Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. november

Címoldal
Együttes erõvel többet elérhetünk
Hol maradtak el a fekvõrendõrök?
A pénzügyek összegzése
Hamarosan megszûnnek a telefonálási gondok
Gyógyfürdõ tartományi támogatással
Szóba került a hídépítés is
Messzi tájak szerelmese
Három tornaterem megújul
A törökfalui Helyi közösségben történt
Köztéri emlékmûvek, szobrok, emléktáblák
Ahol szeretik az anyanyelvüket
Az élmény a legfontosabb
Polomik Heléna
Ki is az a Mikulás?
Bûbájok, varázslatos ünnepek
Krisztushívõk szerepe
Az alkoholizmus
Amatõrszemle
Fiatalok írják
Nelvi figyelõ
Rendõrségi hírek
Zöld levél
Az õsz dicsõsége
Harmadik az Európa-bajnokságon
Sport
Mûvészsarok
Árnyas oldal
Tarka oldal
Akikért a harang szól
Impresszum

SPORT

Karate – Ada

    November végén a Moholi Karate Egyesület shotokan karate-versenyt szervezett az adai Mûszaki Iskola sportcsarnokában. A harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi tornáról távolmaradtak a külföldi csapatok, amelyek a madárinfluenzára hivatkozva lemondták a szereplést – tudtuk meg a szervezõktõl. A mezõny ennek ellenére népes volt, a tornán tizenkét hazai egyesület körülbelül 170 versenyzõje vett részt. A mezõny zömét fõleg fiatalabb, pionír és kadet korú karatézok alkották, de versenyeztek a juniorok és szeniorok is. A fiatalabbak nagy része csak a katák, vagyis a formagyakorlatok bemutatásában versenyzett. Az idõsebbek a kataverseny mellett a harcban is megmérkõztek. A verseny fõbírója a pancsovai Dragan Škrbiæ hét dános mester volt. A torna 10 órakor kezdõdött az adai aikido klub bemutatójával, majd a kataversennyel folytatódott, amelyen a legfiatalabbak jeleskedtek egyéniben és csapatban egyaránt. A torna szünetében került volna sor a saoling kung fu bemutatóra, de elmaradt. A torna délutáni szakaszában zajlott le a harc. A torna legeredményesebb csapata a Péterrévei Karate Klub lett, a második helyezett pancsovai Spomenik és a harmadik zombori Ravangrad elõtt. A legeredményesebb nõi versenyzõi címet Földesi Ágnes (Péterrévei Karate Klub) és Sanja Kaiæ (Front, Stara Pazova) szerezte meg. A péterrévei Andrej Viškoviæ lett a torna legeredményesebb férfi versenyzõje.

csin

CSUKÁRA PECÁZTAK A SPORTHORGÁSZOK

    A Štukijada (csukafogó verseny) elnevezésû horgászversenyt október 16-án tartották meg a budzsáki Bara túlsó partján, a kiserdõnél – az adai Tisza Sporthorgász Egyesület szervezésében. A versenyen 5 csapat (2-2 versenyzõvel) és 5 egyéni, tehát 15 versenyzõ vett részt Kanizsáról, Szenttamásról és Adáról.
    Kõrösi Ferenc bíró 8,30-kor indította a versenyt, majd 13,30-kor lefújta. Mérlegeléskor nem volt nehéz dolga, mivel csuka nemigen akart ezen a borongós, szeles napon harapni. Sokan panaszkodtak is a gyenge, vagy épp semmilyen kapásra.
    A reggelit és az ebédet a szervezõ biztosította támogatók segítségével. Az ebédet az I. Helyi Közösség nagytermében fogyasztották el a versenyzõk és a vendégek. Eredményt is itt hirdettek.
    Elsõ lett és aranyérmet szerzett a kanizsai Bratstvo két versenyzõje, ezüstérmet nyert a házigazda, a Tisza SHE nõi csapata: Benkó Irén és Báló Erzsébet, míg a bronzérmet szintén a Tisza férfi versenyzõi kapták.
    A sporthorgász-verseny 3 nõi résztvevõje egy-egy szép pulóvert kapott ajándékba. A versenyt Kiss István alelnök méltatta, majd köszönetet mondott a részvételért.

Bálizs Géza

SPORTHORGÁSZ-HÍREK

    Az adai Tisza SHE sporthorgászai szeptemberben és októberben több vidéki és hazai (Ada községben tartott) versenyen vettek részt, így a Tisza menti liga versenyein is – ahol összesítettben a szeniorok harmadik helyen szereztek. A nõi csapat váltakozó sikerrel szerepelt a ligában, több más versenyen viszont harmadikak voltak.

* * * * *

    A halõr-szolgálat szeptember és október folyamán több akciót hajtott végre a Tisza I. szakaszán, a budzsáki Barán és jó néhány orvhalászt megfogott, illetve rajtakapott. Több horgásznál nem volt engedély. Persze a büntetések nem maradtak el.

Bálizs Géza

novembar 2005.

Naslovna strana
Zajedničkim snagama više možemo postići
Uskoro bolje telefonske veze
Molski licideri
Molski dobošar
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA