Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. november

Címoldal
Együttes erõvel többet elérhetünk
Hol maradtak el a fekvõrendõrök?
A pénzügyek összegzése
Hamarosan megszûnnek a telefonálási gondok
Gyógyfürdõ tartományi támogatással
Szóba került a hídépítés is
Messzi tájak szerelmese
Három tornaterem megújul
A törökfalui Helyi közösségben történt
Köztéri emlékmûvek, szobrok, emléktáblák
Ahol szeretik az anyanyelvüket
Az élmény a legfontosabb
Polomik Heléna
Ki is az a Mikulás?
Bûbájok, varázslatos ünnepek
Krisztushívõk szerepe
Az alkoholizmus
Amatõrszemle
Fiatalok írják
Nelvi figyelõ
Rendõrségi hírek
Zöld levél
Az õsz dicsõsége
Harmadik az Európa-bajnokságon
Sport
Mûvészsarok
Árnyas oldal
Tarka oldal
Akikért a harang szól
Impresszum

EGYÜTTES ERÕVEL TÖBBET ELÉRHETÜNK

    Kiváló az együttmûködés a helyi önkormányzat és a helyi közösségek között – állapíthatnánk meg a november 3-án megtartott munkajellegû megbeszélés után, melyen a helyi közösségek képviselõi és a községi alelnök, Zoran Dragin vettek részt. A helyi közösségek részérõl jelen volt: az I. HK-bõl Gecse István titkár és Vastag János tanácselnök, a II. HK-bõl Varga Elfride titkár, a moholi HK-bõl Patyi Lajos tanácselnök és Csomor Verona titkár, a törökfalui HK-bl pedig Molnár József titkár.
    A megbeszélés témája az idén elvégzett munkák illetve a jövõ évi tervek ismertetése röviden, mindkét fél részérõl, különösen azokból a hatáskörökbõl, amelyek a helyi önkormányzat és a helyi közösségek terveiben is szerepelnek. Ezek pedig: a városi villanyhálózat felújítása a közvilágítás javítása céljából, a szennyvízcsatorna további építése, ahol szükség mutatkozik rá, a szeméttelep felszámolása és az új tároló körüli teendõk, parkolóhelyek kialakítása a központban, a nyilvános WC kérdése, a strandra vezetõ út felújítása, valamint a fõutcák (Lenin, Tito marsall, Sava Kovaèeviæ és Moša Pijade) azon épületeinek renoválása, újrafestése, melyek erre leginkább rászorulnak.
    Bevezetõként az alelnök röviden vázolta a jövõ évi községi költségvetés tervezetét, amikor elmondta, hogy a fent említett munkálatokra a lehetõségekhez mérten eszközöket biztosítanak. Így a villanyhálózat felújítására 8.000.000 dinárt, a szennyvízcsatorna további építésére 10.000.000 dinárt, a házak renoválására, festésére 300.000 dinárt irányoztak elõ, de a nyilvános WC és az említett út felújítására is biztosítanak eszközöket. Külön hangsúlyozta a 2007-es munkásolimpiára való felkészülést, és az imént felsorolt munkálatok nagy része is ezt a célt szolgálja. Természetesen a helyi közösségek támogatására is számít minden olyan ponton, ahol lehetséges.
    Ezután a helyi közösségek képviselõi nagyvonalakban ismertették ez évi munkáikat, illetve a jövõ évre tervezett megvalósításokat, külön kihangsúlyozva a helyi hozzájárulás fontos szerepét a már meglévõ javak karbantartása illetve a jövõbeni munkák megvalósítása érdekében. A megbeszélésen az a megállapítás is elhangzott, hogy a polgárokat még részletesebben és konkrétabban kell tájékoztatni a hozzájárulás eszközeinek felhasználásáról, hogy teljes képet kapjanak arról, mi minden épült a pénzükbõl, hisz 2006 végén lejár a tíz évre szóló hozzájárulás, és akkor újra szavazni kell bevezetésérõl vagy elvetésérõl.

VJ

novembar 2005.

Naslovna strana
Zajedničkim snagama više možemo postići
Uskoro bolje telefonske veze
Molski licideri
Molski dobošar
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA