Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. november

Címoldal
Együttes erõvel többet elérhetünk
Hol maradtak el a fekvõrendõrök?
A pénzügyek összegzése
Hamarosan megszûnnek a telefonálási gondok
Gyógyfürdõ tartományi támogatással
Szóba került a hídépítés is
Messzi tájak szerelmese
Három tornaterem megújul
A törökfalui Helyi közösségben történt
Köztéri emlékmûvek, szobrok, emléktáblák
Ahol szeretik az anyanyelvüket
Az élmény a legfontosabb
Polomik Heléna
Ki is az a Mikulás?
Bûbájok, varázslatos ünnepek
Krisztushívõk szerepe
Az alkoholizmus
Amatõrszemle
Fiatalok írják
Nelvi figyelõ
Rendõrségi hírek
Zöld levél
Az õsz dicsõsége
Harmadik az Európa-bajnokságon
Sport
Mûvészsarok
Árnyas oldal
Tarka oldal
Akikért a harang szól
Impresszum

Három tornaterem megújul
Felújítják a sportcsarnokokat az adai általános iskolában és a középiskolában

    A Cseh Károly Általános Iskolában október 15-én kezdõdött meg a két tornaterem renoválása. Sziráki Mihály iskolaigazgatótól megtudtuk, hogy rövidesen teljes egészében befejezõdik a felújítás, amit a zimonyi Gaj cég végez. Az I. számú (benti) iskolaépület néhány száz férõhelyes sportcsarnokát teljesen felújítják. Az igazgató elmondta, hogy lecserélik a tetõt és a csatornát, új padlózattal látják el a helyiséget, korszerû eredményjelzõ táblát szerelnek fel, megújul a ventilációs rendszer, teljes egészében felújítják a vizesblokkot, valamint átfestik az objektumot, az ajtókkal és az ablakokkal együtt. A II. számú (Bara-parti) iskolaépületben található kisebb méretû tornateremben szintén új padlózatot fektetnek le, új csatornát szerelnek fel, és átfestik az épületet. Emellett felújították az I. számú iskolaépület sportpályáit. Sziráki Mihály közölte, hogy a köztársasági oktatási minisztérium 5,9 millióval támogatta a tornatermek és a sportpályák felújítását, az adai önkormányzat pedig 700 000 dinárral járult hozzá. Az igazgató megemlítette, hogy a közelmúltban tartományi oktatási titkárságnál pályáztak anyagi támogatásra az I. számú iskolaépület régi szárnyában található vizesblokkok felújításához.
    A Mûszaki Iskolában egyelõre nem kezdõdött meg a körülbelül 700 férõhelyes sportcsarnok felújítása, melyhez 6 millió dináros támogatást ígért a köztársasági oktatási minisztérium. Baranyi Zsuzsanna igazgató elmondta, egyelõre az illetékes minisztérium jóváhagyására várnak, hogy a közbeszerzési törvény rendelkezése szerint gyorsított eljárással meghatározzák a kivitelezõt, hogy mielõbb megkezdõdhessen a felújítás.
    A felújítási munkálatok már a 2007-es vajdasági munkásolimpiára való felkészülés keretében zajlanak Adán. A soron következõ munkás-s-sportjátékoknak ugyanis az adai község lesz a házigazdája. Micsiz József tartományi képviselõ, a községi sport- és technikai bizottság elnöke közölte, teljes gõzzel folyik az olimpiai játékok szervezése, amelyre felújítják községi sportlétesítményeket. A tervek már tavaly júliusban elkészültek, az idén konkrét lépéseket is tettek a megvalósításukért. A vajdasági munkássportolók bajnokságára, melyet szeptember 23-a és december 18-a között tartanak a községben, felújították az adai rekreációs központban lévõ kézilabdapályát. A pályára új aszfaltréteg került, teljesen felújították a lelátót, új kispad készült a cserejátékosoknak, valamint a kapuk mögé új hálótartó és háló készült. Micsiz Józseftõl megtudtuk, hogy a szervezõbizottság nemcsak a tartományi végrehajtó tanács szinte mindennapos vendége a maga kéréseivel és követeléseivel, hanem az illetékes köztársasági minisztériumoknál is lobbizik. Ennek eredményeként a tartományi ifjúsági és sporttitkárságtól 500 000 dinár gyorssegélyt kaptak a vajdasági bajnokság lebonyolítására. A tartományi illetékesek emellett megígérték, hogy a 2006-os büdzsében 30 millió dinárt irányoznak elõ az adai és moholi rekreációs központ rendbe tételére. A köztársasági oktatási minisztériumtól pedig megközelítõleg 6-6 millió dinárt kaptak az iskolai tornatermek és sportpályák felújításra. Micsiz József hozzátette, a középiskolai sportcsarnok felújításán kívül mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az objektumot telekkönyvezzék, mivel mintegy 30 éves fennállása alatt erre mûszaki okok miatt nem volt lehetõség. A középiskola emiatt nem különíthetett el amortizációs eszközöket, mellyekkel biztosítani lehetett volna az épület részbeni fenntartását és karbantartást.

csin

novembar 2005.

Naslovna strana
Zajedničkim snagama više možemo postići
Uskoro bolje telefonske veze
Molski licideri
Molski dobošar
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA