszközöket a következõ intézmények biztosították: a Fölmûvelési, Erdészeti és Vízügyi Minisztérium falufejlesztés címén, Ada Község Önkormányzata, a Voj-put vállalat, A Köztársasági Utak Igazgatóságának északi körzeti központja.
    Az itteni lakosok számára nagy öröm és fontos esemény volt ez az ünnepség de kiváltképpen az útszakasz, mely mostan járhatóbb lett. Mindenki elégedett, és hálás mindazoknak, akik segítsége és támogatása által valósult meg az útszakasz felújítása.
    A magas rangú vendégek jöttek, voltak, láttak, és reméljük pozitív élménnyel mentek el, és visszaemlékeznek majd az itt eltöltött kis idõre.

Molnár József

novembar 2005.

Naslovna strana
Zajedničkim snagama više možemo postići
Uskoro bolje telefonske veze
Molski licideri
Molski dobošar
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA