Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. április

Címoldal
A bizalom igazolódni fog?
Színes világom ezernyi kis csodája
VANCSESZ közgyűlés és tanácskozás
Legyen a sajátunk a miénk!
Április – aperire
Összefogás – munkaakció
Megtisztult a moholi Nagyút
CSOK, NOK, duális képzés
Tarsóka néptáncegyüttes
XIV. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
A zene ünnepe tavaszelőn
Új film-mozgalom
Nyugdíjas Fórum Moholon
A víz világnapján
Zöldike-hírek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakk
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Nyugdíjas Fórum Moholon
 Közösségi jellegű programok

    A nyugdíjasok és nyugdíjas korúak szemléletmódját, igényét, életvitelét is figyelembe véve és a VMSZ-nek a közösségépítés céljával működő moholi Nyugdíjas Fóruma egyre népszerűbb. A kezdetekről és tervekről a fórum elnöke, Mészáros Tibor számolt be:

    „Nem az volt a célunk, hogy az ezernyi, már létező fórum után létrehozzunk egy ezer-egyedik ugyanolyat. Elsődleges a közösségi programok szervezése, és megvalósítása, valamint, a nyugdíjas, az idős és magányos, nem kizárólag VMSZ-tagok társasági életének a felpezsdítése. Március elején alakult meg a VMSZ Nyugdíjas Fórum Szabadkán. Az alapelveket tiszteletben tartva március 10-én kezdte meg működését a VMSZ moholi Nyugdíjas Fóruma a Közösségi Házban szerdánként 16,00-21,00 óra között. Örömmel mondhatom, hogy a kezdetektől fogva nagy érdeklődést mutattak a helyi polgárok és társalgási, kikapcsolódási szándékkal egyre többen csatlakoznak a szerdai programhoz. Fórumunk keretében beszélgetések, játékok, barátkozással kapcsolatos események zajlanak, de születésnapi ünnepséget is tartottunk már, és közösségépítő programokkal igyekszünk kibontakoztatni a résztvevőket.
    Minden kedves polgárral tudatom, hogy szeretettel várunk minden közösségünkhöz közel álló érdeklődőt. Ki kell hangsúlyoznom, hogy a csatlakozásnak nincs anyagi vonzata! Az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy aki egyszer ellátogatott hozzánk, az szívesen jön vissza, mint az a körülbelül negyven érdeklődő, aki eddig részese volt az összejöveteleknek. Invitálásunkra a Csobolyó Filmklub első vetítését is Fórumunk keretében tartotta meg, melynek sikerét követően a továbbiakban is van érdeklődő a mozi iránt. Felvettük a kapcsolatot a bácsfeketehegyi, a csókai, a magyarkanizsai és a kishegyesi fórummal is, és közös programokat tervezünk velük.
    Fórumunk mottója: párttól és élőítélet-mentesen közeledjünk egymáshoz. Szeretném, hogy az emberi kapcsolatok programjaink keretében kiteljesednének, és minél közelebb hozná egymáshoz a magányos, nyugdíjas és idős társaságra vágyó embereket.”


Moholi nyugdíjasok szórakozása

Szöveg és képek: Lajkó Szilvia

april 2016.

Naslovna strana
Neka naše bude i naša svojina!
Drveni krst na ađanskom Čotu II
Propadanje kuće Pavla Ugrinova u Molu
Vesti
Pesme Anice Filipović
Kako privući žene i mlade u sindikate
Šah
Impresum


Design by VA