Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. november

Cmoldal
Egyttes ervel tbbet elrhetnk
Hol maradtak el a fekvrendrk?
A pnzgyek sszegzse
Hamarosan megsznnek a telefonlsi gondok
Gygyfrd tartomnyi tmogatssal
Szba kerlt a hdpts is
Messzi tjak szerelmese
Hrom tornaterem megjul
A trkfalui Helyi kzssgben trtnt
Kztri emlkmvek, szobrok, emlktblk
Ahol szeretik az anyanyelvket
Az lmny a legfontosabb
Polomik Helna
Ki is az a Mikuls?
Bbjok, varzslatos nnepek
Krisztushvk szerepe
Az alkoholizmus
Amatrszemle
Fiatalok rjk
Nelvi figyel
Rendrsgi hrek
Zld levl
Az sz dicssge
Harmadik az Eurpa-bajnoksgon
Sport
Mvszsarok
rnyas oldal
Tarka oldal
Akikért a harang szól
Impresszum

SPORT

Karate Ada

    November vgn a Moholi Karate Egyeslet shotokan karate-versenyt szervezett az adai Mszaki Iskola sportcsarnokban. A harmadik alkalommal megrendezett nemzetkzi tornrl tvolmaradtak a klfldi csapatok, amelyek a madrinfluenzra hivatkozva lemondtk a szereplst tudtuk meg a szervezktl. A mezny ennek ellenre npes volt, a tornn tizenkt hazai egyeslet krlbell 170 versenyzje vett rszt. A mezny zmt fleg fiatalabb, pionr s kadet kor karatzok alkottk, de versenyeztek a juniorok s szeniorok is. A fiatalabbak nagy rsze csak a katk, vagyis a formagyakorlatok bemutatsban versenyzett. Az idsebbek a kataverseny mellett a harcban is megmrkztek. A verseny fbrja a pancsovai Dragan krbi ht dnos mester volt. A torna 10 rakor kezddtt az adai aikido klub bemutatjval, majd a kataversennyel folytatdott, amelyen a legfiatalabbak jeleskedtek egyniben s csapatban egyarnt. A torna sznetben kerlt volna sor a saoling kung fu bemutatra, de elmaradt. A torna dlutni szakaszban zajlott le a harc. A torna legeredmnyesebb csapata a Pterrvei Karate Klub lett, a msodik helyezett pancsovai Spomenik s a harmadik zombori Ravangrad eltt. A legeredmnyesebb ni versenyzi cmet Fldesi gnes (Pterrvei Karate Klub) s Sanja Kai (Front, Stara Pazova) szerezte meg. A pterrvei Andrej Vikovi lett a torna legeredmnyesebb frfi versenyzje.

csin

CSUKRA PECZTAK A SPORTHORGSZOK

    A tukijada (csukafog verseny) elnevezs horgszversenyt oktber 16-n tartottk meg a budzski Bara tls partjn, a kiserdnl az adai Tisza Sporthorgsz Egyeslet szervezsben. A versenyen 5 csapat (2-2 versenyzvel) s 5 egyni, teht 15 versenyz vett rszt Kanizsrl, Szenttamsrl s Adrl.
    Krsi Ferenc br 8,30-kor indtotta a versenyt, majd 13,30-kor lefjta. Mrlegelskor nem volt nehz dolga, mivel csuka nemigen akart ezen a borongs, szeles napon harapni. Sokan panaszkodtak is a gyenge, vagy pp semmilyen kapsra.
    A reggelit s az ebdet a szervez biztostotta tmogatk segtsgvel. Az ebdet az I. Helyi Kzssg nagytermben fogyasztottk el a versenyzk s a vendgek. Eredmnyt is itt hirdettek.
    Els lett s aranyrmet szerzett a kanizsai Bratstvo kt versenyzje, ezstrmet nyert a hzigazda, a Tisza SHE ni csapata: Benk Irn s Bl Erzsbet, mg a bronzrmet szintn a Tisza frfi versenyzi kaptk.
    A sporthorgsz-verseny 3 ni rsztvevje egy-egy szp pulvert kapott ajndkba. A versenyt Kiss Istvn alelnk mltatta, majd ksznetet mondott a rszvtelrt.

Blizs Gza

SPORTHORGSZ-HREK

    Az adai Tisza SHE sporthorgszai szeptemberben s oktberben tbb vidki s hazai (Ada kzsgben tartott) versenyen vettek rszt, gy a Tisza menti liga versenyein is ahol sszestettben a szeniorok harmadik helyen szereztek. A ni csapat vltakoz sikerrel szerepelt a ligban, tbb ms versenyen viszont harmadikak voltak.

* * * * *

    A halr-szolglat szeptember s oktber folyamn tbb akcit hajtott vgre a Tisza I. szakaszn, a budzski Barn s j nhny orvhalszt megfogott, illetve rajtakapott. Tbb horgsznl nem volt engedly. Persze a bntetsek nem maradtak el.

Blizs Gza

novembar 2005.

Naslovna strana
Zajedničkim snagama više možemo postići
Uskoro bolje telefonske veze
Molski licideri
Molski dobošar
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA