Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. május

Címoldal
A Szentháromság kicsorduló szeretete
Elsőáldozók
Bérmálkozás
Diákok készítették a filagóriát
Élvezetes hangverseny
A New Ada Dance táncosainak újabb sikere
Tükröm, tükröm...
Mozgalmas tavasz
Leánykórusok
Községi elsősegélynyújtó verseny
Egy nap a mozgásért és egészségért
Új MIRK-korszak
Patyi Károly versei
Új  film-mozgalom
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti tevékenység
Könnycseppek egy régi komp után
Zöld levél
Sakk
Öt éves a Jó pajtás liga
Tarka-barka
Impresszum

Élvezetes hangverseny

    A Bartók Béla Alsó Fokú Zeneiskola énekszakos tanulói (szólóénekesei) április 22-én 18 órai kezdettel a színházban igen élvezetes könnyűzenei hangversenyt  tartottak. A rendezvényt Music is my World címmel szervezte meg a zeneiskola, és már lassan hagyományos rendezvénnyé válik!
    A szólóénekesek sorát Molnár Csikós Gábor nyitotta meg Elvis Prisley Love  me Tender című dalával,  Őt követte Kovács Andor az O Mary Joe című  számmal; Búcsú Áron gitáron a  Beatlesek Yellow Submarine szerzeményét muzsikálta  el, majd Mészáros  Enikő a Somewhere  című  világhírű  szerzeményt énekelte.  Emilija  Karanjac a rózsákról énekelt, mint ahogy Bartuc Éva is, ő a Ha én rózsa volnék című megzenésített verset adta elő, amelyet Koncz Zsuzsa énekelt régebben.   Csasznyi Hilda és Bács Bernadett egy-egy közismert szerzeménnyel lépett színpadra; őket Tijana Đukić követte a Nem szereted, tudom című dallal (amelyet eredetiben Marija Šerifović énekelt).  A következő fellépők Farkas Viktor, illetőleg Bagi Anasztázia voltak (előbbi a Countig  Stars című szerzeményt énekelte el, Anasztázia pedig a Video Game dalt). Tóth Ádám a The Shadows Apache betétdalt muzsikálta el villanygitáron (ez egy western-film ismert betétdala).  Őt Horváth Adél, majd Laták Sára követte;  Csúri Máté  Jimmy Hendrix Voodoo Child szerzeményét muzsikálta el villanygitáron. Azután ismét Tijana Đukić  következett a színpadon, aki a közelmúltban elhunyt Prince Nothing compares című dalát énekelte el, végül pedig újból Molnár Csikós Gábor következett a Piros Tulipán című szerzeménnyel!
    A szólóénekesek java részét gitáron Szabó Zoltán tanár, zongorán (pianínón) Milošev Marina, Subotički Nadina és Konc Éva tanárnők kisérték, valamint Kurunczi Andor tanár is közreműködött.  Az énekszólistákat Konc Éva tanárnő készítette  fel. Ő köszönte meg a közönség hálás tapsát is, és megígérte hogy egy más alkalommal ismét találkozunk velük!
    Hálátlan dolog bárkit kiemelni a műsorban közreműködők közül, e sorok szerzője is inkább saját véleménye alapján említi meg Bartuc Éva, Bács Bernadett, Molnár Csikós Gábor, Tijana Đukić (ének) és Csúri Máté (gitár) nevét, de ez nem jelenti azt, hogy a többiek nem remekeltek,  sőt....!
    Végül csak annyit: szívesen hallgattuk volna még e fiatalok éneklését, muzsikálását!

Bálizs Géza

maj 2016.

Naslovna strana
Prva pričest
Konfirmacija
Dečiji festival folklora u Molu
Drveni krst na ađanskom Čotu III
Svetosavski dom u Molu
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA