Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. november

Címoldal
Együttes erõvel többet elérhetünk
Hol maradtak el a fekvõrendõrök?
A pénzügyek összegzése
Hamarosan megszûnnek a telefonálási gondok
Gyógyfürdõ tartományi támogatással
Szóba került a hídépítés is
Messzi tájak szerelmese
Három tornaterem megújul
A törökfalui Helyi közösségben történt
Köztéri emlékmûvek, szobrok, emléktáblák
Ahol szeretik az anyanyelvüket
Az élmény a legfontosabb
Polomik Heléna
Ki is az a Mikulás?
Bûbájok, varázslatos ünnepek
Krisztushívõk szerepe
Az alkoholizmus
Amatõrszemle
Fiatalok írják
Nelvi figyelõ
Rendõrségi hírek
Zöld levél
Az õsz dicsõsége
Harmadik az Európa-bajnokságon
Sport
Mûvészsarok
Árnyas oldal
Tarka oldal
Akikért a harang szól
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Kriminalitet . Na osnovu dobijenih informacija od policije, u oktobru mesecu podneto je 14 kriviènih prijava zbog raznih kriviènih dela. Od izvršenih kriv.dela najviše se odnosi na sitno delo kraðe (5), zatim teške kraðe (4), prevare (2), a po jedna prijava je podneta zbog: ošteæenja tuðe stvari, kraðe iz putnièkog vozila, izdavanja èeka bez pokriæa i nedozvoljene trgovine. Ukupna materijalna šteta prièinjena ovim delima inosi 205.900 dinara.
    Od 9 registrovanih kraða dve se odnosi na kraðu kokošaka, dve na kraðu bicikla, zatim na kraðu nafte, drva, a èak i svinja. Kod prevare treba napomenuti da se to odnosi na isporuku ogrevnog drva, kada prodavci manje istovaraju nego što su naplatili. Druga prevara se odnosi na isporuke goriva (benzina) privatnim benzinskim pumpama. Zna se da kradljivci koriste najpogodniji momenat bez obzira na mesto i priliku. Najsvežiji primer: u katolièkom groblju, istina iz nezakljuèanog vozila, ukrali su oko 10.000 dinara.
    Pored napred nabrojanih, podneta je još jedna kriv.prijava zbog proizvodnje droge (veštaèenjenm je utvrðeno da se radi o marihuani), zatim zbog pretnje službenom licu prilikom vršenja sl. dužnosti, oduzeta je jedna neprijavljena vazdušna puška. U toku meseca prijavljeno je policiji jedno samoubistvo vešanjem.
    Javni red i mir. U ovoj oblasti i dalje je karakteristièna tuèa na javnom mestu (Uno, Anuška klub, Karijaèi, ulica i sl.), zatim nepristojno ponašanje i vreðanje (Montreal, Beli jorgovan). U svakom sluèaju podneta je prekršajna prijava i to: zbog tuèe 5, nepristojnog ponašanja 3 i zbog vreðanja l. Izgleda da su u zadnje vreme i žene (devojke) postale agresivne, jer u jednoj tuèi uèestvovale samo devojke.
    Bezbednost saobraæaja. U toku meseca registrovano je 12 saobraæajnih nezgoda, od èega je sa posledicama lake telesne povrede 5, a sa materijalnom štetom 7. Ukupna materijalna šteta iznosi 192.000 dinara. Uèesnici u tim nezgodama su kao i do sada vozaèi putnièkih vozila, pešaci, biciklisti, motorbiciklisti, teretna vozila, a bila je i zaprega.

novembar 2005.

Naslovna strana
Zajedničkim snagama više možemo postići
Uskoro bolje telefonske veze
Molski licideri
Molski dobošar
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA