Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. április

Címoldal
A bizalom igazolódni fog?
Színes világom ezernyi kis csodája
VANCSESZ közgyűlés és tanácskozás
Legyen a sajátunk a miénk!
Április – aperire
Összefogás – munkaakció
Megtisztult a moholi Nagyút
CSOK, NOK, duális képzés
Tarsóka néptáncegyüttes
XIV. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
A zene ünnepe tavaszelőn
Új film-mozgalom
Nyugdíjas Fórum Moholon
A víz világnapján
Zöldike-hírek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakk
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Színes világom ezernyi kis csodája

    Ezzel a mottóval tartottuk meg a moholi Novak Radonić  Általános Iskolában az iskolanapi ünnepséget.
    Az intézmény névadójára Novak Radonićra emlékeztünk, aki 1826. március 31-én született Moholon. Alkotóképessége két síkon nyilvánult meg: irodalmi és festészeti tevékenységben.  A XIX. századi szerb kultúrának és művészetnek kiváló szellemi alkotója volt.
    A műsor kezdetén Snežana Došić igazgatónő köszöntötte az egybegyűlteket: a tartományi oktatási jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi-nemzeti közösségi titkárt, Nyilas Mihályt, aki beszédében elmondta, örül annak, hogy a kapott támogatásokat megfelelő módon az iskola épületének javítására, felújítására, illetve az oktatás színvonalának fejlesztésére használták fel.
    A vendégek körében volt Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere, Urbán Mónika alpolgármester-asszony, Búcsú Attila, a Községi Képviselő Testület elnöke, Tóbiás József és Patyi Lajos tartományi képviselők, a Magyar  Nemzeti Tanács képviselője, a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság képviselője, a budakalászi Kalász Suli testvériskola küldöttsége Völgyes József igazgató úr vezetésével, a lipnicei Vuk Karadžić Általános Iskola küldöttsége Milorad Stanić igazgató úr vezetésével, a moholi helyi közösség, a pravoszláv és katolikus egyházak képviselői, a község intézményeinek igazgatói, a szülői tanács tagjai, nyugdíjas kollégák, tanulók és szülők
    Meglepetés ajándékot kapott iskolánk Szirbik Alberttől, aki a Voysat cég nevében egy projektort – vetítőgépet adományozott, amit örömmel fogadtunk, hisz ezzel is a minőségesebb oktatást és nevelést segítette elő.
    Összeállításunkban a tanulók bemutatták, hogy milyen csodálatos is a gyerekek világa. A gyerekkor egy izgalmas történet, amelyben sohasem elég a játékból, és semmi sem szabhat határt a képzeletnek, amikor elhiszik, hogy szuperhősök lehetnek, akik megmentik a világot, vagy éppen dobozrakétával repülik körbe a Földet.  Aztán belecsöppennek a kamaszkorba, hatalmába keríti őket az internet, az első szerelem, az első csalódás… és igyekeznek megfelelni a szülőnek, tanárnak, miközben önmagukat keresik. Az iskola alsós és felsős tanulói tánccal, zenével, versekkel és rövid jelenetekkel tették színessé ezt a délutánt.
    A műsor végén köszönetet mondtak fellépő diákoknak és a szervező tanároknak: Nataša Radašinnak, Vámos Andreának, Fehér Máriának, Tényi Tóth Erikának, Tanja Marjanovnak, Tóth Delilának, Halász Erikának, Dragana Banovićnak, Ðin Ljiljanának, Berec Tündének. A kórust felkészítette Milošev Marina. A hátteret festette  Bašić P. Bakos Anita és a 7. b osztály tanulói. A hangosításért  Csókás Zoltán és Kurunci Andor felelt.

Vámos Andrea

april 2016.

Naslovna strana
Neka naše bude i naša svojina!
Drveni krst na ađanskom Čotu II
Propadanje kuće Pavla Ugrinova u Molu
Vesti
Pesme Anice Filipović
Kako privući žene i mlade u sindikate
Šah
Impresum


Design by VA