Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. május

Címoldal
A Szentháromság kicsorduló szeretete
Elsőáldozók
Bérmálkozás
Diákok készítették a filagóriát
Élvezetes hangverseny
A New Ada Dance táncosainak újabb sikere
Tükröm, tükröm...
Mozgalmas tavasz
Leánykórusok
Községi elsősegélynyújtó verseny
Egy nap a mozgásért és egészségért
Új MIRK-korszak
Patyi Károly versei
Új  film-mozgalom
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti tevékenység
Könnycseppek egy régi komp után
Zöld levél
Sakk
Öt éves a Jó pajtás liga
Tarka-barka
Impresszum

Szabadtéri tanterem a Műszaki Iskolában
Diákok készítették a filagóriát

    Az adai Műszaki Iskolának régi terve volt, hogy egy szabadtéri tantermet alakítsanak ki a diákok számára, egy olyan közösségi teret hozzanak létre, ahol jó idő esetén a szabadban órákat, összejöveteleket tarthatnak, amelyet a diákok magukénak érezhetnek, amely a kényelmüket szolgálja – hangsúlyozta Gilice Hilda, az adai Műszaki Iskola igazgatója május 11-én az iskola előcsarnokában megtartott átadóünnepségen, ahol a filagória elkészítésében és az iskola fizika/elektrotechnika szaktantermének felújításában résztvevő diákok beszámoltak arról, hogy miként is épült fel az iskola mellett álló pavilon, és miként újult meg a 21-es tanterem.


Varga Elfride és Urbán Mónika megnyitják a filagóriát

    Másfél évvel ezelőtt sikerült támogatókat találni a Szülők Tanácsa, az adai I. és II. Helyi Közösség és az önkormányzat is a kezdeményezés mellé állt, és megkezdődhetett a munka, a szabadtéri tanterem felépítése. Minden építésztechnikus-magasépítész profilon tanuló diák kivette a részét a munkából, tömbösített gyakorlati óráikon  szaktanáraik irányításával előkészítették a terepet, alapot ástak, vasakat hajlítottak, festettek és cserepeztek, míg végre elkészült a negyvenkilenc négyzetméteres filagória, amelyet most másfél évnyi munka után hivatalosan is birtokba vehettek a Műszaki Iskola diákjai, csakúgy mint a fizika/elektrotechnika tantermet, amely szintén az építész szakos tanulók segítségével újult meg, kapott új padlót, új ablakokat és lett újrameszelve.
    Kőrösi Ágota és Tóth Klaudia negyedikes építész-technikus-magasépítész tanulók elmondták, hogy megtiszteltetésnek érzik, hogy tevékeny résztvevői lehettek a pavilon felépítésének, s kivehették részüket a munkából, amelynek minden pillanatát, a vasak hajlításától a cserepezésig, élvezték.


Miklós Nándor, Gilice Hilda és Gecse István a dákokkal a tanteremben

    Kihívásként élték meg a másodikos tanulók is azt a feladatot, hogy felújítsák az iskola fizika termének padlózatát, de a cementszagú piszkos munka senkit sem tántorított el, a lányok éppolyan keményen dolgoztak, mint a fiúk, s most a 21-es terem szebb, mint újkorában.
    Az átadóünnepségen Urbán Mónika, Ada község elnökhelyettese és Varga Elfride, a II. Helyi Közösség titkára valamint Apró Eleonóra, az iskola Szülők Tanácsának elnöke is jelen volt, s miután megnézték a nemrégiben a II. Helyi Közösség támogatásával vásárolt csoportmunkára alkalmas asztalokat, mindannyian elismeréssel szóltak a tanulók munkájáról, hangsúlyozták, hogy újabb terveket kezdeményezéseket várnak tőlük.
    És nem is kell sokáig várniuk, hiszen a pavilon alá padokra és asztalokra lenne szükség, s talán akad még  tanterem a Műszaki Iskolában, amely felújításra szorul.

Józó Krizsán Mónika

maj 2016.

Naslovna strana
Prva pričest
Konfirmacija
Dečiji festival folklora u Molu
Drveni krst na ađanskom Čotu III
Svetosavski dom u Molu
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA