Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. május

Címoldal
A Szentháromság kicsorduló szeretete
Elsőáldozók
Bérmálkozás
Diákok készítették a filagóriát
Élvezetes hangverseny
A New Ada Dance táncosainak újabb sikere
Tükröm, tükröm...
Mozgalmas tavasz
Leánykórusok
Községi elsősegélynyújtó verseny
Egy nap a mozgásért és egészségért
Új MIRK-korszak
Patyi Károly versei
Új  film-mozgalom
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti tevékenység
Könnycseppek egy régi komp után
Zöld levél
Sakk
Öt éves a Jó pajtás liga
Tarka-barka
Impresszum

Új  film-mozgalom
JÚNIUS

    CSOBOLYÓ FILMKLUB:
    8., szerda – Mit csinált a feleséged 3-tól 5-ig? (1964), színes, magyar vígjáték
    Leírás: Mátyás király udvarában a barátok szorgalmasan írják a krónikát. A kancellár kioktatja őket, hogy Mátyásról csak mint bölcs és erényes uralkodóról szabad megemlékezni. A vidám történet viszont azokról a gáláns kalandokról és epizódokról emlékezik meg, amelyekben valószínűleg szintén bővelkedett a reneszánsz uralkodó udvara. A király és királyné külön-külön, álruhában hagyják el a palotát, menekülve a császári és pápai követek unalmas látogatása elől.
    Rendező: Makk Károly. Szereplők: Psota Irén, Darvas Iván, Pap Éva, Pécsi Ildikó, Tordai Teri 

    22., szerda – 2x2 néha öt ( 1954), magyar vígjáték
    Leírás: Tóth Panna, a fiatal tanársegéd megbuktatja Kerekes András aranykoszorús sportrepülőt. A repülőnapon Panna Kerekes András vezetésével indul sétarepülésre. András bravúrjaival meg akarja tréfálni a lányt, és a repülőgép egy fa koronáján köt ki. A vihar elől menekülő fiatalok között szerelem bontakozik ki. Az ellentétek azonban ismét kiújulnak, mert Panna hibásnak találja András új repülőgéptervét. Panna elsajátítja a sportrepülés mesterségét, András pedig a műegyetemi tananyagot.
    Rendező: Révész György. Szereplők: Ferrari Violetta, Zenthe Ferenc, Makláry Zoltán, Kiss Manyi, Kállai Ferenv, Horkai János, Mednyánszki Ági, Holl István, Solti Bertalan, Gyurkovics Zsuzsa, Kazal László

    VADVIRÁG FILMKLUB:
    12., vasárnap – Katyi (1942), magyar vígjáték
    Leírás: Varga Kató színésznő szeretne lenni, de a felvételi vizsgán belesül a szerepébe. Geszty, a már befutott színész, a bizottság elnöke könyörtelenül tehetségtelennek bélyegzi. Kató, hogy tehetségét bizonyítsa, kitalál magának egy figurát: Katyit, a vidéki megesett cselédlányt. Elszegődik Gesztyhez mindenesnek, és ebben a minőségében rövidesen felforgatja az egész házat. Pokollá teszi a színész életét.
    Rendező: Ráthonyi Ákos. Szereplők: Tolnay Klári, Bilicsi Tivadar, Kiss Manyi, Vaszary Piri, Mály Gerő, Misoga László, Erdélyi Mici, Juhász József, Pethes Sándor

    A programváltozás jogát a MaNDA fenntartja!
    A Filmklubok programjai ingyenesek. A Csobolyó Filmklub a Közösségi Házban, a Vadvirág Filmklub pedig a Kör székházában működik. Mindkét helyszínen szeretettel várják a magyar filmkultúra iránt érdeklődőket.
    A vetítések időpontját az egyesületek székházában, szórólapokon illetve a Vadvirág HK és a moholi Közösségi Ház facebook-oldalán tesszük közzé.

Lajkó Szilvia,
a filmklubok koordinátora

maj 2016.

Naslovna strana
Prva pričest
Konfirmacija
Dečiji festival folklora u Molu
Drveni krst na ađanskom Čotu III
Svetosavski dom u Molu
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA